| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Waldorfská škola

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 350] Názory 351360 z 647  [Dalších 287 >>]
Šárka a Filípek 104513
1.2.2010 20:15:55
Také chci takto divné dítě ~;) .Já viděla ,už je to dávno, dokument o školách a byly tam i rozhovory s dětmi z W.školy. No to byla prostě nádhera, ty děti byly naprosto úžasný . Nikdo se nestyděl , každý měl svůj názor ... prostě bylo hooodně znát,že se osobnosti těchto malých lidiček respektují ,že se tyto osobnosti mohou rozvíjet a nejsou tlačeny někam do škatulek ,kde by se případně zdeformovaly.
Zufi. 52220
1.2.2010 19:47:57
Tragiko, napiš prosím , jak vypadá hodina dějepisu.
Tragika 61116
1.2.2010 19:39:31
W.š, naprostý souhlas.
Nedávno mi jeden chlapec vyprávěl, jak jsou děti z waldorfské školy divné.
(Tenhle kluk je poněkud materiálně založen a jeho nejoblíbenější činností je porovnávat značkové oblečení, nebo koukat na monitor).

Tak jsem se ho ptala, proč si to myslí?
Jeho odpověď:,, No, znám tři, co jezděj na střední se mnou ve vlaku a ti si furt čtou a s profesorkou ve třídě diskutujou o svejch názorech."
Chci mít také ,,divné,, dítě!!!
W.š.!!!
  • 
1.2.2010 18:17:53
Kdyby jste viděla i druhý stupeň tak by jste zjistila, že se to zrychluje a zrychluje! Je to pořád W-škola, ale už se přibližuje (jak vy říkáte "NORMÁLNÍ ŠKOLE" ) aby byl přechod lehký, i budounost lehká! A jestli jste viděla někdy výsledky, tak by jste mohla pochpit, že se to DÁ!!!
co já vím?!
  • 
1.2.2010 17:59:14
To s tím vstáváním= stačí jít spát
Šárka a Filípek 104513
29.1.2010 19:58:11
Tleskám nadšením z příspěvku DityB . Idea této výuky mne naprosto nadchnula už pradávno . A jak DitaB psala , je výhrou, a to na jakékoli škole ,když učitel je osobnost a děti učí s láskou a pakliže se k tomu přidá tato metoda,myslím,že dítě musí být blažené a do této W.školy se i těší. Což je méně časté u školy obyčejné ,protože už tam se děti srovnávají známkami a jestliže je prostě některé dítě špatně učenlivé a domů nosí trojky a čtyřky a jednoduše od přírody víc nedokáže i kdyby chtělo, tak myslím,že už to je pro něj jakási frustrace a podřazování osobnosti ve společnosti ,takže už od malička je jeho dušička tlačena někam dolu. Je mi strašně líto,že u nás není takových školiček více.
Yuki 00,03,07 49504
22.1.2010 22:38:44
jeden případ to nebyl
a u nás máme školu na 5 let, jenom ten první stupeň
a umím si představit, že kdo jde až z 9., je na tom podobně
Tragika 61116
22.1.2010 21:51:02
Když se rozhodneš pro waldorf, většinou tam je dítě celých 9 let. Podle jednoho případu snad nemůžeš soudit všechny žáky ze školy,ne?
Yuki 00,03,07 49504
22.1.2010 20:13:16
a vidělas někdy dítě , který je v 6. třídě normální školy a do té doby chodilo do Waldorfské?
já jo, měla jsem tu čest, a fakt bych po této zkušenosti svoje děti do W.š. nedala, sice je jim tam těch prvních 5 let náramně dobře, ale co potom?
Tragika 61116
22.1.2010 19:10:09
Řeknu ti to asi takhle. Kdo nezažil obě varianty na vlastní kůži, neví o čem hovoří. Ono stačí jít na hodinu matematiky, angličtiny a dějepisu do ,,normální,, a do waldorfské školy.
Ten rozdíl je opravdu propastný. Celoživotní vzdělávání waldorfských pedagogů v tom také hraje svou roli. Pro mne je to asi takový rozdíl, jako mezi životem u benzinky na dálnici a životem v chaloupce u lesa. Nedá se zkrátka srovnávat.
Chápu, že pro někoho je ta benzinka ideální, neb chalupu u lesa zná jen z vyprávění, nebo z obrázku.
[<<Předchozích 350] Názory 351360 z 647  [Dalších 287 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.