Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
30.7.2024 12:52:59
knedli, doma teda taky nechodíme jíst ven "jen tak"... buď při nějaké příležitosti nebo třeba jako dárek k nějakým narozeninám... jinak jíme venku jen v rámci nějakého výletu (velkého) nebo dovolené... dost často na výlet ale máme to "jablíčko a tatranku"
a někdy pak jdeme že se to hodí, jako teď, že jsme vezli dítě na tábor po d10 a vím, že je tam letadlo, tak jsme naplánovali, že si tam dáme oběd ![]() a nebo pak jíme sice venku, ale jen fast v obchoďáku, ikea, globus jídelna a podobně... výjimečně koupíme domů gyros nebo pizzu... |
| Stará husa | 154854 |
|
30.7.2024 12:39:46
Babi, jenže ty jíš jak vrabeček, když si vzpomenu na tvou snídani vajíčka bez ničeho, to já bych jich bez chleba musela sníst aspoň 10, a ještě bych dopoledne měla hlad, nejiš přílohy, to mně absolutně nestačí, musím mít plný talíř jídla, abych se zasytila. Takže v restauraci jdou pro mě porce většinou tak akorát.
|
| kysnutá knedla | 99495 |
|
30.7.2024 12:32:17
Tak si ma, Rose, trochu ukľudnila 😉
U nás som najpažravejšia ja a MM. On si sice objedná vždy len 1 jedlo, ale veľa dojedá po ostatných 😆. Do reštaurácií ale nechodíme často, to by sme prežrali xx tisíc 🙈 Mne sa tam chce len keď je “vhodná doba”, tj sme niekde “out”, nič nemáme a je chuť/hlad. Úplne neznášam, keď sme doma, je pohoda a syn žobroní “pojďme do hospody 🙏”. A diví sa, že nik nechce. Nevidím v tom vôbec zmysel - obliecť sa a niekam isť, kde dlho čakám než ma nakŕmia. |
| 77kraska | 132593 |
|
30.7.2024 12:19:33
necetla jsem diskusi
obcas neco vyhodim, nekdy ne vlastni vinou (donesu si ovesne vlocky z obchodu s moly...nebo donesu chleba a druhy den zjistim, ze na nem jsou ostruvky plisne...nejcasteji od pana z Vietnamu ve vedlejsim dome) nekdy vyhodim i jidlo uvarene, kdyz mi to rodina nestihne snist a pak se bojim, ze uz je to zkazene kdyz mi nekdo jidlo nalozi na talir, tak snim vsechno, protoze doma mi vstepovali "dokud nedojis, nepujdes od stolu"....v restauraci si zbytky necham zabalit s sebou, pokud to neni nejaka velmi luxusni restaurace, kde by to bylo trapne |
|
|
30.7.2024 12:18:34
knedli, tak někdy taky sníme každý celé jídlo a ještě si navrch objednáme jedno sladké jako dezert
u nás to "kazím" hlavně já a nejmladší dcera, jinak syn je schopen spořádat neskutečné množství jídla, kdy už si myslím, že musí prasknout, on se tak protáhne a nevinně se zeptá, jestli si nedáme ještě palačinku a když máme dost času, sníme toho taky hodně, v rámci nějaké rodinné grilovačky to probíhá tak, že jsme schopni jíst celé odpoledne až do noci, vlastně téměř nepřetržitě jen je to spíš průběžné jídlo než když v hospodě dostaneš velkou porci na talíři a máš to sníst najednou... ![]() |
|
30.7.2024 12:11:30
Tiež dojedám, nech je množstvo akékoľvek 😆
Ale musí to byť dobré. Jedlo mi musí chutiť, alebo aspoň nech je zdravé (ideál je samozrejme oboje). Nikdy nič nezhltnem len tak. Aspoň jednu moju podmienku to musí splniť. Ja viem, nezažila som núdzu, či nebodaj vojnu, tak machrujem… 🫣 |
| Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
|
|
30.7.2024 12:07:53
Muset dojídat fakt není užívání,z toho mám trauma ještě ze školky.
|
|
30.7.2024 12:07:05
“ pak třeba 3-4 jídla, která si podělíme v 5 lidech”
Až mi je stydno 🫣 My sme v nedeľu pre 5 ľudí objednali 8 jedál ![]() |
| babi_ | 48341 |
|
|
30.7.2024 11:35:37
Což to já si chci také jídlo v restauraci užít, ale v momentě, kdy se začnu přecpávat, to už není užívání
![]() |
|
|
30.7.2024 11:34:12
citronek je krásný
![]() my většinou v restauracích taky sníme všechno, ale obvykle díky tomu, že hodně sdílíme jídlo mezi sebou já navíc mám raději malé porce, takže si často dáme jednu polévku, nějaké sladké jídlo (dezert pro všechny) a pak třeba 3-4 jídla, která si podělíme v 5 lidech když jdu do restaurace sama kolikrát skončím u polévky a předkrmu nebo třeba mixu příloh a podobně... a mám nejraději bufety, kde si mohu naložit degustační porce od různých jídel a teda od malička učím děti, že si nemají naložit velkou porci, pokud předtím neochutnaly a nejsou si jisté, že to všechno sní, takže u bufetů vracíme také prázdné talíře... odmítám podporovat mrhání a devalvaci práce a zdrojů ![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.