| K_at | 121378 |
|
24.1.2022 11:53:17
Protože celý ten balík událostí byl podle mě dost divný. A když už nic jiného, tak zašantročit 2 nezletilé osoby s cizí státní příslušností, naprosto odtrhnout od prarodičů a jazyka, to prostě normální není. Fakt bych ráda věděla, zda byly důvody k tomu, je takto uklidit. Zda situace neměla jiné řešení.
U nás je zase situace jiná, každý se bojí rozhodnout a často je zájem dítěte na posledním místě. Hodně sluchu dostane ten rodič, který nejvíc řve. Práce s rodinou minimální, zájem o děti minimální. Hlavně na vše milion pouček a pravidel. |
| Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
|
|
24.1.2022 11:50:55
Hlavně by se mělo pomáhat těm dětem. V tom případě, kde měl měsíční kojenec zlomeniny a popáleniny, ženě už odebrali 7 dětí.
|
| ...j.a.s... | 81911 |
|
24.1.2022 11:49:52
Len, a měly ty děti Michalákové české občanství? Možná měly jen norské a české neměly vyřízené?
Na druhou stranu, pokud ty děti celý život prožily v Norsku (myslím, než je odebrali), tak na ně systém může pohlížet tak, že je Norsko jejich zem a třeba je nechtěli vyrvat z prostředí, které znaly. Pokud je kvůli nějakým důvodům cizí stát odebral od rodiny, tak už tohle je dost velký problém, natož ztratit zemi, vztahy s lidmi, které znají. Len to máš na mysli měření dětí teploměrem do konečníku? Nedělávalo se to kdysi kvůli tomu, že u rtuťového teploměru to bylo tímhle způsobem přesnější měření? Dneska už máš většinou digitální teploměry, s nimiž se děti měří v pohodě v podpaždí. To je vlastně jeden z příkladů. Proč tímhle zastaralým způsobem měřit děti kdesi v zahraničí, kde si to opravdu mohou vyložit zcela opačně a jak jim dokážeš, že nemají pravdu? |
| ...j.a.s... | 81911 |
|
24.1.2022 11:42:19
Kosatko, to je taky fakt, že nějak zvlášť o tom renomovaná média nepsala. Je to divné. Zároveň Evropský soud pro lidská práva nesídlí v Norsku, nemá potřebu Norsku jakkoliv podlézat a stejně Michalákové návrh zamítnul. Nevěřím, že každý soud, který rozhodl jinak, než chtěla, byl zkorumpovaný a schválně proti ní.
Být cizinec v nějaké zemi a řešit s úřady péči o dítě, může být skutečně hodně složité. V různých komentářích se házela špína na Norsko a že by si cizinec měl rozmyslet, v jaké zemi vychovává dítě. Já si myslím, že jde spíš o tu kulturu, jaké má země standardy ohledně péče o dítě. Pokud někdo bude vyznávat výchovu stylem: "škoda facky, která padne vedle", pak se nedivím, že s tím v cizině může dost narazit, zatímco v Česku se na tohle stále díváme docela shovívavě. Tím, ale nechci říct, že to byl problém Michalákové, protože tam fakt nevím. Ale dokázala bych si i představit, že co Čech může vnímat jako prkotinu, tak ve střetu s jiným systémem a jinou zemí se z toho jen tak nevykroutí. |
| Len | 108740 |
|
|
24.1.2022 11:34:58
No, deti nejsou obcane jen jedne zeme a prakticky by se nemelo stat, aby se deti s dvojim obcanstvim dostaly do tehle situace. Ja deti nikdy nevychovavala anglicky a vim, ze treba mereni teplomerem mimino tak, jak se to dela v CR, vedlo u jedne rodiny k odebrani a nasledne nucene adopci ditete. Osobne jsem tohle nedelala, protoze pro me osobne je to neprijatelne, ale nekdy se to tezko odhaduje, co muze byt postihnutelne a vest az k takovymto rozhodnutim. Nemluve o tom, ze v Norsku stejne jako v UK existuji kvoty na odebirani deti, proste pocitac rekne, kolik je prumerne ve spolecnosti ohrozenych deti a stejne procento je proste nutne odebrat, nekdy se trefi hodne vedle. To nemam z "jedna pani povidala", svagrova je vedouci socialky v jednom velkem kraji a desitky let byla rodina meho manzela pestounskou rodinou, takze mam vhled pomerne usnadneny. Na druhou stranu, neexistuje oddelit deti kvuli chudobe rodicu, to je proste funkce statu pomoci tak, aby bylo o to zakladni postarano, je to v zakone a dodrzuje se to.
|
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
24.1.2022 11:29:31
Gladyo, ano, přesně tak. Jde o to, aby jim systém uměl účinně pomoct.
|
| Gladya, bývalá dasa, | 63023 |
|
|
24.1.2022 11:24:37
S tím souhlasím, že je já nechápu je jedna věc. Že potřebují pomoc a ne odsouzení je jiná a mnohem důležitější věc. Ano, vyspělá společnost se pozná podle toho, jak se chová ke slabým.
|
| Gladya, bývalá dasa, | 63023 |
|
|
24.1.2022 11:22:20
Jasně, vím, že je to složité. A v žádném případě nechci ty ženy soudit. Určitě potřebují hlavně pomoc a podporu. A přístup "můžou si za to samy" jim nepomůže, naopak, je to úplně špatný postoj. Jiná věc je, že já osobně někdy vážně nechápu, proč to nechaly zajít tak daleko. To je jen můj osobní pohled, nikoli odsouzení obětí. Jen chci říct, že té otázce "Proč si s ním pořídila 3 děti?" rozumím, ale je mi jasné, že ptát se tak oběti je špatně.
|
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
24.1.2022 11:15:36
Libiku, jo, mně tohle také není sympatické.
Usadit se dobrovolně v cizí zemi a přivést tam na svět děti jako občany té země holt má nějaké konsekvence, podle mě. |
| kosatka2 | 89902 |
|
|
24.1.2022 11:12:42
V soudech péče o dítě Norové prohráli v posledních letech už 16 soudů a prej se tem v Barnevernetu už trochu něco změnilo. Norská tradice je jiná (dítě má co nejdříve zapomenout a být v lepším prostředí).
Mám nějaké známé mezi novinář, kterým rodina Mich. dala k nahlédnutí dokumenty ze spisu a VŠECHNY seriózní noviny od toho daly ruče pryč, kvůli nám neznámým skutečnostem uvedeným ve spisu, z úcty k dětem a tomu, co se tam dělo. Takže věřím, že tam nějaký humáč byl. No a u nás je ochrana dítěte taky všelijaká, zase opačnej extrém. Nikdo to moc nechce dělat, i v Praze se shání sociální pracovnice horko těžko, natož pak mít na ni nějaké extra požadavky. Osobně jsem se podílela na opakovaných urgencích sociálky, až to skončilo tak, že dítě odvezla sanitka se zlomeninami (způsobila matka). Takže za mě takhle. |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.