| ŠIeha | 103481 |
|
23.6.2014 14:21:35
Aha, tak to bych byla klidnější. Vypadá to na fyziologický proces. Tak to ještě vydržte.
|
| Stáňa * | 7932 |
|
|
23.6.2014 14:16:06
Syn měl pouze jednu na ruce u lokte, nedal si na ni sáhnout a dopadlo to tak, že mu zhnisala, měl tam obrovskou bouli s vřídkem uprostřed. Pak mu to prasklo, hnisu tolik, že jsem nevěřila vlastním očím.
Kdyby si na to býval nechal sáhnout, tak bych ji vyškrábla ![]() |
| nebeska | 90979 |
|
23.6.2014 14:15:35
Já jsem si právě v různých diskusích přečetla, že když jim to seškrábly, tak se jim udělala spousta dalších, tak jsem to chtěla zkusit nejdříve jinak. Pak jsem se ještě dočetla toto:
"Prostě se postupně sami nafoukly, zčervenaly a pak praskly a zahojily." "Kdysi mi kozar rekl, ze to ze cervenaji okolo je dobre, ono se to zaniti a vyhoji." Tak právě nevím, ta kožařka u které jsme byli ve mně nebudila moc důvěry... |
| ŠIeha | 103481 |
|
23.6.2014 14:10:17
Synovi se taky udělalo asi 5 kuliček, doktor říkal, že se to seškrabává.
No ťukala jsem na to prvně mastičku Locoid (na předpis) a zmizely (po 2-3 týdnech), takže seškrabávání nebylo potřeba. Pokud se ale moluska začala měnit, šla bych raděj na chirurgii. |
| nebeska | 90979 |
|
23.6.2014 14:01:48
Ještě jsem jí střídavě potírala desinfekcí Betadine a Teatree olejíčkem.
|
| nebeska | 90979 |
|
23.6.2014 13:58:43
Pětiletý syn má na břiše molusku, dlouho jsem to netušila (vůbec jsem molusky neznala), vypadala jako piha i pediatr tvrdil, ze je to piha. Pak si ji syn jednou něčím malinko poranil, tak jsme šli na kožní a doktorka po dlouhém zkoumání a váhání usoudila, že je to moluska. Nasadila jsem imunoglukan, doporucovana homeopatika, Molusan (Infectodell a Molutrex už se u nás nedá sehnat). Moluska vypadala jako malá bílá kulička potažená kůžičkou, ale nenašla jsem odvahu do ní píchnout. Před třemi dny nám došel Imunoglukan, homeopatii syn vybral celou, moluska ztmavla, jeji okolí je trochu červené a nafoukla se do velikosti menšího hrášku, tak teď nevím, co s ní počít. Problém je, že má opravdu jen tu jedinou a nechci, aby se mu vysely další. Máte podobnou zkušenost, co radíte?
|
| Insula | 28056 |
|
|
20.5.2014 18:07:38
Ani já nevěřím. Dcera má dvě. Zkoušela jsem Kolodium forte, které pomohlo velmi rychle synovi. Bohužel nic.
Pak jsem koupila v lékárně tekutý dusík. Prý po jednom použití je pokoj. Ani omylem. Nestalo se vůbec nic, jen jí to bolelo jak prase (pardon). Dělala jsem jí to dvakrát a podruhé nechala i déle. A nic. A navíc to stále kolem 500,- Kč. Teď máme Verrumal, tak zkoušíme. Já kdysi jako puberťák byla na vypalování a nepomohlo mi to. Nakonec jsem si je sama vyřízla žiletkou a zničla lápisem. Bolest děsná, ale zafungovalo. Česnek jsem taky tenkrát zkoušela a kromě toho, že jsem smrděla na sto honů a že se mi rozleptala kůže okolo do krve (ta šťáva prostě vytekla i kolem), tak bradavice přeživala v pohodě. Tak jsem zvědavá, co pomůže nakonec dceři. |
| ilka50 | 74137 |
|
20.5.2014 11:16:55
Mám bezvadnou zkušenost s vlaštovičníkem. Malá měla na chodidle 3 bradavice, tu první-největší-mateřskou jsme každý večer, celkem asi 8x, potíraly čerstvou šťávou z vlaštovičníku. Jen poťukat, nic to nedělá, nebolí a nechat zaschnout. Vždy jsme po cestě ze školky domů utrhly čerstvou rostlinu, bylo to naštěstí v době květu, což je konec dubna až asi do září. Taky jsme jí pořádně vynadaly.Z té mateřské začaly asi 4-5 den vylézat kořínky, posledním jsem pomohla pinzetou, když už vykukovaly. Ty další dvě zmizely zároveň. Krásně se zahojily a od té doby, což jsou 3 roky se neobjevily. Bezvadné, rychlé a bezbolestné!
|
| jentak |
| • |
20.5.2014 9:37:48
Manžel měl na noze a že prý je hluboká, tak vyříznout. Bolelo to jak prase, krve šíleně, měl prostě díru v noze, protože se to vyřízne a nešije, nemohl snad měsíc došlápnout a měl ji tam zas.
|
| jentak |
| • |
20.5.2014 9:35:37
Liško, tak jestli byla na vypalování, tak se nedivím, že dělala scény. Možná by pomohlo k Tvému pochopení, když bys to stejné taky podstoupila.
![]() |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.