| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Waldorfská škola

(?)
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 647  [Dalších 567 >>]
ALL 4469
19.1.2014 13:01:15
Tak ze Steinera vás nikdo zkoušet nebude. Myslím, že ani není nutné předem uvažovat o tom, jaká je "správná" odpověď na otázky ohledně televize, počítače, alternativní medicíny apod. Hlavním smyslem pohovoru je podle mne zjistit, jestli víte, do čeho jdete, případně doplnit nějaké postřehy o dítěti.
ALL 4469
19.1.2014 12:56:14
Lízo, o čem to vypovídá? Nemá dost lidí i špatnou zkušenost naopak s běžnou školou?
ALL 4469
19.1.2014 12:52:24
bože, to je ale výplod...~e~~a~
ALL 4469
19.1.2014 12:51:17
Janet, s dysgrafií a dyslexií by se dcera ve waldorfské škole mohla cítit lépe, protože se tam v tomhle ohledu na děti tolik netlačí a nespěchá, prostě se nechají dozrát, počká se, až jim to "sepne".
Na druhou stranu se bohužel nedá čekat, že by se ve waldorfské škole dyslektikovi a dysgrafikovi někdo nějak speciálně odborně věnoval, maximálně vám nabídnou třeba takzvanou léčebnou eurytmii (za peníze.) Což rozhodně neuškodí, možná nějakým nenápadným způsobem i pomáhá ale samotné čtení a psaní to určitě nevyřeší.
Tvoření a básniček by si dcera ve waldorfské škole užila celkem dost, ale je fakt, že to tvoření mně připadá často takové dost svázané, na vše existuje tak nějak "předepsaný" způsob, aspoň ve výtvarce určitě.
Ve škole se tvoří ale i v jiných předmětech, asi víc než v běžné škole.
Taky se třeba plete, což rozvíjí jemnou motoriku a údajně i podporuje mozek (tomu věřím, je to přeci jen dost komplikovaný pohyb), což může při těch dys- poruchách pomoci.
ALL 4469
19.1.2014 12:37:51
Tak to s tou neoblíbeností dítěte v případě, že odmítáš šít panenky, mi připadá poněkud přitažené za vlasy. To s těmi pastelkami je pravda - kreslí se výhradně voskovými "bločky". Tipla bych si, že to bude ve všech waldorfských školkách stejné, přes to "nejede vlak". Jistě to má svá pro i proti, pokud plánujete dát dítě po waldorfské školce do normální školy, tak budete muset úchop tužky trénovat doma. (Ale to snad není až tak nadlidský úkol...) Pokud by šlo dítě do waldorf. školy, tak to není problém.
ALL 4469
19.1.2014 12:33:03
Tak trávení večerů a víkendů ve škole nakžto rodič fakt neznám... ~d~
ALL 4469
19.1.2014 12:31:48
Na waldorfské škole není třeba se zas tak moc zapojovat, až na drobnosti je je to jen jednou za čas a ještě je to obvykle dobrovolné...
Lassiesevrací 134328
18.1.2014 23:20:46
"Podle mého názoru je většina tzv. alternativních lidí hodně neupřímných, nezajímavých a tuctových lidí, kteří se chtěli nějak odlišit a vyniknout."

Já se hádat nechci, ale ty tady generalizuješ a urážíš mnoho lidí, ačkoliv znáš jen několik jednotlivců. Já znám zase jednotlivce, kteří do tvých škatulek nezapadají a minimálně nehodnotí lidi tak, jako ty.
Zufi. 52220
18.1.2014 22:30:14
Bylo jí prostě trapný, že ostatní maminky tráví ve škole večery a víkendy a ona opravdu neměla čas, ale podrobnosti nevím, taky to je povahou, chtěla zapadnout, ale nepovedlo se.
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 647  [Dalších 567 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.