| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Peníze a bydlení : Auto

(?)
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 28650  [Dalších 28590 >>]
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
31.10.2024 10:14:58
tak na displej jsem si zvykla poměrně rychle, je v dobrém místě, když si vzpomenu na rádio panel, myslím, že tam to bylo mnohem horší ~:-D
za jízdy ho používám hlavně jako navigaci, občas na křižovatce stihnu třeba zadat cíl nebo vytočit číslo, jinak nepotřebuju cestou nastavovat nic... mnohem horší je pro mne třeba vzpomenout si, kde se zapínají mlhovky - vím, že to je páčka u volantu, ale co kde se musí pootočit, je schované mimo můj zorný úhel, za volantem... a případně třeba po dvou letech jsem zjistila, že se nedají zapnout, pokud je zapnuté jen denní svícení ~t~ nechávám o plném/denním svícení rozhodovat automat a teď jsem poprvé potřebovala mlhovky za plného světla, kdy auto předpokládalo, že denní svícení stačí ~:-D
takže ano, spousta věcí odvádí pozornost od řízení, ale na druhou stranu spoustu věcí ohlídá auto samo, takže myslím, že z toho pořád vychází lépe řidič :-)
Anadar 27930
31.10.2024 9:55:39
No,my teď máme porovnání,manžel nafasoval nové služební auto- škodovku ,já si koupila červenou Dacii. Zatímco Dacia má pouze parkovací kameru a start-stop systém,škodovka(přezdívaná Škoda -Chytrolín) má kdejakou chytrou funkci a hlavně dotykový displej. To musel vymýšlet někdo hlavou. V lokomotivách býval nápis : strojvůdce,nespouštěj oči z trati a za mobilování za volantem hrozí drakonické tresty.Ale dotykové displeje nikoho nepohoršují,ačkoli nastavení čehokoli znamená spustit oči z trati a věnovat se displeji v několika krocích.
Anadar 27930
31.10.2024 9:55:39
No,my teď máme porovnání,manžel nafasoval nové služební auto- škodovku ,já si koupila červenou Dacii. Zatímco Dacia má pouze parkovací kameru a start-stop systém,škodovka(přezdívaná Škoda -Chytrolín) má kdejakou chytrou funkci a hlavně dotykový displej. To musel vymýšlet někdo hlavou. V lokomotivách býval nápis : strojvůdce,nespouštěj oči z trati a za mobilování za volantem hrozí drakonické tresty.Ale dotykové displeje nikoho nepohoršují,ačkoli nastavení čehokoli znamená spustit oči z trati a věnovat se displeji v několika krocích.
Čumča. 160024
31.10.2024 9:45:44
"Jak by rekly moje deti- zvykej si, starenko."

Markéto, dcera ne, ale syn už několik let používá tahle fosilní oslovení~:-D
Na některé situace to vysloveně sedí...
Čumča. 160024
31.10.2024 9:43:54
jo, je to o té reálné situaci, kdy kamera fakt pomůže a hned je člověk smířený

taky mám ráda vysoká auta, narozdíl od manžela, ten by nejraději seděl na vozovce~:-D
na houby a složitých terénů si potom potupně půjčuje to moje, kterým se projede všechno~:-D

kamery jsou výborné, díky bohu za ně, akorát občas za překážku považují stéblo trávy, ale mají to ode mne odpuštěno
Inka ..|-.|-.-|.- 141843
31.10.2024 9:39:59
To jo, to je pravda, čím složitější, tím větší sklon k poruchám, ale to se časem vychytá. Taky nepereš na valše i když ta se jistě neporouchá, a oproti pračce vydrží mnohem dýl.
K_at 121378
31.10.2024 9:35:17
Já ne. Myslím si, že bude nesmírně dlouho trvat, než jakákoliv počítačová inteligence nahradí lidskou intuci.
A třeba některé ty "bezpečnostní" prvky typu nepustím tě za čáru jsou vyloženě nebezpečné. Stejně jako spoléhání se na stroj, že všechno ohlídá. A taky jsou to upřímně řečeno další "ku*vítka". Milion složitostí, které mohou odejít. Další prvky k porouchání.
Inka ..|-.|-.-|.- 141843
31.10.2024 9:34:22
Přesně, s tímhle uvažováním bychom ještě žili v jeskyních.
Já vítám jakýkoliv ulehčení čehokoliv.
Kvalitní manželské postele do vaší ložnice na Favi.cz
Čumča. 160024
31.10.2024 9:34:02
"S autem se nesmíš prát. Musíš se naučit mu důvěřovat (samozřejmě, dle kvality a rozsahu té automatiky)"

souhlasím~R^
a ta upozornění, že si máš dát kafe, když vím, že palubní počítač vyhodnocuje moji reakční dobu na některé situace a upozorňuje mě, že jsem momentálně horší než jsou moje obvyklé hodnoty - to je prostě přátelské upozornění
Čumča. 160024
31.10.2024 9:28:44
TaJ, ale ty neřídíš, neznáš ten pocit zodpovědnosti za celé osazenstvo v autě~d~ Potom jsi ráda, za upozornění "připoutejte se". Manžel kdysi zjistil, že řidiči firemních aut jezdí s pásy zapnutými za zády, na potahu sedačky, aby je to neobtěžovalo. Je to vysloveně hazard. Na silnici jezdí spousta pitomců, připitých a tak...

V letadle se taky poslušně připoutáš. Jinak tě sprdne letuška. A jednou před mnoha lety jsme viděli, jak osobně připoutala jednoho zacamraného spolucestujícího v Tunis air~t~ Připoutat se nechtěl, tlemil se, tak ho s použitím síly připoutala ona - to je horší než jakýkoli hlásič v autě~t~
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 28650  [Dalších 28590 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.