| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Peníze a bydlení : Auto

(?)
[<<Předchozích 210] Názory 211220 z 28650  [Dalších 28430 >>]
Renka + 3 26652
20.6.2024 6:59:32
No a to je taky otázka, sama mám docela strach z mladých osmnáctiletých řidičů, vrstevníků dcery. Jeden už nám tady skočil v zatáčce do pole, udělal několik kotrmelců. Ty holky jsou takové rozumnější řidičky.
Nejsem moc ráda, když dceru vozí spolužáci. Ale děje se to teda, no.
Jo a někteří spolužáci nebo spolužačky taky mají k dispozici SUV, určitě kvůli bezpečnosti.
Půlka psa 24064
20.6.2024 6:57:30
Jo, už jsem to vyčetla skryté v nějakém dalším příspěvlu, že je tam alternativa Opla nebo VW. Ono to v tom zakládajícím nebylo, tam mi přišlo, že alternativa kolo nebo jezdit s kamarádem.
Renka + 3 26652
20.6.2024 6:53:21
Myslím, že žádné auto není úplně varianta. Sam se přece ptá na nějou radu, jaké auto pro studenta, koneckonců je to i název diskuze.
Renka + 3 26652
20.6.2024 6:52:37
Senedro, tady to ale tak není, že rodiče mají něco platit? Rodiče mohou říct, že náklady platit nebudou, ale zasahovat do daru mezi dospělými lidmi?
Půlka psa 24064
20.6.2024 6:50:40
"to auto bude mnohem bezpečnější"

Bezpečenější než co? Pokud to správně chápu, tak druhá nejpravděpodobnější varianta je žádné auto.
Senedra 14756
20.6.2024 6:47:36
Renko, pokud by měl platit pojistku, benzín, servis... tak bych zasahovala.
Renka + 3 26652
20.6.2024 6:00:58
A ještě je zajímavá jedna věc. Až na jeden příspěvek tady nikdo nebere v úvahu to, že to auto bude mnohem bezpečnější. Například údajně v takové Volvo XC 90 se ještě nikdo nezabil. To je zřejmě motivace dědečka pořídit SUV. A není to zanedbatelné hledisko.
Renka + 3 26652
20.6.2024 5:33:56
Samozřejmě, pokud platím provoz a náklady, o tom tady ale nebyla řeč, jak jsem pochopila, to by Saamajna neplatila, platila by si dcera sama. Jak jsem psala a i potvrzuje i Sam, v Německu je to studium kombinované s prací a dcera bude vydělávat.

Jak jsem psala, já jsem zastánecem menšího auta pro studenta. Ale můžu u dospělých lidí maximálně svůj názor a zbytek je na nich. Cílem naší výchovy snad není dirigovat dítě, co pro něj bude lepší, to mu pak budeme mluvit do toho, jaký byt si má pořídit, jak má vychovávat děti apod? Vždyť přesně takhle vznikají pak rozpory mezi dospělými dětmi a rodiči případně pak rodiči partnera, když chtějí stále své děti řídit a radit jim, co je pro ně lepší. Chceme vychovat samostatné jedince, odpovědné za svůj život. Tedy jestli náklady na provoz auta nejdou za Sam, tak proč se s dcerou a dědečkem nějak dohadovat?
Šatní skříně se zrcadlem na Favi.cz - opticky zvětšíte ložnici
monam 158013
19.6.2024 23:20:43
"Výše studentových výdajů je tak i věcí rodiče."

To je blbost. Věcí rodiče je to v momentě, kdy dítě i rodič chtějí. Jakmile jeden řekne, že se toho neúčastní, nemusí. Byla jsem vychována dvěma magory domnívajícími se, že dítě je jejich majetek. Což vedlo k tomu, že ač bez maturity, chtěla jsem se v 18 odstěhovat. Nakonec jsem se odstěhovala hned po té maturitě a všechna svá vš studia si financovala sama. Byla bych na ultimáta opatrná.
monam 158013
19.6.2024 23:18:36
Vyživovací povinnost nemá žádnou souvislost s tím, že budeš mluvit do věcí svých dětí, pokud ony nebudou chtít. Studují, připravují se na budoucí povolání, mohou žít klidně 200 km jinde a doma se objevit 2x za rok.
[<<Předchozích 210] Názory 211220 z 28650  [Dalších 28430 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.