| Kamisi | 129832 |
|
|
21.2.2014 14:55:24
Olgavo, v běžný škole se děti s více názory rozhodně nesetkají. Darwinova teorie je předkládána jako jediná.
Učí se taky spoustu jiných věcí, navíc metodami, se kterými se neztotožňuju a "nesplývám" ani omylem. Fakt těžko říct, co je horší. Ale waldorfskou školu v praxi jsem nezažila, tak nemůžu poměřovat. |
| Kamisi | 129832 |
|
|
21.2.2014 13:48:03
No nevím, zrovna co kritizuje spolek Sisyfos, většinou stojí za pozornost.
![]() |
| Kopřiva Dvoudomá | 34182 |
|
|
21.2.2014 12:52:08
No tak evoluce a křesťanství a hinduismus, to je pro mě dost míchání hrušek s jabkama. Taková ta utkvělá představa, že to jsou konkurující si názory, přitom to jedno je přírodověda a to druhý náboženství a každý se to věnuje úplně jiný sféře lidskýho života a poznání.
Jinak z waldorfu mám od různejch známejch dost děsivý ohlasy, z různých škol. A taková škola v okolí ani není, takže o tom neuvažuju. Ale nepochybuju o tom, že nejvíc ze všeho bude záležet na konkrétních lidech, kteří to dělají. Nevylučuju, že někde třeba jsou v pohodě. |
| Eržika. | 36295 |
|
|
21.2.2014 12:41:06
Tino, jo asi tak...
V montessori letos probrali evoluční teorii vzniku světa, pak pozvali tuším faráře a ten přednesl křesťanskou verzi vzniku světa a pak ještě měli myslím hinduistickou teorii, jak vznikl svět ze zrna rýže. To mě vyhovuje - prostě se řekně, že někdo to má tak a někdo jinak. ![]() |
| TaJ | 81121 |
|
|
21.2.2014 12:36:37
Šešule, na mě ten waldorf taky působí dost sektářsky, kamarádka kdysi studovala walfdorskou školu, bylo to něco jako střední škola - akademie sociálního umění, nebo tak něco, byla jsem tam s ní párkrát na přednáškách a už od začátku mi to nesedělo a kamarádka odtamtud po asi 2 letech odešla, ani to nedodělala, bylo to prý fakt jako sekta a to ona je jinak velmi otevřená různým alternativním směrům a tak, ale tohle se prý nedalo...
Já bych syna do Waldorfské školy právě proto nikdy nedala a navíc on je spíš technicky založený realista, se smyslem pro skutečné detaily, takže pro něj by nějaké legendy a takový ten jejich zvláštní svět prostě nebyl - k tomu by se podle mne taky mělo přihlédnout, každému tahle filozofie vyhovovat nebude...a myslím, že ten požadavek na spolupráci s rodiči, který na těch školách je, opravdu leckde hraničí se sektářstvím....i když samozřejmě to nemusí být všude stejné... Když už alternativní směr, tak to bych si syna dokázala představit v Montessori škole, ta je mi o dost bližší... |
| Alena |
| • |
21.2.2014 12:07:24
Jak to myslis? TO je jen prezdivka pro waldorfany, to neni nic pejorativniho, ani to neshrnuje pedagogicke principy...
|
| Šešule | 94264 |
|
|
21.2.2014 12:04:22
Podle mě právě vůbec nejde o to, jestli jsou batikované.
![]() |
| Alena |
| • |
21.2.2014 12:02:10
Mam to stejne. Ale kdybych mela na výber klasiku s ucitelkami z tri poslednich diskusi v "Povidani o skole", tak volim batikovane.
|
| Lupka+Linda 11/09+Ema 10/13 | 31722 |
|
|
21.2.2014 11:57:36
Dcera chodí do waldorfské školky, jsme moc moc spokojení a vyhovuje po všech stránkách. Paradoxně ale do waldorfské školy bych jí nedala.
|
| Alena |
| • |
21.2.2014 11:57:16
Mas osobni zkusenost? Ja ty narazejici take neznam. Vtakovehle diskuzi clovek moc konkretnich informaci nesezene, jen radu mytu.
|
Den českých řemeselLitoměřice
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.