| Gladya, bývalá dasa, | 63023 |
|
|
24.1.2022 10:26:14
No, mě tahle pitomá otázka napadá vždycky, když o takových případech slyším. Zamilovat se do násilníka či jinak problematického partnera a mít s ním dítě, to se může stát každému. Ale pak už snad člověk prohlédne. Vím, odejít od násilníka, to se to lehko řekne, ale hůř udělá. Oběti DN často nemají kam jít, nedokážou se odpoutat, někdy se obviňují, že si za to mohou samy. Kambala se tím zabývá profesně a mohla by asi vyprávět.
Ale proč si ty oběti pořizují s násilníkem další děti, to taky nechápu. |
| Kopřiva Dvoudomá | 34182 |
|
|
24.1.2022 10:11:50
No - já neznám spis. Takže jsem k tomu nikdy žádný stanovisko nezaujala.
ESLP ten spis zná. Z toho bych vycházela. |
| vlad. | 38059 |
|
|
24.1.2022 9:59:31
Necítím. O Barnevernetu si nemyslím nic dobrého, viz případ polské holčičky Nikolky Rybkowé, které v té době bylo 9 let, tuhle se naštěstí podařilo z Norska dostat, ne snad že by ji Barnevernet dobrovolně pustil ze spárů, ale zvládla spolupracovat se soukromým detektivem a podařilo se jí utéct zpět k rodičům. Kolik rodičů se s Norskem soudí ohledně svých odebraných dětí, často cizinci...u Michalákových selhal náš stát, UMPOD v čele s Kapitánem.
|
| libik | 142094 |
|
|
24.1.2022 9:59:03
Aha
No já znám víc dozorovaných rodin s dětmi, kde se mamičce pořád dává šance, než je mi příjemné. Včetně rodiny, kdy maminka biologická, jediná, nejzlatější neudržela nervy a dítě umlátila. A taky se divím, proč se všechny soudy včetně Evropského soudu pro lidská práva nepřišly zeptat na Rodinu, jak to vlastně bylo ![]() že Vám to není blbý ![]() |
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
24.1.2022 9:51:14
"Proč si pořizuje 3 děti s násilníkem?"
doufej, že ti nikdo nikdy nepoloží stejně pitomou otázku... |
| Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
|
|
24.1.2022 9:41:54
Proč si pořizuje 3 děti s násilníkem?
Začít by se mělo s dostupností antikoncepce, aspoň jeden druh zdarma. Jinak je to docela drahá sranda. |
| Yuki 00,03,07 | 49504 |
|
|
24.1.2022 9:34:53
práce s rodinou jsou jenom tři slova na papíru, a to i u nás
znám matku, které kvůli finančním důvodům ospod vzal děti, hned po narození a potom i staršího kluka, protože nemají kde bydlet, soud potvrdil, že musí do práce, aby vydělala na bydlení, dvojčátka jsou u přechodných pěstounů, starší kluk v dětském domově, matka v práci nemá šanci vydělat si na bydlení otec násilník, potvrzené matka má rok na to, aby vydělala, pak jí děti vrátí Jak vám kdo pomáhá? nijak práce s biologickou matkou? žádná ještě se přidávají lži ze sttany ospodu, jak zanedbávala péči nevím, jestli se to naše sociální úřady učí od norských, ale je to zoufalý, a není jak pomoct |
| Evelyn1968,2děti | 6269 |
|
|
24.1.2022 9:27:54
Vůbec ne, takovýhle jednání (už nikdy nevidět svoje děti a nic o nich nevědět) nemá obdoby, když to přeženu, tak i vrah má svoje práva.
|
| Gladya, bývalá dasa, | 63023 |
|
|
24.1.2022 8:54:52
Přesně tak
![]() |
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
24.1.2022 8:52:32
vlastně mě velmi překvapil ten mediální obrat o 180 stupňů, jen na základě rozhodnutí soudu ve štrasburku... nejsem si jistá, kde je skutečná pravda a jestli je pro děti lepší odebrání z rodiny nebo není, ale to jsem nevěděla nikdy, případ neznám a neznám ani nikoho, kdo by osobně věděl, jak to ve skutečnosti bylo... nechápala jsem ten hon na čarodějnice (norské) tenkrát a nechápu ani teď to sebeobviňování (české)...
je pravda, že na mne norský systém působí velmi stroze, drsně a nekompromisně, na druhou stranu náš systém velmi často selhává, nechává další děti u rodin, kde už nějaké děti byly odebrány a s rodinou nikdo nepracuje a čeká se doslova na další tragédie... |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.