| Šárinka 82 | 132326 | 
|   | 21.2.2014 9:40:04 Uvažuju o zapsání na waldorfskou školu mojí dceru. Jsem ale v rozpacích, už jsem o tom přečetla plno diskusí a pořád z toho nejsem moudrá. Každý říká něco jiného. Proto mě zajímá váš názor zda dítě dát nebo nedát na tuto školu. Dcera nemá žádný problém se začleněním do kolektivu ani s autoritami.  | 
| Jana | 
| • | 20.1.2014 18:40:53 Tak jen pro úplnost, identitu neměním, píši jen pod Jana, učitelka nejsem ani náhodou. Připadáš mi trochu mimo, ale to mě fakt netrápí  | 
| ALL | 4469 | 
|   | 19.1.2014 22:13:24 A šťastného života už vůbec ne... | 
| ALL | 4469 | 
|   | 19.1.2014 22:10:34 madlenko, ty jsi ale vážně dost útočná. Jinak nevím, proč tolik řešíš tu tužku, to opravdu není alfa a omega budoucí kariéry... | 
| madlenka+2 | 103220 | 
|   | 19.1.2014 19:07:52 "Hmm, v naší waldorfské školce je 75 dětí, můžu říct, že určitě se žádné neučí s tužkou a pastelkami, tyto děti dál vídám ve škole a ani u jednoho nikdy nebyl problém, že by už ve školce nedržely tužku nebo pastelku." Jsem přesvědčená že lžeš, protože nevěřím, že statisticky je možné, aby ze 75 dětí žádné nemělo problém s držením tužky a to ani v případě, že by všech 75 dětí prošlo běžnou školkou a celou dobu tam kreslilo pastelkami. Podle statistiky to tak nemůže být, v každé třídě je několik dětí, které mají problém s držením tužky. Nevím, proč měníš svoje identity, včera Jana a dnes Pruhovaná? Dost smutný, taková neupřímnost u Waldorfské učitelky... To je právě to, o čem jsme psala - jen jsi to potvrdila Jano - nebo Pruhovaná    | 
| Šešule | 94264 | 
|   | 19.1.2014 14:10:25 Stejně jako kdekoli jinde, i ve waldorfské škole je to o lidech. Samotný systém podle mě nezaručí, že to bude mít dítě s problémama lepší. Mám zprostředkovanou zkušenost, kdy se naopak dyslektikovi výrazně ulevilo po přestupu z waldorfské na klasickou základku. Jeden čas jsem se o wš docela zajímala a došla jsem k tomu, že bych tam dítě spíš nedala, než dala. Klasická vstřícná škola mi přijde lepší. A to, že ti někdo dporučoval wš může znemanat jen to, že má předsudky, že wš je pro pomalé a hloupější děti  | 
| Jana | 
| • | 19.1.2014 14:01:06 "Milá Jano, nevím na základě čeho usuzuješ, že tomu nerozumím. U nás děti kreslily výhradně voskovými bločky a pokud se za 3 roky dítě ve školce nenaučí kreslit pastelkou (přesněji nikdy během 3 let nedostane tu možnost), pokládám to za problém. Předškoláci v rámci předškolní přípravy pletli košíky a vyráběli skřítky z hlíny, to ti skutečně připadá v pořádku?!?!?" Hmm, v naší waldorfské školce je 75 dětí, můžu říct, že určitě se žádné neučí s tužkou a pastelkami, tyto děti dál vídám ve škole a ani u jednoho nikdy nebyl problém, že by už ve školce nedržely tužku nebo pastelku. V čem vidíš ten problém? Moje děti tím prošly i oni a jejich spolužáci píší v současnosti perem tužkou a žádný problém u nich nevidím, takhle totiž vznikají fámy a nepravdy. Tady nejde o to, co nejdřív to dítě naučit, ale začít, až je na to připravená ruka, a asi tomu opravdu nerozumíš, protože právě to pletení košíků a vyrábění všeho možného tu ruku mnohem více rozvíjí než předčasná tužka v ruce, takže ano, připadá mi to v pořádku. | 
