| monam | 158013 |
|
19.6.2024 23:17:20
to je pro mě úvaha z roviny scifi, jsme rádi, že máme alespoň jedno auto, movité prarodiče nemáme. Analogicky si pamatuji, jak si moje babička, dětí prababička umanula, že nejstarší koupí kolo. Dítěti ještě nebyl ani rok. Dost jsem se cukala, záruka na něco, co bdue dva tři roky ve sklepě se blbě uplatňuje, pak jsem nastudovala kola a zjistila, že to, co bych preferovala já je o mnoho levelů jinde, než co chtěla koupit prababička. Bylo mi to líto, byla z toho hadrkovanice a to šlo o kolo za pár tisíc.
Nechtěla bych, aby mému dítěti někdo kupoval auto, a rozhodně ne takto drahé a už vlbec ne SUV. Vypadá to velkolepě a je to velkolepé, ale má to svá úskalí. Asi bych argumentovala tím, že cena auta klesá strašně rychle a dost rychle také nastává moment, kdy je do něj už třeba něco investovat (a ve značkové prodejně Mercedesu nebude výměna oleje, brzdových destičeknatp úplně banalitka pro studentku, byť německou) |
| Termix | 105545 |
|
|
19.6.2024 22:11:23
Vidím to jako Ropucha. Dokud mám vyživovací povinnost vůči svým byť dospělým dětem, tak pokud bych měla být ta, co platí provoz a náklady, pak bych měla mít možnost zasahovat.
|
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
19.6.2024 21:55:57
"Do kdy má rodič zasahovat do záležitostí dvou plnoletých lidí?"
Možná, dokud má vyživovací povinnost ke studujícímu potomkovi? Výše studentových výdajů je tak i věcí rodiče. |
| Renka + 3 | 26652 |
|
|
19.6.2024 21:53:02
Do kdy má rodič zasahovat do záležitostí dvou plnoletých lidí?
|
| Fern | 155759 |
|
19.6.2024 21:33:57
To je nebetycna hloupost a jeste ty se ptas,jestli mas jako rodic zasahovat?
- pokud je tvoje dite nebo ty ci deda v poho se vsema dalsima vydanima s autem spojenych, tak jen do toho |
| Beat | 107867 |
|
|
19.6.2024 21:26:03
Vidím to jako Zasjaj, kdyby někdo chtěl něco dat nasim dětem, tak bych to nechala na nich a byla bych za to šťastná. Ale to nehrozí.
![]() |
| Půlka psa | 24064 |
|
|
19.6.2024 19:40:38
Přesně tahle situace u nás nastala. Nebylo to teda nové auto, ale auto, kterým se babička rozhodla už nadále nejezdit. Nicéně ostatní platí. Je to několik let staré auto a je určitě lepší a o dost novější, než mám já.
Neprostestovali jsme. Jednak proti tomu nic nemám a druhak těžko protestovat proti daru mezi dvěma dospělými svéprávnými lidmi. |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
19.6.2024 18:51:59
Za maturitu jsme nedali nic speciálního. Notebooky, které beztak potřebovali, a nějaké peníze, symbolické, oproti hodnotě nového Mercedesu zcela nepatrné drobné.
Nějak v rodině nemáme tradici darů za studijní úspěchy. Člověk studuje pro sebe, rodičovská role je podporovat a být spokojený, když to jde. Já jsem za maturitu nedostala vůbec nic, ani to nikdo neslavil, bylo to bráno jako samozřejmost. |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
19.6.2024 18:41:37
"Ditko bude platit na sebe vysokou pojistku, bude mit problemy s parkovanim, bude platit sileny palky za pravidelnej autorizovanej servis, kupovat drahy nahradni dily.
Z (na studenta) kralovskyho prijmu ji pak zustane malo... Muzu si nad tim umyt ruce a nechat ji v tom podusit, at se sama praktickym zivotem pouci. To je pro me, jako pro mamu tezky." Tak jí prostě výše uvedené řekni jako varování (já s tím naprosto souhlasím, je to realistický pohled). Ať to zváží a rozhodne se. Může si to nakonec na čas vyzkoušet a když se přesvědčí, že jsi měla pravdu, auta se může vzdát, pokud to děda bude ochoten rozumně přijmout. |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
19.6.2024 18:35:48
"Určitě vyjde levněji, když pokaždý, když si řekne, že by potřebovala auto, si vezme taxíka.
Kamarádka to má propočítaný a to když zaspala jezdila do práce boltem." V Praze tomu naprosto věřím. Pro člověka bez rodiny, bez dětí, je v Praze auto jen zbytečná starost. Taxi, skútry, koloběžky, MHD... Proč by si mladý člověk uvazoval na krk starost o vlastní auto? |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.