| Eilatt | 120397 |
|
13.1.2014 10:30:39
Máte někdo zkušenost s tím jak probíhá zápis na Waldorfské škole?
Dočetla jsem se, že se s rodiči probírá vztah ke škole, waldorfské pedagogice, spolupráce se školou a ještě následuje rozhovor se školním lékařem. To mě trochu vystrašilo (asi bych byla nervóznější než budoucí prvňáček ), přeci jen nejsem zrovna odborník na antroposofii a Steinera ![]() Tak by mě zajímalo, jestli máte někdo osobní zkušenost. Waldorfskou školu mám navíc až jako druhou variantu pro případ, že by místní vesnická základka byla průšvih, tak váhám, jestli tam vůbec jít. Jiný způsob výuky než tradiční je mi sympatický, ale zase pro nás to má mnohá ale, tak pořád nevím.... |
| K+H |
| • |
3.10.2013 15:13:03
taky- no, ja mam zatim zkusenosti malo (prvni trida), takze jen to, co jsem popsala...Omamena si nepripadam (a vubec jsem dost mozna nedostatecne waldorfska:). Pro me je teda dulezita ta socialni stranka, hodne tam pracujou na tom, aby z tridy vybudovali spolupracujici partu, coz se mi libi, stejne jako fakt, ze tam berou zaky s respektem, coz je na nich hodne videt (kolem jsou dalsi skoly, vidim mraky deti kazdy rano, tak mam srovnani). Je pravda, ze vedomosti jsem moc neresila, protoze nase dite se uz naucilo leccos dopredu. Ale koukala jsem na vzdelavaci plan a porovnavala s nasi mistni skolou- a meli by umet ve vysledku to samy (resp.v matematice treba vic, kdyz teda nebudem rozmazavat tu fletnu a pleteni,-) ). Urcite ale zalezi na konkretni WS, v tomhle smeru srovnani nemam.
|
| taky |
| • |
3.10.2013 12:42:44
tak Tragika už možná nedorazí, ale já si to představit dovedu..
Když mojí čtyřleté dceři jedna waldorfačka řekla, "neboj, ve školce po tobě nikdo znalost barev chtít nebude", nebo když mým waldorfským známým vadí, že ve státní školce děti po procházce jako "vstupenku" do budovy musí říct něco z právě probíraného tématu.. , např. jméno jedné kytičky, princezny, stromu.. apod.., pro ně je to už neúnosné zatěžování informacemi... Pravda moje info o tomto vzdělávání končí někdy zhruba druhou třídou, nejprve nadšení, omámená tzv. waldorfskou vatou, časem postupné opouštění .., jsem ráda, že tam děti nedávám.. A zájem wald,. rodičů o vzdělání je bych řekla právě veden jen tím směrem divadelním, hudebním tanečním, mladého chemika, fyzika, nebo matematika tam asi moc lidí nepodporuje.. Ale pokud K-H máš lepší zkušenosti, sem s nima... |
| iva |
| • |
3.10.2013 9:06:18
Mám paličatého dysfatika, vydýchat jeho věčné brbláni nad vším dá zabrat. K tomu Adhd. Půjde do obyčejné ZŠ, 29 dětí ve trrídě... Myslím že mu to prospěje, je teď v obyč MŠ a je taky spokojený... Pobavila mě zmínka o VŠ, já zatím nevidím dál než že se má naučit vyslovovat K a vzít tužku správně do ruky. Kdybych přemýšlela nad tím co bude za 12 let, rovnou mě odvezou.... Když bude šikovný tak se na VŠ dostane i z venkovské průmyslovky, když ne, nepomůže mu ani prestižní gympl.....
|
| TaJ | 81121 |
|
|
2.10.2013 23:03:23
Withep - cítím to stejně, momentálně taky řeším základku pro syna s dysfázií a taky je to na jednu stranu paličaté dítě, se kterým je někdy těžké hnout, na druhou stranu je to velmi citlivé a zranitelné dítě... A došla jsem právě k tomu, že pro mne není důležité, jaké vyhlídky z té které školy bude mít, ale to, jak se v té škole bude cítit, jestli tam bude chodit rád a neznechutí mu učení už na začátku...taky není zrovna nějaký chtivý do učení...když jsem mu řekla, že už brzy půjde do školy, tak se jen zeptal "A proč?"
Takže školu budu vybírat tak, aby se tam od začátku necítil moc "jiný"...nebudu řešit, jestli bude nebo nebude mít větší šanci se dostat na víceletý gympl, když vlastně zatím ani nevím, jestli na něj bude mít...a chtít . Takže u nás to nebude tedy waldorf, ale malá škola, s individuálnějším přístupem, se slovním hodnocením, začínají od půl deváté, bez klasických "hodin" a zvonění...ale jinak to není žádná vysloveně "alternativní" škola...brzy se tam půjdeme podívat na den otevřených dveří a uvidíme...ale myslím, že by mu to mohlo vyhovovat...jen doufám, že se dostaneme, není naše spádová...a možná budeme i dávat odklad... |
| K+H |
| • |
2.10.2013 22:06:53
Tragiko- tak nevim s temi jazyky, ale u nas na WS, kde se uci aj i nj uz od prvni tridy, teda i prvnaci po pouhem mesici vyuky nejaky to slovo reknou;-) A taky by me opravdu zajimalo- bez ironie- na jaky ucivo z prvni tridy valej o nekolik let starsi zaci waldorfu oci?
|
| Eržika. | 36295 |
|
|
2.10.2013 20:26:38
Aleno, tak mají plán "elipsiček" s učivem, které musí splnit. Učitelka kontroluje, jak jsou daleko. No a toho mýho kontroluje častěji. Naštěstí jich je vě třídě méně, tuším 15.
![]() |
| Tragika | 61116 |
|
|
2.10.2013 20:14:03
Jazyků na waldorfu bych se neobávala.
Několik známých tam má děti a ty ve čtvrté třídě neřeknou anglicky a německy ani slovo. Učí se sice x let, ale jen písničky. ,,Když ani ty neumím, tak jen otevírám pusu." To jsou slova jednoho žáka WŠ. Pokud nevezme rodič vzdělávání do svých rukou, má dítě velmi chabé základy. S waldorfskými dětmi jsme dost v kontaktu a když např. můj prvňák pustí do debaty ohledně školního učiva, dívají se na něj děti o x let starší jako na mimozemšťana. Syn ale zase neumí jiné věci, které oni zvládají - plést, háčkovat, tkát........ |
| Alena |
| • |
2.10.2013 20:12:20
Aha, muze byt, a ucitelka k tomu dodava nejaky pevnejsi ramec nez u ostatnich?
|
| Eržika. | 36295 |
|
|
2.10.2013 19:29:52
Tak můj syn má všude doporučenou MNT - protože se pracuje na pomůckách, jevy si může osahat a vidět, když složka řeči a sluchového vnímání není optimální.
|
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.