Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Dádulka | 56524 |
|
|
13.8.2008 16:15:37
Ahoj Skleněnko,
já mám syna ve waldorfské škole po prázdninách jde do 2. třídy a holčinu ve WMŠ. Nevím odkud jsi,ale u nás vůbec není problém pokud dítě navštěvuje jinou školku než waldorfskou i když při velikém zájmu by asi měli přednost,ale vzhledem k tomu,že jsou ve w. školce 2 smíšené třídy nehrozí,že by zaplnili celou 1. třídu. A co se týká názorů,určitě se setkáš s lidmi co jsou s různýma alternativama nadšení a naopak.Já si říkám kdo chce psa bít si hůl vždy najde.Určitě má cenu k zápisu jít a pokud ještě nejste rozhodnutí kam,tak zajít do škol o kterých přemýšlíte,poptat se,podívat se i do vyučování atd. Přeji ať dobře vyberete. ![]() |
| skleněnka | 85227 |
|
13.8.2008 14:22:23
Tak jsem pročítala tady ty příspěvky na tyto alternativní školy a mám z toho takové rozporuplné pocity-protože nyní tedy řeším kam půjde dcera do školy a napadla mě včera ještě jedna z těchto škol.Ale jak tady čtu,zas tak růžové to v nich není.Ale líbí se mi na nich právě systém výuky naprosto odlišný od klasických škol,kde se děti biflují v lavici a kde jsou ještě takové zastaralé vyučovací metody.Líbí se mi že v těchto školách se klade mnohem více důraz na schopnosti a individualitu jedince,týmová spolupráce apod.Ale zajímalo by mne,jaká je šance dítě do takové školy umístit?Určitě mají přednost ti,děti,kteří navštěvovali již školku tohoto typu,a pak asi ostatní?Má smysl jít tam s dítětem k zápisu?
|
| Lenka Nová |
| • |
5.6.2008 15:19:32
Zajímalo by mne více o tom, co píšeš. Musím říct, že tuto školu znám a také mne občas napadají podobné myšlenky. Kdy jsi do ní chodila? Co označuješ za šikanu ze strany učitelky? Proč to vypadalo jako sekta? .... Kdybys natrefila na můj dotaz a odpověděla, budu ráda.
|
| Centrum Filipovka |
| • |
26.5.2008 14:06:59
Centrum Filipovka (Filipova 2013, Praha 4 - Chodov) zve Vás a samozřejmě Vaše děti na divadélko - KAŠPÁRKOVY POHÁDKY:) dne 17.6.2008 (úterý) od 15.00 hod. Ve dvou krátkých loutkových pohádkách uvidíte kromě Kašpárka také čertíky, princeznu a Ježibabu! Hrát a zpívat Vám budou Daniela Vacková a František Hacker. VSTUPNÉ JE DOBROVOLNÉ!!! PŘIJĎTE SE PODÍVAT, BUDEME SE NA VÁS TĚŠIT!
Kontaktní osoba: Mgr. Alena Krnáčová, 271 910 328 |
| Centrum Filipovka - Praha |
| • |
4.5.2008 14:27:05
Dne 22.5.08 od 16.00 hod. se v Centru Filipovka (Filipova 2013, Praha 4 uskuteční zajímavá přednáška. Povídat budou manželé s dlouholetou praxí při individuálních terapiích a seminářích v oblastech reflexní terapie, psychotroniky, reiki, rodinných konstelacích, při řešení zdravotních, životních, rodinných a partnerských problémů. Od obtížné cesty bez úsměvu k obtížné cestě naplněné láskou, nadějí a radostí. Satya Sandeh & Veet Chitta Libuše a Edvard Pytlovi. Přednáška je určena pro rodiče dětí se zdravotním postižením, ale také pro širokou veřejnos. Symbolická cena za přednášju je 30,- Kč. V případě zájmu - prosíme o Vaše nahlášení kontaktní osobě: Alena Krnáčová, krnacova@hornomlynska.cz, 739 224 792, 271 910 328. Děkujeme a těšíme se na setkání!
|
| Mataharry | 80931 |
|
11.4.2008 17:03:53
Ahoj,
můj názor na Waldorfskou ZŠ v Jinonicích opravdu není nijak valný... To co tam předváději (předváděli) někteří lidé mi připomíná sektu. Neříkám že všechny školy jsou špatné, ale ta v Jinonicích byla za doby mého studia opravdu šílená... Doslova jsem ji nenáviděla a ke konci jsem každé ráno brečela abych tam nemusela. To co jsem se tam "naučila" jsem uměla už když jsem šla do první třídy a tato znalost mi zůstala až do doby než jsem začala navštěvovat normální ZŠ... Měla jsem strach z učitelky, protože to co předváděla, byla normální šikana... Pokud někdo chce dát dítě do Jinonické školy, tak dítěte předem lituji. Proti MŠ nic nemám a proti jiným školám (Semili, Písek, či zahraniční školy) nic nemám, ale ta v Jinonicích se opravdu nepovedla... A není to jen můj názor, ale názor i spousty lidí v mém okolí, kteří tam měli děti...Přeji všem hezký den Marie |
| Jarma (dvě děti) |
| • |
10.3.2008 13:18:37
a ve WZŠ v Jinonicích 15.3. 11-17 hod. :)
|
| Ferdulka | 10415 |
|
|
9.3.2008 18:20:10
v MŠ Waldorfská v Praze 3 v neděli 16.března od 11 do 16 h.
