| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Afty

(?)
[<<Předchozích 170] Názory 171180 z 752  [Dalších 572 >>]
sally 3140
13.12.2011 0:21:14
Ano, před pár lety proběhly zprávy, že je to karcinogenní, dítěti do pusy bych to nedala.
Na afty bych zkusila slanou vodu. Jeslti zvládne vyplachovat, tak vyplachovat - když se toho napije, tak se nejspíš pozvrací, takže pokud je to malé dítě tak raději jen na vatičce potřít.
A vitamín B.
zerat 18305
12.12.2011 22:17:06
Dávala jsem ji miminku, které mělo herpetickou angínu a pusinku jsem vytírala i řepíkovým vývarem. U 2,5 letého dítka, pokud zvládá vyplachovat, tak bych dávala vyplachovat šalvějový vývar a nebo cucat Tantum Verde bonbony- pokud nezvládá vyplachovat ani cucat bonbony, tak bych dávala genciálku.
kili
  • 
12.12.2011 22:06:25
"Kauzální léčba stejně neexistuje "

??
Peta
  • 
12.12.2011 21:36:38
ne vybrat ,ale vyprat!
Peta
  • 
12.12.2011 21:36:00
Ahoj,
genciánka zabírá,rozhodně do pusy 0,5 % a vodní,je bez chuti a dokonce mi šla i vybrat...
karcinogenity bych se nebála,přece se nebude používat dlouhodobě!
jinak s těma homeopatikama souhlasím,taky jsem zkusila a super!!

naopak tandum verde moc dětí nesnese,ale taky zabírá,to jo:)
šalvěj je bezva i na potírání,kloktání je lepší....

my si tohle prožili před rokem,týden to stejně trvalo,naštěstá apetit v jídle nechyběl,i když jsem mu ve 3 letech kupovala dětská jídla ve skleničkách bez kousků!!

držím palečky,ať se aftů brzo zbavíte!
vlad. 38059
12.12.2011 21:30:23
Zd., neonatologové o tom píšou, studie by se asi dala vyhledat. Kromě toho, že je to extra hnusné, s tím taky nemám z minula žádnou extra pozitivní zkušenost.
Pátrala jsem, co doporučují stomatologové, nejčastěji něco desinfekčního, ev. znecitlivujícího (u dětí často Tantum Verde nebo tebou zmiňované). Kauzální léčba stejně neexistuje, pouze mírnit příznaky. A často se zapomína, že to fakt bolí ~o~ a analgetika jsou na místě.
Zd a tři 91080
12.12.2011 21:06:39
O kancerogenitě jsem neslyšela, ale genciána moc stejně nefunguje. Na afty jsem střídala Mundysal s Calgelem + Panadol s Nurofenem (spíš čípky)- fakt to bolí hodně. K tomu vitamíny B (Nutrolin B, ev. rozdrtit B komplex a dát do pití)..
samyce
  • 
12.12.2011 20:35:46
Doporučuju BORAX 5CH(5 kuliček rozpustit v troše vody a potírat uchošťourem) - naše první a skvělá zkušenost s homeopatiky,přestože jsem v ně moc důvěry neměla.Prcková to měla jako kojenec na moučnivku,zabralo to okamžitě a nemusela jsem ani vyhazovat dupačky,ani se bát rakoviny ;)
Eliška Junková 99746
12.12.2011 20:30:00
tak genciánka mně teda nikdy nepomohla, odmala mívám afty relativně často. ve třech letech jsem měla měla k angíně či čemu prej plnou mordu megaboláků, na který nezabíralo naprosto nic, furt děs a hrůza, pak kdosi poradil mojí mámě čerstvou šťávu z citrónu. je to drasťárna jako sviňa, ale funguje parádně. buďto vatičkou přímo, nebo vypláchnout pusu, klidně i zředěnou šťávou. pak na to hojení když se začnou zmenšovat, tak ta šalvěj - třeba kapky florsalmin. jen nevím, jestli jsou vhodné pro děti...
Petris,Krýša-07/02,Karin-07/09 62867
12.12.2011 20:16:55
díky..ona ale kloktat ještě neumí....
Dr.dnes poradila i heřmánek,tak jsem do ní prala heřmánkový čaj.
[<<Předchozích 170] Názory 171180 z 752  [Dalších 572 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.