| Chloé | 102783 |
|
31.10.2024 11:01:59
Nello,
ty nedavas rucku, kdyz parkujes? To je snad automaticke, ne ? |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
31.10.2024 11:00:18
"Neprošli jste testovací jízdou, při které jste si všechno vyzkoušeli?"
Najít model stoprocentně vyhovující ve všech parametrech včetně každé drobné funkce je asi nemožné (v lidové cenové kategorii). |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
31.10.2024 10:54:33
Čumčo, vidíš, zrovna nejzranitelnějšího pasažéra si můžeš odpoutat podle uvážení, protože na to je systém krátký
![]() Miminka jsou tak skandálně ponechána na pospas mozkům chybujících živých bytostí. Třeba na to brzy vznikne nějaké kontrolní čidlo ![]() |
| Nella+2 | 28691 |
|
|
31.10.2024 10:52:02
Chloe ridim 25 let denně a ruční brzdu jsem použila asi 10x v životě 😀 Mám starý auto, manuál, žádný asistenty...
|
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
31.10.2024 10:50:18
"Neprošli jste testovací jízdou, při které jste si všechno vyzkoušeli?"
a víš, že ne? my si to auto nakonfigurovali na webu, pak se šli zeptat do prodejny, jestli ho mají, ukázali nám ho vystavené (prodané), nastavili jsme konfiguraci podle té naší původní, okoukla jsem (chabou) nabídku barev, vybrala barvu... a až pak jsem si vzpomněla na zdejší uživatelku a vyslovila přání sednout si do něj - jestli se tam můj zadek vejde šli jsme ven, tam stál jeden testovací vzorek, nasedla jsem, vysedla a šli jsme podepsat smlouvu... nastartovala jsem až to naše po pár měsících od objednávky, když jsme si ho jeli vyzvednout ![]() |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
31.10.2024 10:46:32
"jako bys řekla, že ústřední topení svádí k tomu, že si pak člověk neumí rozdělat oheň"
Což je pravda. A navíc svádí k tomu, že člověk žije stále v teple, je zchoulostivělý a neumí už se adaptovat na chlad. Tím, že si děláme život jednodušší, oslabujeme se a stáváme se čím dál závislejšími. Je otázka, jestli tzv. pokrok a vývoj stále vpřed je vývoj pro nás k lepšímu. |
| Čumča. | 160024 |
|
|
31.10.2024 10:45:42
Ropucho, moje auto mě upozorní, že nejsem připoutaná, dva domy od našeho v rychlosti 25km/h, čili za jízdy - jsem za to ráda, jednou za kvartál fakt vyjedu nezapnutá. Ani ty služební vozy neměly šikanózní nastavení připoutání hned jak tam člověk vlezl jednou nohou, přesto řidiči z povolání jezdili s pásy zapnutými na sedačce. Je to prostě blbě
![]() Nejezdíš na červenou, nejezdíš šedesátkou na padesátce, nedržíš telefon za jízdy, nejezdíš nepřipoutaná, opravdu je to tak omezující? Kamarádova sestra, když kamarád řídil a ona byla vzadu s miminem v sedačce, ho často odpoutávala a mazlila se s ním, kamarád z toho šílel a coby řidič požadoval, aby dítě zase připoutala do autosedačky. Přátelé mé kamarádky vozili mimino v sedačce-vajíčku, ale nepřipoutané, prý kvůli riziku požáru v autě, aby při požáru mohli dítě co nejdříve vyndat ![]() Proč si teda takto vybavená auta kupujete? Neprošli jste testovací jízdou, při které jste si všechno vyzkoušeli? |
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
31.10.2024 10:35:22
tak tohle třeba na novém autě doslova miluju - když začne pípat, že se někdo nepřipoutal
jsem protivný řidič a na připoutání všech vždycky trvám, dokud nejsou všichni připoutaní, nerozjedu se... a teď můžu ještě alibisticky dodávat, že by to jinak pípalo a líbí se mi, že na počátku i vidím, jestli jsou připoutaní pasažéři vzadu ![]() |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
31.10.2024 10:29:29
Čumčo, já řídím třicet let, pocit zodpovědnosti za lidi kolem sebe znám myslím dobře. Přesto si nemyslím, že každý moderní systém je paušálně přínosný.
Jak už jsem psala, měla by být možnost volby pro různé řidiče a různé situace. Vnucená rádoby nápomocná funkce může být kontraproduktivní. Jak píšeš o pásech zapnutých za zády - kdyby člověka nešikanoval signál, kdykoliv dosedne, nepotřeboval by to takto řešit. My už třeba teď máme funkci, kdy se signál ozve až při určité rychlosti (hurá, konečně), takže se člověk nemusí připoutat (nebo snášet protivné pískání), kdykoliv zajíždí do garáže (nebo jakkoliv lehce popojíždí). A tak je to v rámci vývoje se vším, není každý krok pozitivní. |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
31.10.2024 10:20:19
"blíží se doba autonomních aut"
To bezpochyby. Ale než k plné automatizaci dojde, budeme se prát se spoustou paskvilů. Ono neznamená, že všechno, co je technicky možné, je krok k lepšímu. Např. zmiňovaná zvuková signalizace je, zdá se mi, oblíbený prvek vývojářů, který zkoušejí napasovat na vše myslitelné i nemyslitelné. (Nejen v autech, všeobecně ve veškeré elektronice. Brzy očekávám zvukový signál odtržení toaletního papíru, pokud už to neexistuje.) Časem snad budou systémy v autech natolik složité, že si je každý volitelně nastaví ke své spokojenosti a komfortu. Ale v současnosti jsou v provozu rozčilující absurdity. A jsem přesvědčená, že bezpečnost kolikrát spíše snižují. |
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.