|
| Brusinka a její smečka 4+// | 69289 |
|
|
9.2.2008 20:20:01
Ta anonymita a odosobněnost internetu mě děsí...každý může napsat co chce a to třeba jako Dalajlama, Usama Bin Ladin nebo Jurij Gagarin, nehledě na to, jak to na koho zapůsobí, co tím způsobí... nestydím se za svůj názor, nestydím se za sebe... tedy jmenuji se Šárka Bredlerová a chcete-li mi napsat nebo se na něco zeptat: sarka.bredler@iol.cz, ale...máme-li si mít co říci, měli by jsme mít v sobě alespoň tolik odvahy uvádět svá jména...
Vzhůru do toho Alenko- Ivanko... Jen moc prosím o slušnost. Nemusíme spolu souhlasit, ale můžeme se respektovat...a můžeme být přítelkyněmi , ať jsou naše názory jakékoliv.Také chci ještě zdůraznit, že netvrdím, že to je všeobecná pravda a že svůj názor nikdy nemůžu změnit, ale pro TUTO DOBU je to ta MÁ PRAVDA, na základě mých zkušeností. Každý má právo uvádět zde své názory, každý má právo reagovat na názory ostatních...je až neskutečné co se v dnešní době "rychlých" médií děje...někdo něco řekne v rádiu, TV, napíše na internetu a často je to bráno jako PRAVDA, vždyť to řekl Dr. ten nebo prof. onen a ti musí mít vždycky pravdu...je však potřeba si uvědomit, že v 99% je to subjektivní názor a každý člověk, který má hlavu na správném místě bere takové informace s rezervou a vytvoří si vlastní úsudek na základě vlastních zkušeností...aspoň doufám. Tedy ještě jednou, příjemné jaro a otevřenost jiným názorům přeje Šárka ![]() |
| Brusinka a její smečka 4+// | 69289 |
|
|
9.2.2008 19:50:34
Pozor na IP adresu...
![]() ![]() Nejdřív jsem si řekla, že nebudu reagovat...už vím, co je v tomto směru boj s větrnými mlýny...nemám potřebu se obhajovat a už vůbec ne dohadovat, to už mám za sebou...ale vím, že sem chodí spousta rodičů, kteří nemají informace a hledají, tedy...MůJ pohled na věc, čistě subjektivní... ...pro NAŠÍ RODINU dopadla inspekční zpráva na VÝBORNOU , každý má jiné priority a "kdo chce psa bíti, vždycky si hůl najde"...srovnávala jsem insp. zprávu, své zkušenosti a názor své dcery...ten je pro mě nejdůležitější a ona je ve škole opravdu šťastná a vědomosti, které nosí domů jsou pro NÁS úžasné...ve druhé třídě krásně čte, počítá do 100 ve všech čtyřech početních operacích, píše tiskacím písmem a začíná psát krasopisně psacím, v němčině i angličtině umí spoustu písniček, básniček, umí se představit a vést rozhovor, samozřejmě velmi prostý, plete, krásně hraje na flétnu a to vše ráda a školu miluje...teď byla nemocná a VELMI smutnila po škole...co dodat...ještě možná srovnání s dětmi z běžné školy, MÁM a jsem spokojená...čistota ve škole- není pro mě tím nejdůležitějším, ale nemyslím, že by to bylo tak hrozné, ve škole s tolika aktivitami, hlavně rukodělnými nebude čisto jako ve škole, kde se maximálně maluje vodovkama... komunikace se školou- vždy byla vyhovující, ale teď je vynikající, vztahy mezi dětmi- nemůžu posoudit jiné třídy, ale u nás... byla jsem s dětmi na škole v přírodě, fungují jako tým a tak se k sobě i chovají... jednoduše my jsme opravdu rádi, že naše dítě může navštěvovat tuto školu...nepopírám, vždy je co zlepšovat, ale to všude...jsme "jenom" lidi :o).A závěr ...každý má právo na volbu a naší volbou je právě tato škola, Aleno- Ivano, nejste-li spokojeni, máte právo tam nebýt a najít tu pravou jinde... a moc Vám to přeju... toť ode mne vše. Krásné jaro všem! A hlavně Alence- Ivance, slunce v duši ![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.