| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Waldorfská škola

(?)
[<<Předchozích 290] Názory 291300 z 647  [Dalších 347 >>]
Tragika 61116
29.12.2010 23:09:01
Ráchel, já rovněž nejsem antroposof a poznatky pana Steinera jsou v mnohých ohledech z pohledu roku, který se píše, mimo mísu.
Předpokládám, že si je škola vědoma, že vychovává děti do doby, o které my i učitelé máme jen mlhavou představu. V tomto duchu mluvil u zápisu i ředitel WŠ a mluvil mi z duše.
Ráchel, 3 děti 76748
29.12.2010 22:23:17
výsledky co do znalostí dětí jsou žel ubohé, děti podle mě zdaleka nevyužily potenciál, který v nich je. také spolupráce rodiče-škola, byť na začátku vypadala jako ideální, dopadala tristně (a to je matka zapálená waldorfačka se vším všudy). Dvě z těch dětí jsou již dospělé, jedno je v 8. třídě, tak bych řekla, že můžu docela srovnávat.

Ideově bych se já osobně nesrovnala, prostě nejsem antroposof.
Tragika 61116
29.12.2010 22:16:30
Royo, já asi působím jako waldorfský sektář, ale není tomu tak. Já opravdu už x let hledám na w školství veškerá pozitiva i negativa se střízlivým nadhledem.
Největší kámen úrazu může být osoba učitele. Systém totiž jak známo tvoří lidé. Když na běžné základce natrefíš na blbého učitele, znechutí ti maximálně ten předmět, který vyučuje.
Na waldorfu ti takový člověk otráví 9 let školní docházky, neboť jeden učitel učí vše od 1 -9 třídy, vyjma jazyků a eurytmie.
Ta škola též hodně vyžaduje aktivní přístup rodičů, neboť jen díky té spolupráci žák - učitel-rodič, může dojít ke kýženým výsledkům. S trochou nadsázky lze říci, že i rodič absolvuje celou základku se svým dítkem. Ve svém okolí znám málo lidí, kteří by byli ochotni se na vzdělání svého dítěte takto nadstandartně podílet.
Federika 14090
29.12.2010 22:16:24
teda opravuju-uvažovala bych o tom, pokud bych měla zvláštní dítě, spíš introverta, pomalejší, nekolektivní, něčím nezapadající do běžnýho vzorku dětí...
O školy a alternativy jsem se zajímala dlouho. Nakonec jsem pro oba kluky (malá ještě nchodí ani do školky) vybrala rozdílné školy, podle jejich typu, starší chodil do rodinné malotřídky, příjemné, přesto s běžným programem(ale neznala jsem žádnou buzeraci ani dětí ani rodičů, všechny děti chodily do školy nadšeně...)A mladší je v první třídě, v kolektivu sedmi dětí, má dvoje osnovy a vím, že tam patřičně rozvíjí jeho nadání.
Waldorfská škola není nezajímavá, byla jsem se tamdvakrát podívat přímo na vyučování a kamarádka tam byla jako učitelka na praxi-a sama mi potvrdila můj pocit, že pro nadaný, společenský děti není...
Ale v zahraničí, kde má Waldorfské školství tradici, je to fakt trochu jinak, než u nás...
Roya 111257
29.12.2010 22:09:30
Máš prosím konkrétní zkušenost, proč to nedělat?
Roya 111257
29.12.2010 22:04:00
Já bych řekla, že to je prostě takové to "normální je to, co dělá většina" a "co je jiné, než znám, je podezřelé"... Třeba kdyby to ti odpůrci viděli naživo, a znali třeba úspěšné lidi, co Waldorfem prošli, mnozí by svůj názor přehodnotili. Ale takhle je to jistější, říct - tam bych svoje dítě nikdy nedal, je to nějaké divné, nežijí tam konzumním životem (to trochu přeháním, ale tak nějak) jako my.
Tragika 61116
29.12.2010 22:01:45
Ráchel, na waldorfu píše slabikář dítěti jeho rodič. Já doufám, že se nad mým slabikářem syn nudit nebude. To spíš já se zapotím při jeho psaní a výrobě.

Jaké špatné zkušenosti máte v rodině s waldorfským vzděláváním? Pokud to není tajné.~;)
Tragika 61116
29.12.2010 21:58:10
Já asi znám ty špatné tipy lidí. Pořád slyším, jak se děti z waldorfské školy nechytají na školách středních. Já mám asi smůlu, ale neznám osobně nikoho, kdo by se v životě neuchytil, nedostudoval, byl nezaměstnaný a přitom prošel WZŠ.
(2 dívky na Filosofické fakultě , 1 kluk na medicíně, 2 kluci na přírodovědném gymplu....)
Mám hodně známých s dětmi, které tu školu vyšli, nebo ji ještě navštěvují.
.
Děti jsou zvídavé, otevřené, komunikativní, výborně argumentují, jsou lačné po vzdělání, chápou věci v souvislostech, mají široký záběr, pestré zájmy, oproti vrstevníkům více čtou, jsou zručnější a vyrovnané.

Zrovna včera jedna naše známá nazvala waldorf ,,zvláštní školou,,.
Proč? Podle ní není normální neznat to, co všichni. Tzn. počítačové hry, hry na mobilech, televizní seriály, reklamy...
To prý mého syna vyřadí z kolektivu a může uspět jen na té zvláštní škole mezi exoty.
Jo, přesně tohle chci. Málokdo to dnes chápe.

Roya 111257
29.12.2010 21:56:19
Tragiko, to je skvělá zpráva. U svého syna zatím nevidím žádnou oblast, ve které by pokulhával,je dost všestranný, snad jen navazování kontaktů s cizími dětmi, i když ve školce, kam chodí, už se otrkal. Ale určitě se něco najde...
[<<Předchozích 290] Názory 291300 z 647  [Dalších 347 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.