| MarMat (+2) | 113943 |
|
|
7.12.2011 23:02:57
na čelo
|
| LaviON | 60382 |
|
|
7.12.2011 23:02:07
a kam jinam by se měly psát?
|
| ALL | 4469 |
|
|
7.12.2011 22:57:33
Připadá vám normální, když se ve waldorfské škole rozdávají pochvaly a poznámky do žákovské knížky?
|
| Zdamik | 123664 |
|
14.11.2011 19:36:05
Dobrý den, jsem studentka Pedagogické fakulty a pracuji na ročníkové práci, kde se věnuji komunikaci mezi učitelem a žákem. Ctěla bych moc poprosit rodiče dětí chodící na 1. stupeň ZŠ, zda by mi nepomohli vyplněním krátkého dotazníku. Dotazníky najdete na http://LeteckaPosta.cz/266876350 a nebo Vám je pošlu do mailu. Jeden je pro Vás, pro rodiče (vyplněním strávíte max 5 -10 min a jsou to jednoduché uzavřené otázky). Druhý je pak pro dítě. Pokud byste se rozhodli mi pomoci i s tímto, prosím respektujte názory Vašeho dítěte
.Moc děkuji všem, kteří mi touto cestou pomohou, váím si každého vráceného dotazníku. Děkuji Zdenka ![]() Odpovědi označte X ve čtverečku vybrané odpovědi a vyplněné mi je pošlete na e-mail zdamik@seznam.cz |
| karamellka | 119344 |
|
14.11.2011 3:41:26
Všem děkuji za reakce. Nicméně jasno v tom stejně moc nemám, i když spiš se asi kloním k tomu, že ne. To bych musela být fakt ořesvědčená, že to na WŠ bude výrazně pro ni lepší než na ZŠ, páč u nás by to zahrnovalo dojíždění a navíc mám mladší dceru, která by chodila do normální ZŠ, a dvě děti na dvou školách taky není znakčka ideál. Nejlepší by bylo ty školy navštívit a pořřádně to s nima probrat, ale to v našem případě (jiný kontinent) nejde, navíc svejně pak nejvíc záleží na tom, jaký bude konkrétní učitel a děcka v dané třídě. Stačí jeden agresor, který strhne ostatní, a je vymalováno. Já se o ni prostě fakt hodně bojím - s ostatníma to moc neumí, ale přitom je citlivá a sama by mouše neublížila.
Perdito, napíšu Ti mail. |
| Roya | 111257 |
|
|
13.11.2011 21:27:11
Každá uniformita je zavádějící. Prostě některé dítě je zralé v pěti letech (např. můj syn), některé v šesti letech, některé v sedmi letech. Waldorf říká, že až v sedmi - to se píše v každém jejich materiálu.
A píšu o tom, co mi řekla učitelka WŠ - tedy to je pravda, ne že není. Samozřejmě platí, že záleží i na učiteli, ale waldorfský systém prostě není zařízený na rozdílnosti mezi dětmi a práci s nimi. Píší, že když je nějaké dítě v něčem napřed, soustředí se na rozvoj toho, v čem je naopak pozadu. Jenže např. můj syn není pozadu vůbec v ničem, prostě potřebuje se rozvíjet dopředu, aby ho to bavilo, a ne se plácat v písmenkách, když už umí číst (atd., nejde jen o čtení). Psycholožka pro nadané děti také WŠ nevidí jako dobré řešení pro děti, které jsou příliš napřed, a má zkušenosti s nadanými, kteří na školu úplně zanevřeli, protože jim nedovolili jít dopředu rychleji. Z toho, co jsem zjistila, mám dojem, že pokud učitelka pracuje s dětmi individuálně, dělá to ze své vůle a nikoli z podstaty Waldorfu. ![]() |
| JENA, 2 kluci (8/2001a1/2003) | 7549 |
|
|
13.11.2011 18:54:11
My jsme si kvůli tomu předem nastavili stop stav pro integraci.
Řekli jsme si procento, děti přes tuhle hranici odmítáme (už i právě aspíka). Vždycky mě to mrzí, ale je to v zájmu jak těch zdravých, tak těch integrovaných, páč ty taky chtějí integraci a ne speciálku... Bohužel je ta zvýšená poptávka po integraci u alternativ způsobená tim, že běžný školy placený z našich daní, nejsou většinou (čest výjimkám) schopny se o takový děti postarat ![]() |
| perdita | 3248 |
|
|
13.11.2011 17:36:05
qwerty, to není jen waldorf, ale i monte. Ti rodiče nechcou, aby jejich dítě dostávalo pětky, nechcou, aby chodilo domů s poznámkami, prostě škola je alternativní, nějak to vyřeší.
|
| Delete | 8214 |
|
|
13.11.2011 17:33:59
Tak podle mě zrovna Montessori je pro dítě s AS naprosto nevhodná. Co vím o dětech s AS, tak potřebují ke svému fungování rituály, pravidelnost, nesnáší nepředvídatelné změny, takže jejich základní potřebou je řád. A to je přesně to, co v Montessori není. Montessori nemá rozvrh, nemá nic, čeho by se dítě mohlo držet, když pominu elipsu a jednu přestávku, u kterých je jisté, že budou a kdy
.Waldorfská škola je zase založena na prožitcích a na společenství. Základem je tedy schopnost fungovat ve skupině, což je opět v rozporu se schopnostmi dítěte s AS. Já bych nevolila ani jednu z těchto možností. Jak hodně tíhnu k alternativám, tak zrovna v tomto případě bych zvolila spíše běžnou ZŠ s malým počtem žáků ve třídě a s možností IVP. |
| qwerty |
| • |
13.11.2011 17:28:38
Royo, to ze jsou vsechny deti zrale na skolu az v sedmi letech si nemysli jenom waldoirf, ale treba i finsky stat, kde je povinna skolni dochazka taky az od sedmi let.
Cesky stat si zase mysli, ze vsichni jsou zrali v sesti, no. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.