| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Peníze a bydlení : Auto

(?)
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 28650  [Dalších 28550 >>]
Senedra 14756
30.10.2024 20:18:19
Když jsme měli půjčené auto, protože naše bylo v servisu, tak stíny přes vozovku vyhodnotilo jako překážku a snažilo se stočit volant. MM říkal, že ho to v první chvíli dost vylekalo a nevěděl, co se děje.
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
30.10.2024 20:11:28
Oko mě taky vyděsilo, přitom jen padal sníh, ale auto se tvářilo, že to hodlám narvat přímo do zdi ~t~
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
30.10.2024 20:10:10
Já se sžívala s autem docela dlouho, hlavní problém byl, že jsem dosud řídila jen škodovky nebo výjimečně vw (což je totéž) a třeba páčky tam jsou opačně a stěrače se zapínají dolů místo nahoru, točí se prstencem kolem kolečka a podobně... No a pak jsem našla kde se dají povypínat všechny asistenti a moc se mi ulevilo ~t~ jen stop and start se musí před každou jízdou...
Ale stejně mě vždycky vyděsí, když mi něco píše, manuál mám v přihrádce a určitě tam zůstane ~;)
klikli 93034
30.10.2024 19:58:56
Mám necelý měsíc také nové auto. Při projížďce s předváděcím autem bylo vše v pohodě, byo léto, ale v reálném provozu jsem se párkrát zapotila, než jsem místo setření okna přestala blikat, protože to má jen jednu páčku, abych zvládla nastavit teplotu, zapnout vyhřívání apod. Po nastartování vypnu start-stop, hlídání značek (ukazuje to i značky, které už na místě nejsou a pak to prudí). Něco se dá vypnout v menu trvale, něco se musí zrušit při každé jízdě, ale při troše cviku to zabere vteřinu. Hlídání jízdních pruhů je občas na ránu, občas je to fajn. Zjistili jsme, že na silnici, kde jsou čáry a auto jede na tempomat, se samo umí udržet na silnici, pokud nepřijde prudká zatáčka. To se může hodit. S tou elektronikou je to vždy něco za něco a je to o zvyku. I přes všechno toto ale po těch pár týdnech můžu říct, že to nové je lepší, i když je to auto stejné značky a menší model. A na auta za 10 let jsem fakt zvědavá.
sally 3140
30.10.2024 19:25:10
co mi ale u nových aut vadí nejvíc, jsou dotykové obrazovky. Jsem dalekozraká, na ty obrazovky nevidím a teď do nich musím klofat (třeba regulace teploty) - když jsem mohla točit knoflíkem, měla jsem nacvičeno na které poloze dělá co, a nemusela jsem na to "koukat".... podle mě je to hodně rušivé a hodně to odvádí pozornost od jízdy... telefonovat a textovat se za jízdy nesmí (chápu), ale auta smí prudit a psát a odvádět pozornost?
sally 3140
30.10.2024 19:22:12
Kaipo,
nastudovat, povypínat... mám dva roky staré auto, chcípání musím vypnout před každou jízdou. Teď jsem měla z půjčovný ještě novější a byla jsem z něj na mrtvici. Například mi rvalo volant podle čar na silnici - ale předjížděla jsem zrovna kamión s nadměrným nákladem a ono mě to rvalo do toho kamionu. Nebo jsem jela po tmě, v průtrži mračen - a napřed mi to napsalo asi destiřádkové oznámení o tom, že nemá "oko" - včetně instrukcí, že mám okamžitě zastavit a konzultovat manuál (na tmavé frekventované mezistátní dálnici - počítám, že by trvalo tak minutu, než by to do mě někdo napálil) - to vše na úkor normálních údajů na palubce (jako rychlost atd.) - a když jsem to ignorovala, tak mi po zbytek jízdy blikalo na palubce výstražné oranžové světlo - to jako fakt chceš, když jedeš po tmě, stěrače na plné koule a snažíš se něco venku vidět - a do toho ti tepe do očí oranžové světlo z palubky.... takže jakkoliv se mi s tímhle autem řídilo dobře (ve smyslu, má výborný rejd, pohodlná sedadla atd.), tak rozhodně pořízovat nebudu.
Moje auto prudí taky, ale třeba výstraha, že "nemá oko" je jen šedivý čtvereček na palubce a nepíše mi romány kvůli každé 3,14čovině (tady třeba opět několikařádkový manuál při každém zapnutí - ale i přepnutí rychlosti stěračů).
Inka ..|-.|-.-|.- 141843
30.10.2024 19:10:29
Auto bonzák ~t~
Inka ..|-.|-.-|.- 141843
30.10.2024 19:09:49
Jo, to byla rychlost ~:-D
TV stolky na Favi.cz - největší výběr
Martina, 2 kluci 15942
30.10.2024 19:09:24
A ještě jsem kdesi četla, že ty nový auta kromě čtení značek a samostatné jizdy budou hlásit na ústředí jakékoliv přestupky řidiče 😁
Kaipa 98564
30.10.2024 19:06:53
Senedro, jo, to sedí. Vypůjčím si.
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 28650  [Dalších 28550 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.