| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Waldorfská škola

(?)
[<<Předchozích 130] Názory 131140 z 647  [Dalších 507 >>]
Alena
  • 
2.10.2013 19:05:28
Proc myslis, ze waldorf nevyhovuje pozadavkum jasnych instrukci? Vsichni delaji ve stejnou dobu to same. MOntessori vyzaduje dost smysl pro zodpovednost, planovani, samostatna volba, to mi prijde uplne nevhodne.
taky
  • 
2.10.2013 15:24:25
Možná by bylo fajn se taky chvíli pohybovat ve waldorfské komunitě.. jsou to prostě "jiní" lidé... někdy fajn a někdy mi těžce lezou krkem.. opovrhují vším komerčním, ale rádi berou zadarmo v rámci tzv. vzájemné výpomoci.., ale tu často spíš berou než poskytujou.. :-)
Pokud "zapadneš", tak možná budou i "dávat"... :-)
V Praze je v ZŠ přetlak, ale letos se otevírala nová ZŠ.., nevím, kde přesně, snad na Letné a tam by mohlo být volněji..
A taky si nejsem jistá, že ve WŠ není vyvíjen tlak na dítě..., já bych spíš řekla, že to je opačně... ža tam ty tlaky jsou dost silné, ale podávané s úsměvem a třeba místo rozkazu je písnička... :-) Ale tlak to je...
Vhodné pro děti snivé, neambiciozní, resp. s ambicemi v oblasti divadla, hudby, ekozahradničení, pasení ovcí, apd...
Tragika 61116
2.10.2013 13:35:43
Píšeš: ,, Kámoška na to moc nemá nervy a tak trochu rezignovala".

Nemá nervy na vlastní dítě? Učitelka ve třídě se 30ti žáky je mít bude?
Rezignovala na co? Na vzdělávání svého dítěte?
Jak jsem měla možnost poznat waldorfskou školu, tak mohu říci, že takový typ rodiče jsem tam nezaznamenala.
Rodiče dělají x krát více, než ti, co mají děti zapsané na klasické ZŠ.
Anthea 47738
2.10.2013 13:31:47
Hm, tak jak to tady čtu, tak žádný jednoznačný postoj. Propad může být jak šíleně fanatická učitelka na waldorfu, tak ortodoxní rovnačka do latě na klasické škole. Nemusí si sednout tak jako tak. To i bylo jasné, že na waldorfu na děti obecně netlačí a jak rychle se dítě uschopí a kdy si samo získá motivaci ke studiu, je jeho věc, nebo spíš čeká se hodně na odezvu samotného dítěte, kdežto u klasické školy se musí ta odezva vybudit hodně hned a na povel.

