| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Waldorfská škola

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 360] Názory 361370 z 647  [Dalších 277 >>]
Yuki 00,03,07 49504
22.1.2010 16:47:37
proč? protože pochopitelně záleží na škole, moji kluci žádný stres ze školy nemají, teda až na to vstávání, ale u nás i ta waldorfská začíná v 8, takže to bysme si nepomohli

a na prvním stupni nechápe úlohy? to snad ne

to normální vyučování chápu já tak, že se učí takovým způsobem, aby mohlo dítě kdykoliv z jakéhokoliv důvodu přejít na jakoukoliv jinou školu a nemělo s tím problém

proto si smyslím, že kdyby třeba si děti hrály po waldorfsku polovinu toho prvního stupně, a pak by se začaly zvykatna běžný způsoby, nebylo by to ke škodě
Tragika 61116
22.1.2010 15:16:42
Promiň, ale co je to, učit se normálně?
Já si na to asi umím odpovědět sama, neboť ,,normálně,, se učil můj starší syn.
Normální byla buzerace, stres, domácí úkoly, kterým nerozumněl, tupé memorování učiva, bez hlubšího pochopení, natož zařazení věcí do souvislostí, neustálý tlak, nesmyslné soutěžení, náladové učitelky, učení se jen pro známky...
Já bych takto mohla popsat dalších pět stran.
Proč ta ,,normální,, škola začíná v osm? Nechápu, dítě je unavené a nesoustředěné.
Diskuze v takové škole nemá místo, není na ní čas.
Do třetí třídy pohoda a pak alou do reality? Proč?
~o~~o~~o~
Yuki 00,03,07 49504
22.1.2010 10:11:23
jenom co já znám, tak děti jsou z Waldorfské školy zvyklé diskutovat, jenomže pak mají problém si uvědomit, že ne vždy se to hodí
jsou zvyklé dělat na projektech, paráda, ale pak přijdou na druhý stupeň školy nebo na gympl a neumí se normálně učit, nemají běžné návyky
takže je to příjemný prostředí pro děti, který potřebují jiný přístup, ale stačilo by to do nějaké 3. třídy, pak by se měly začít učit normálně, aby si na to zvykly a nebyly mimo.
sikolovi
  • 
22.1.2010 0:10:53
muj syn chodi do wald.skoly 2.rokem.Najdou se drobnosti ke kterym bych mela vyhrady,jako treba narodni pisne se nenauci,pouze duchovniho charakteru,.atd.Presto ma skola tolik prevazujiciho pozitiva,ze bych v zivote nemenila za beznou.Libi se mi nesmirne individualita v pristupu k zakum,rozviji se tak osobnost.Uci se zde spousta veci pro zivot dulezitych o kterych na beznych skolach neni ani zminka,pritom jsou zrovna tak dulezite,ne-li vic jak matematikaNechci tady pusobit dojmem,ze zakladni skola je spatna,chci jen rict,ze ji mnoho chybi a je to skoda.Napada me,co je pricinou,ze se neuvazuje o jiste zmene v uceni,Proc na skolach neexistuje alespon jednou tydne predmet,neco jako psychologie?Kde by si jentak s ucitelem povidali o zivote jak na stres,co delat,kdyz se mi neco nepovede,jak vecem predchazet.Divim se,ze kor v takto narocne dobe,kde se setkavame casteji s narusenymi lidmi se jeste neco nepohlo.v nasi skole nejsou deti vystavovany stresu.zazivam u syna jak se do skoly vzdy strasne tesi,to se moc v beznych skolach nedeje.Pani ucitelka nas bezne informuje o sebemensich udalostech telefonem a rodicak je kazdych 6 nedel.mam o synovi perperfektni prehled.Je pravda,ze pro rodice je skola docela narocna,ja tomu rikam,ze chodim take do skoly.kazdou chvili mame s detmi nejakou akci,jiz v 1. tride jsme byli na horach lyzovat a jine.je to narocne,ale zaroven krasne-chodit z detmi do skoly a vse s nimi prozivat.tato skola nas obohacuje. mi nepovede,to a.....tydne predmet,neco jako
Tragika 61116
16.1.2010 17:45:00
Dnes jsem byla na předzápisové schůzce rodičů.
Z 55ti dětí berou 25, z toho 15, co již byli u zápisu minulý rok a dostali odklad.
Ukázky z vyučování, matematika ve druhé třídě a angličtina v první.
Hovořil ředitel, budoucí učitelka prvňáků a rodiče též pokládali dotazy.
Já bych na základku jít zpátky nechtěla, ale tu waldorfskou bych si dala klidně od první třídy.

ljeba 33781
15.1.2010 19:09:16
Dobrý večer,jedná se o dceru,ale to je fuk.Věci se mají tak,my jdeme k zápisu až za rok,tak zatím jsem přímo s WŠ nekomunikovala,nevím tedy jak to přesně kolem zápisu probýhá,sonduji zatím jen touto cestou,ale už mám návštěvu ve WŠ domluvenou,už se moc těším,co se dozvím.
Tragika 61116
15.1.2010 10:40:05
Lejbo, pokud syna hlásíš na WŠ, probíhá setkání s rodiči. V Praze je už tento víkend. Ukázky z vyučování, povídání o škole, volná diskuze rodičů s pedagogy. Pak teprve je na řadě zápis.
U vás tomu tak není?
ljeba 33781
14.1.2010 22:03:57
Mohu ještě poprosit.Co se děje v hodinách Eurytmie?A stručný popis některé epochy.Lenka
Amaaly 10850
14.1.2010 15:00:44
Ljebo, myslím, že svůj pohled na Tvé dotazy jsem napsala. Z Pardubic nejsem, ale vidím, že náhled na školu je u neznalých věci naprosto stejný, bohužel. Na to, že si budeš muset své případné rozhodnutí obhajovat, se připrav. Nebo spíš čelit přezíravým pohledům. Na mě tak zrovna dnes koukali ve školce, když jsem řekla, kam malý jde. A ještě k tomu náboženskému zaměření. No pro zatvrzelé netolerantní ateisty to škola není. Já sama mám svoji víru, takovou tu víru v "něco", která nikomu nepřekáží, můj muž byl tolerantní ataista. Dětem přímo žádná víra nikdy vnucována nebyla, takže jsme s tím problém neměli. Skřítci mi v 1. a 2. třídě nevadili, přišlo mi to milé.
ljeba 33781
14.1.2010 12:20:25
Děkuji moc za názor.Na upřesnění,konkrétně se mi jedná WŠ Pardubice.Rozhoduji se,na základě toho,že mi nelíbí na klasické ZŠ systém výuky,mechanické učení,známkování,přístup k žákovi dle osnov určitého ročníku a ne individuality dítětě,preferování "jedničkářů",zahlcování spoustou dle mého názoru zbytečných informací......a proč mám pochybnosti,konkrétně o Pardubické WŠ kolují názory,že jsou tam přijímany děti "slabší",kterým škola nahrazuje školu "zvláštní" a tempo výuku je přízpusobeno těmto dětem.Nemyslím,si že bych měla doma nějaké nadprůměrné dítě,prostě normální holka,ale chtěla bych,aby ji základní škola dala to co má.Dále má pochybnosti ohledně náboženského zaměření WŠ.A poslední věc,pohled do budoucna,případný přestup na SŠ.
[<<Předchozích 360] Názory 361370 z 647  [Dalších 277 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.