| Jana |
| • |
18.1.2014 10:40:35
Mám děti ve waldorfské škole, každý je aktivní, jak mu to dovoluje čas a chuť, rozhodně to není pravidlo. Větší zapojení rodičů oproti klasice je už jen v tom, jak učitel jedná s rodiči o dětech a o dění ve škole, jak často je informuje, jak rodiče se podílí i názory na různých děních ve škole. Není to jen o tom ve volném čase něco dělat pro školu, to je hodně zavádějící. Ve škole jsou i rozvedení rodiče, rodiče co pracují opravdu hodně a nevím, že by bylo špatně, že se neúčastní všeho.
Doporučuji nějakou takovou školu navštívit, třeba na dni otevřených dveří, na nějakém jarmarku, které školy pořádají pro veřejnost a dozvíte se mnohem více skutečných a pravdivých informací. |
| Lassiesevrací | 134328 |
|
18.1.2014 10:16:19
Hadrovým panenkám jsem se zasmála, ale s těma bylinkama - jak víš, že byly na místě ATB? Ty jsi lékařka a děti jsi viděla?
Já znám mnoho lidí, co mají děti na Waldorfu, nebo tam učí - vůbec je nemůžu shrnout do jedné škatulky, jako jsi to udělala ty. Sama jsem o Waldorfu neuvažovala, ale znám děti, které byly na běžné ZŠ dost pod stresem, přešly na Waldorf a tam se srovnaly. O spále nevím, u nás byla spála v běžné školce a vši taky. My jsme zvolil školu vesnickou, tak děti vozíme, ale stojí to za to. Škola je zařazena do mnoha projektů, dětí je průměrně 18 ve třídě, je u nich pobočka ZUŠ, jsou velice vstřícní ke spolupráci s rodiči, ve ŠJ vaří bez polotovarů a glutamátů..... škola nedávno prošla inspekcí ČŠI s výborným výsledkem. Jsme spokojeni. |
| Janet+sluníčko:-) | 75570 |
|
|
18.1.2014 9:37:25
Díky... no vzhledem k tomu, že jsem rozvedená - sama. A pracuju na plný úvazek. Tak tohle bych opravdu nestíhala ani omylem. Už tak si připadám někdy jak na dostizích... díky holky.
|
| madlenka+2 | 103220 |
|
|
18.1.2014 9:35:03
Mám tristní zkušenost se soukromou Waldorfskou školkou, stejná společnost provozuje i Waldorfskou školu. Otřesné, už nikdy více. Pokud se nebudeš kamarádit s těma švihlejma ženskýma a o víkendech s nima šít hadrové panenky, nebude tvoje dítě oblíbené tak jako děti ze "společneství" rodičů. Ještě co mi hodně vadilo - ty šílený přírodní ženštiny své děti léčily bylinkami a to i v případě, kdy byly na místě antibiotika. Paní učitelka neřekla své kamarádce, at dítě do školky neposílá, takže děti tam byly neustále nemocné. Spála, vši - ustavičně. Poté co jsme školku změnili, překvapilo mně, jak malá nemocnost je v běžné školce. Nemluvě o tom, že ve školce byla nulová příprava na základní školu - tužku (pastelku) důsledně nepoužívali celé 2 roky. Ale jiná Waldorfská škola může fungovat dobře, určitě se tam zajdi několikrát podívat, uvidíš jak to na tebe bude působit, doporučuji zajímat se o to, zda učitelky mají ukončené pedagogické vzdělání.
|
| Zufi. | 52220 |
|
|
18.1.2014 7:19:48
Na tyto školy musí mít hlavně rodiče čas, jednak dělat s dětmi neustále nějaké projekty, jednak se zapojovat do práce pro školu, účastnit se aktivit, výletů a to i o víkendech, když někdo pracuje do pěti, nevím, jak to zvládá, dcery kamarádka tam měla půl roku dítě a nestíhala se věnovat všemu co po ní a dítěti chtěli.
|
| Kočičí víla | 140428 |
|
|
18.1.2014 6:34:28
Neporadím, ale do typu škol Montessori, Waldorf aj. bych děti nedala ani omylem.
|
| Janet+sluníčko:-) | 75570 |
|
|
17.1.2014 23:30:07
Ahoj mám dcerku ve druhé třídě. Má docela problémy s učením. Je snaživá - ve škole. Připadá mi, že když už se učí, tak aby mi udělala radost, ale ji učení obecně vůbec nebaví. Má poruchu pozornosti. V PPP diagnostikováno dyslexie, dysgrafie.
Bavila jsem se s kolegyní, a ta říkala, že jestli ji nechci dát do Waldorfské školy, aby nebyla malá tak ve stresu. Čtení jí opravdu moc nejde. A bojujeme s každým domácím úkolem. Nechce se jí. Je hodně hravá. Ve školce vždy říkaly učitelky, jak je šikovná a že ta rozhodně problémy s učením mít nebude. Krásně recituje, básničky se učí hrozně rychle. je pohybově nadaná. tvořivá. Je pro takové dítě vhodná Waldorfská škola? |
| kosatka2 | 89902 |
|
|
13.1.2014 15:39:40
"WS neni "ZVLASTNI" skola - nebo skola pro problemove deti..." -to píšeš ty, to já bych nikdy netvrdila, no nic, někdo asi vidí za roh.
|
| Alena |
| • |
13.1.2014 15:21:35
HOdne zalezi predevsim na uciteli, se tridou je az do devate tridy. Takze toho bych si nejdrive prohledla. Kamaradi maji deti u uzasnych ucitelek, ale je pravda, ze obcas se v tomto systemu objevi slusni cvoci.
Pokud se jedna o prazske WS, a dite nema ve skole sourozence ci neabsolvovalo WMS bude s jeho prijetim problem (je narvano) |
| Líza | 17721 |
|
|
13.1.2014 15:17:29
Nejen Plzně ;)
|
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.