| Okolík | 129526 |
|
|
1.8.2024 14:42:37
Čumčo, já tě úplně chápu, že máš obavu. Ale možná opravdu příliš tlačíš na pilu.
![]() |
| Okolík | 129526 |
|
|
1.8.2024 14:39:51
Babi, já jsem reagovala na obecnou poznámku Inky. Také obecně. Nevztahuje se to na konkrétní dítě.
![]() |
| Čumča. | 160024 |
|
|
1.8.2024 14:26:52
do pestré, dlouhodobě udržitelné stravy to má daleko
|
| babi_ | 48341 |
|
|
1.8.2024 14:02:32
Okolíku, ten kluk jí bílkoviny a kolínka, to je dost normální strava.
|
| babi_ | 48341 |
|
|
1.8.2024 14:00:28
Čumčo, však od toho běž. Můžeš přestat reagovat stejně tak, jako to mohu udělat já (a nedělám, protože mám pocit, že mám k tématu ještě co říct).
Píšu jen zkušenosti svoje a z okolí, které dobře znám. 120 gramů je docela dost, to se i divím, že se vůbec nějak projevuje, ať kladně (viz odkazovaný článek experimentujícího lékaře, který šel ale daleko níž), či záporně. Nevím, co přesně dělají kultury v mých střevech (žádnou laborku na to nemám), ale vím jistě, že celkový výsledek je ok. Celiakii nemám, deprese již nemám (jsem jenom důvodně smutná), fyzičku a duševní vyrovnanost mám, stolice pravidelná přiměřené konzistence, otékám nárazově jen po celodenním běhání (svaly se tak hojí) nebo donoční pařbě (to asi nemusím vysvětlovat). Dávám pravidelně krev, tedy KO OK. Jen se tě vlastně snažím trochu uklidnit a povzbudit, že jsou i jiné zkušenosti a názory, než ty, co jsi našla. Jde o to, co člověk hledá, a samozřejmě vždycky je to individuální - každý na daný způsob stravování reaguje jinak. |
| Stáňa * | 7932 |
|
|
1.8.2024 14:00:14
Mně se spustila nesnášenlivost lepku před padesátku, mému tátovi po šedesátých.
Do té doby jsme mohli jost všechno. Navíc moje máma vaří prakticky z 90 % bio, vlastní zelenina, vlastní maso, mléko od sedláka. |
| Čumča. | 160024 |
|
|
1.8.2024 13:28:14
Okolíku, já na to teda nemám, nechat ho, ať si v tomhle nabije hubu...
nechci, aby měl v 19 bulbitidu jako já, že mu to na gastru vysvětlí |
| Okolík | 129526 |
|
|
1.8.2024 13:15:16
No, Inko a někdo si nevratně poškodí zdraví a někdo málem umře... To pro svoje dítě nikdo nechce.
![]() |
| Čumča. | 160024 |
|
|
1.8.2024 12:59:36
ach, už včera jsem dvakrát navrhovala, ať jdeme od toho
![]() hodně jsem se o to zajímala, poptávala u těch, co mají zkušenost s dlouhodobou low carb na cca 120g sacharidů - zpětná vazba dost často opak toho, jakou výhradní zkušenost píšeš ty chtěla jsem před lety na nízkých sacharidech zůstat, protože to po fyzické stránce není kdovíjaký problém - našla jsem několik varování lékařů, že jako dlouhodobý způsob stravování fakt ne ![]() ono to ten mikrobiom prostě změní - už není celozrnný bezlepkový chleba, pohanková a ovesná kaše ke snídani, červená čočka v polévce - některé kultury ve střevech začnou ubývat, nemají z čeho přežít |
| babi_ | 48341 |
|
|
1.8.2024 12:46:34
Ohledně celiakie již bylo napsáno, ohledně deprese hlásím, že za běžného příjmu sacharidů byla, za lowcarb nebyla.
Kdyby dostatečný příjem komplexních sacharidů byl pojistkou proti depresi, nikdo ji nemá, a naopak, žádný dlouhodobý lowcarbista, kterého znám, není v depresi. Jo, ti, co se teprve snaží na to naskočit, upadnou hned druhý den (nejpozději čtvrtý) v zoufalství, ale to je přechodná fáze - buď to vzdají, nebo překonají, a dobrý. |
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.