| sally | 3140 |
|
|
13.12.2011 0:21:14
Ano, před pár lety proběhly zprávy, že je to karcinogenní, dítěti do pusy bych to nedala.
Na afty bych zkusila slanou vodu. Jeslti zvládne vyplachovat, tak vyplachovat - když se toho napije, tak se nejspíš pozvrací, takže pokud je to malé dítě tak raději jen na vatičce potřít. A vitamín B. |
| zerat | 18305 |
|
|
12.12.2011 22:17:06
Dávala jsem ji miminku, které mělo herpetickou angínu a pusinku jsem vytírala i řepíkovým vývarem. U 2,5 letého dítka, pokud zvládá vyplachovat, tak bych dávala vyplachovat šalvějový vývar a nebo cucat Tantum Verde bonbony- pokud nezvládá vyplachovat ani cucat bonbony, tak bych dávala genciálku.
|
| kili |
| • |
12.12.2011 22:06:25
"Kauzální léčba stejně neexistuje "
?? |
| Peta |
| • |
12.12.2011 21:36:38
ne vybrat ,ale vyprat!
|
| Peta |
| • |
12.12.2011 21:36:00
Ahoj,
genciánka zabírá,rozhodně do pusy 0,5 % a vodní,je bez chuti a dokonce mi šla i vybrat... karcinogenity bych se nebála,přece se nebude používat dlouhodobě! jinak s těma homeopatikama souhlasím,taky jsem zkusila a super!! naopak tandum verde moc dětí nesnese,ale taky zabírá,to jo:) šalvěj je bezva i na potírání,kloktání je lepší.... my si tohle prožili před rokem,týden to stejně trvalo,naštěstá apetit v jídle nechyběl,i když jsem mu ve 3 letech kupovala dětská jídla ve skleničkách bez kousků!! držím palečky,ať se aftů brzo zbavíte! |
| vlad. | 38059 |
|
|
12.12.2011 21:30:23
Zd., neonatologové o tom píšou, studie by se asi dala vyhledat. Kromě toho, že je to extra hnusné, s tím taky nemám z minula žádnou extra pozitivní zkušenost.
Pátrala jsem, co doporučují stomatologové, nejčastěji něco desinfekčního, ev. znecitlivujícího (u dětí často Tantum Verde nebo tebou zmiňované). Kauzální léčba stejně neexistuje, pouze mírnit příznaky. A často se zapomína, že to fakt bolí a analgetika jsou na místě. |
| Zd a tři | 91080 |
|
12.12.2011 21:06:39
O kancerogenitě jsem neslyšela, ale genciána moc stejně nefunguje. Na afty jsem střídala Mundysal s Calgelem + Panadol s Nurofenem (spíš čípky)- fakt to bolí hodně. K tomu vitamíny B (Nutrolin B, ev. rozdrtit B komplex a dát do pití)..
|
| samyce |
| • |
12.12.2011 20:35:46
Doporučuju BORAX 5CH(5 kuliček rozpustit v troše vody a potírat uchošťourem) - naše první a skvělá zkušenost s homeopatiky,přestože jsem v ně moc důvěry neměla.Prcková to měla jako kojenec na moučnivku,zabralo to okamžitě a nemusela jsem ani vyhazovat dupačky,ani se bát rakoviny ;)
|
| Eliška Junková | 99746 |
|
|
12.12.2011 20:30:00
tak genciánka mně teda nikdy nepomohla, odmala mívám afty relativně často. ve třech letech jsem měla měla k angíně či čemu prej plnou mordu megaboláků, na který nezabíralo naprosto nic, furt děs a hrůza, pak kdosi poradil mojí mámě čerstvou šťávu z citrónu. je to drasťárna jako sviňa, ale funguje parádně. buďto vatičkou přímo, nebo vypláchnout pusu, klidně i zředěnou šťávou. pak na to hojení když se začnou zmenšovat, tak ta šalvěj - třeba kapky florsalmin. jen nevím, jestli jsou vhodné pro děti...
|
| Petris,Krýša-07/02,Karin-07/09 | 62867 |
|
|
12.12.2011 20:16:55
díky..ona ale kloktat ještě neumí....
Dr.dnes poradila i heřmánek,tak jsem do ní prala heřmánkový čaj. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.