No, co příspěvek, to názor~d~~d~
ALena
  • 
2.10.2013 10:40:46
Tak snad kategorie odborne skoly je jasna, ne? Ja bych to nijak nesnizovala. Samozrejme lze tam zahrnout ucnaky, ale jde predevsim o odborne skoly cili prumyslovky, obchodni akademie aspol.A ze bylo prazske lyceum lepsi nez vsechny prazske nacpane prumyslovky jako treb Panska je proste fakt, stejne tak melo lepsi vysledky nez lecktera gymnazia.A znam absoloventy WZS, kteri existuji na dobrych gymnaziich bez potizi.
Nicmene na zakladni skole je vliv ucitele/ucitelky opravdu velky, vetsi nez na normalni skole, vydrzi do devitky a tam bych opravdu pozorne vybirala. Obcas se stane, ze ucitel waldorfske skoly je spis antroposoficky nadsenec nez vzdelany pedagog a obcas se stane, ze je to proste cvok.
lampetra 25845
2.10.2013 10:29:15
Situace u nás je asi jiná tím, že naše děti ( v rodině 8 dětí ve ws po dobu dvaceti let) začínaly vždy ve waldorfské školce. Ale ani tam neměly nikdy učitelky s ničím problém. Troufám si říct, že dvě z našich rodinných dětí by pokud by nebyly ve wš, byly by ve "zvláštní" škole. Proto se divím, že jinde dítě s diagnózou neveznou, chápu-li to správně. U nás je to tak, že diagnóza není směrodatná - asi nejsprávněji vyjádřeno - ale má to i mínusy, jak jsem už psala.
Tragika 61116
2.10.2013 10:18:23
Kamarádka je z Prahy?
Jsou waldorfské školy, kam ji 100% nevezmou. Dítě dělá nejenom hodinový zápis, ale následuje dlouhá debata s oběma rodiči.
Přednost mají děti z waldorfských školek, ty, co už mají ve škole sourozence a děti angažovaných rodičů.
Upozorňuju na to, že se učí nejen angličtina, ale od druhé třídy též němčina.
Třídní schůzky jsou každý měsíc, aktivita rodičů velmi rozsáhlá, především rukodělná.
Třídy jsou většinou nabité k prasknutí, není vyjímkou třída o 28 žácích.
Někdo tu psal o tom, že z odborných škol se lyceum umístilo velmi dobře. Není to srovnávání gymnázií, ale např. učebních oborů s maturitou. To si hodně lidí plete.
Kamisi 129832
2.10.2013 10:14:40
Zkušenost s tímto typem školy nemám, ale s dítětem na běžné základce ano a není to žádný med.
Po zkušenostech s naším školstvím bych volila srdcem a vykašlala se na úvahy, co bude za 13 let. Ani u chytrého, zvídavého dítěte, znechuceného klasickou školou, není jistota, že půjde na VŠ.
Naopak si myslím, že cestu za vyšším vzděláním si najde spíš dítě, které se vzdělává svobodně. Hodně pak záleží na hodnotách rodiny a podpoře, vzdělávání doma, ale já to vidím jako přirozenější a lepší cestu než rovnání dítěte do latě od první třídy.
lampetra 25845
2.10.2013 9:49:54
Mám zkušenost,že dítě ve čtvrté tříde prostě nečetlo. Učili se číst globálně a pak to někomu doklaplo, někomu ne, pak se to nějak zlomilo. Dítě, které nemá chuť číst prostě nenutí. Ale to byl přístup jedné p. učitelky skoro před těm dvaceti lety, další děti jsou mladší a ti uměli číst/četli tak po té druhé třídě. To dítě, které ve čtvrté třídě nečetlo - dnes studuje VOŠ. Ale moje zkušenost/nepodložená výzkumy - děti z waldorfu, potažmo lycea, jsou úspěšné na humanitních VŠ. Nechci paušalizovat, ale nepamatuju, že by někdo ze spolužáků našich děti šel na medicímu, farmacii apod., nějaká technika tam byla (ČVUT), ale to nemusí vypovídat o úspěšnosti, třeba spíš o úžeji zaměřené skupině, která na to w.lyceum jde.
espr 88177
2.10.2013 9:38:02
Zajímavé téma~R^.
Já nemám vůbec žádnou zkušenost z waldorf. ani montessori vyučováním, ale mám zkušenost se soukromou školkou. syna to tam nebavilo, byl takový unuděný a bylo to proto, že je sice celkem šikovný, ale potřebuje spíše vedení a režim. Takže v soukromé školce to bylo "kdo chce xxx....?, Chcete dělat xxxx...? a syn skoro nikdy nic, takže si většinou hrál s hračkami. Ve státní je to "Ted budeme dělat všichni xxxx..!....a syn byl po dvou minutách nadšený z malování, dělání panáčků a atd. Miluje státní školku ~:-D
Na druhou stranu w. i m. musí mít výsledky, asi nevrátí dítě v 5. třídě s tím , že se nechtělo naučit číst tak prostě neumí~t~, mají určitě metody..........nestálo by za to ještě narychlo přihlásit dítě do nějaké w. nebo . školky i třeba jenom na týden, nebo na nějakou ukázkovou hodinu), nebo třeba přímo navštívit w. školu a strávit tam s malým třeba nějakou tu hodinu aby se vědělo jak bude reagovat na výuku???
[<<Předchozích 130] Názory 131140 z 647  [Dalších 507 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.