| ALL | 4469 | 
|   | 19.1.2014 13:17:54 Té angličtiny bych se nebála, to jsou několik let jen básničky a písničky... | 
| ALL | 4469 | 
|   | 19.1.2014 13:16:27 S dysfatikem zkušenost nemám, s waldorfskou školou ano. Třídní schůzka 1x za měsíc (kdyžtak se občas vynechá, no  ). Slavnosti: 1x za rok jeden víkendový den adventní jarmark, 1x velikonoční jarmark, 1x akademie. Účast na přípravách a na samotné akci je sice vítaná, ale nikoliv povinná. U nás má třeba každou z akcí na starosti jedna třída (tedy rodiče), takže organizace připadne na každou třídu jednou za celou školní docházku. Opět je to ale založeno na dobrovolnosti. V prvních dvou až třech třídách možná občas nějaká slavnost navíc - připadají v úvahu asi dvě na podzim a jedna před Vánoci, záleží na třídě a učiteli, obvykle všední den v podvečer, opět to samozřejmě není povinné ! (asi tak jako obvyklá besídka). S rostoucím věkem dítěte počet akcí klesá. Největší práce rodiče čeká s tvorbou čítanky - ve spolupráci s ostatními rodiči a podle představ učitele. Je to ale hezká práce. Pomoc je vítaná (ale opět ne povinná!) při některých akcích během roku - třeba při stavbě, při orání... Nic moc víc se od rodičů nevyžaduje, u nás například nejsou téměř úkoly,takže v běžný všední den i o víkendu pohoda. Ale to je zase různé. Děti jsou opravdu v pohodě, až moc. Mne osobně překvapilo, že někteří učitelé stejně dávají poznámky, i když asi o moc míň než jinde. Takže mi připadá maličko to nálepkování zlobivců i tady, na rozdíl třeba od školky, kde to fakt nedělali. Ale holt každý učitel to tak elegantně nezvládá, jsou to taky jenom lidi.  | 
| ALL | 4469 | 
|   | 19.1.2014 13:04:08 Ale hodně samozřejmě záleží na učiteli. Takže pokud byste uvažovali o přestupu, doporučuju nejdřív se důkladně seznámit s učitelem, mluvit s ostatními rodiči, navštívit konkrétní třídu při vyučování, účastnit se nějaké třídní akce (nejlépe i s dcerou, ať vidíte, jak na reaguje) atd. | 
 Rybářský denČeské Budějovice
Rybářský denČeské Budějovice   Povídání o bylinkáchChrudim
Povídání o bylinkáchChrudim   Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou   Vítání sv. MartinaBlansko
Vítání sv. MartinaBlansko   Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město  Další akce nalezte zde
 Bramborová roláda s masem/Simča, dcery *1988 a 1997
Bramborová roláda s masem/Simča, dcery *1988 a 1997 Košíčky Mon Cheri/Simča, dcery *1988 a 1997
Košíčky Mon Cheri/Simča, dcery *1988 a 1997 Čokoládový krém/Simča, dcery *1988 a 1997
Čokoládový krém/Simča, dcery *1988 a 1997 Churros/Simča, dcery *1988 a 1997
Churros/Simča, dcery *1988 a 1997 Banánové omeletky/Simča, dcery *1988 a 1997
Banánové omeletky/Simča, dcery *1988 a 1997 Brusinkový punč/Simča, dcery *1988 a 1997
Brusinkový punč/Simča, dcery *1988 a 1997 Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/ Citronový gel a krém (Lemon curd)/Simča, dcery *1988 a 1997
Citronový gel a krém (Lemon curd)/Simča, dcery *1988 a 1997 Tvarohový chesecake/Simča, dcery *1988 a 1997
Tvarohový chesecake/Simča, dcery *1988 a 1997 Dýňoví šneci/Simča, dcery *1988 a 1997
Dýňoví šneci/Simča, dcery *1988 a 1997Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.