| qwerty |
| • |
13.11.2011 17:26:39
Royo, to neni pravda, byla jsem na hodine cj ve druhe tride, cast hodiny probirali pismenka, pak ty deti, co umely cist si cetly knizky podle sveho vyberu, ty ostatni se zabyvaly vic tim jednim pismenkem.
Navic tedy rekla bych, ze waldorf v CR je takovej specifickej a od toho nemeckyho se lisi. o koneckoncu se lisej i jednotlivy skoly mezi sebou, vzdycky to zavisi na atmosfere skoly a na jednotlivym uciteli. |
| qwerty |
| • |
13.11.2011 17:24:15
Vzhledem k tomu, ze Waldorf je na prvnim stupni vic zamerenej na emoce, "psychicno", fantazii a vseobecne umeleckym smerem, tak ctouci a pocitajici dite aspregrovskeho typu by se tam vazne mohlo nudit. Bilingvnost by asi nevadila, maji od prvni tridy NJ a AJ.
Mmch proc si porad lidi myslej, ze waldorf slouzi jako odkladiste problemovych deti?:-( |
| Roya | 111257 |
|
|
13.11.2011 17:21:45
Waldorfská škola z principu odmítá brát v úvahu individuální rozdíly ve vývoji a znalostech dítěte - podle nich jsou všechny děti zralé pro školu až v 7 letech, a ať už umějí např. číst, nebo ne, všichni dělají od začátku to samé.
Jednu dobu jsem o WŠ uvažovala pro svého extrémně nadaného syna, tak jsem si víc zjišťovala, a ptala se, jak s ním budou pracovat, aby se nenudil - odpověď zněla, že ho mám dát odpoledne do nějakých kroužků, protože ve škole bude postupovat stejně s ostatními dětmi - od začátku vyvozovat písmena, psát až ve druhé třídě atd... |
| perdita | 3248 |
|
|
13.11.2011 17:07:46
Karamellko, linknu tvůj dotaz kamarádce, která tam má dítě, mohla by se ti ozvat, ale je taky možné, že to neudělá, jelikož neuvádíš email a ona by asi nic nepsala veřejně. Pokud vím, jsou ve WŠ spokojení.
Měla jsem dvě děti do školy jdoucí jako čtoucí v ČJ i AJ (bilingvní), syn s MN a zrovna WŠ bych teda nevolila vůbec, ale rozumím tvým obavám. Za dobrou alternativní školu v Brně považuji ZŠ Pramínek, kam bych bývala děti dala, kdyby to nebylo pro nás moc daleko. |
| Mlada | 36824 |
|
|
13.11.2011 17:02:15
Karamelko, já mám s W.š. jen povrchní zkušenost, ale asi bych hledala nějaký systém, který je více individuální. Buď Montessori, nebo pokud vím, v Brně fungují některé školy podle Daltonského plánu nebo s jeho prvky, nebo systém Začít spolu.
|
| Mickey szuka cerne ovce :) | 119751 |
|
|
13.11.2011 16:28:38
Podle me se tam bude nudit... nasla bych neco s vic individualnim pristupem typu Montessori.
|
| karamellka | 119344 |
|
13.11.2011 15:55:14
Dobrý den,
brzy nás čeká zápis dcery do 1. třídy a já pořád zvažuji, kam s ní. Má totiž Aspergerův syndrom, sice ne nějak výrazný, takže asistence snad nebude potřeba, nicméně mezi "normálními" dětmi působí jako mimoň. Má výrazně slabší sociální a motorické dovednosti, inteligence v normě, na určité věci až nadprůměrná. Dále má své specifické zájmy a úchylky, navíc žijeme několik let v zahraničí, takže je bilingvní (AJ). Momentálně chodí do 1. třídy mezinárodní školy, kde už se učí počítat, ona plyně čte v ČJ i AJ, píšou male tiskace. Žijeme na maloměstě, kde je klasická ZŠ, a já mám obavy, jak takové "nestandartní" dítě tenhle systém zvládne, jak naopak taková škola "zvládne" takové dítě a úplně největší hrůzu mám ze šikany, protože jak známo jedinci vybočující z normálu bývají častým a snadným terčem. Proto jsem trošku začala zvažovat i jiné možnosti, alternativní školu, kam by snad lépe zapadlo "alternativní"dítě. Konkrétně WŠ v Brně. POkud máte někdo s touto školou zkušenosti nebo obecně s WŠ a její vhodností pro dítě s AS, prosím o vaše názory. Reagovat budu až zítra, my tu už máme noc, tak musím do hajan. |
| ALL | 4469 |
|
|
26.3.2011 11:56:34
Přesto to ještě zkusím: tady veřejně chápu že ne, ale třeba na můj mail bys byla ochotná něco napsat? Alespoň přibližně, čeho se to týká, bez uvádění podrobností a jmen... Dost by mi to pomohlo...
|
| ALL | 4469 |
|
|
24.3.2011 10:05:13
Lízo, já to jen tak zkoušela
, ale celkem chápu, že nechceš jít do podrobností...v tomhle mám i já dilema, taky vím, co nepovím - a hlavně bývá v takových případech obvykle víc názorů a každý to samozřejmě může vidět naprosto odlišně, takže může takový problém i naprosto odlišně interpretovat... |
| Líza | 17721 |
|
|
23.3.2011 21:05:07
Podívej, já pouze respektuju čísi soukromí. Nijak ho nenaruším sdělením, že tam a tam se objevily problémy (ne malé), ale narušila bych ho tím, kdybych tady veřejně ty podrobnosti uváděla. Ty může uvést jen účastník - a nemusí. A já to dělat nebudu. ať se ti to líbí nebo ne.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.