Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Monika | 123907 |
|
29.7.2024 12:40:06
Rose, tak zrovna chleba se sádlem k snídani, to by mě nějak nenapadlo, ani nevím proč. Přijde mi to jako "večerní jídlo". U nás se to teda moc nejedlo, jenom škvarky, když jsme dostali od někoho domácí. Naši o chlebu se sádlem (a cibulí) spíš mluvili, i babička, asi to jedli oni v dětství. My jsme mazali máslem, i když bylo relativně drahé. Taťka dokonce mazal hodně tlustě, to jsem neměla ráda. Šetřilo se jen na té další vrstvě
|
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
29.7.2024 12:39:57
Babi, ano, to máš pravdu, pokud jde čistě o ekologickou stopu, při vynechání dálkových transportů čehokoliv se zmenší.
Že se zkazí ovoce nebo zelenina, to se asi stane i v rámci lokálního hospodaření. |
| babi_ | 48341 |
|
|
29.7.2024 12:39:43
Kostku ani kočku ne, ale zbytek droždí od pečení klidně dopucnu.
|
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
29.7.2024 12:39:35
citrónovou babetu jsme v rámci retro týdnů teď měli v neděli z lidlu - teda ve třech tu jednu
k tomu jsem měla kefír a úplně jsem cítila ten závan dětství (ale teda v dětství ji nepamatuju kupovanou, maminka pekla domácí) |
| Stará husa | 154854 |
|
29.7.2024 12:39:06
S tou kockou jsi mi připomněla ten starý vtip, jak přijde Slovák do baru a poručí si whisky. "Skotskou?" ptá se barman. "Bez kocky".
|
| babi_ | 48341 |
|
|
29.7.2024 12:38:09
Ropucho, je mi 60, vyrostla jsem z poloviny na slovenské televizi, filmech, ale i knížkách. Každé léto od 13 do 29 jsem strávila týden až čtyři na Slovensku, dosud jsem tam každý rok aspoň pár dnů, řada kolegů jsou Slováci... Nějakou chybu tam asi stejně mám, ale pravda je, že jsem se fakt snažila
![]() |
| Monika | 123907 |
|
29.7.2024 12:37:24
Huso, citrónovou babetu kupuje pořád z nostalgie můj manžel jako své oblíbené jídlo z dětství, stejně jako citrónové oplatky. Opakovaně mu říkám, že to nikdo nejí, on tvrdí, že si to s ní sám a opakovaně je to bohužel zrovna kandidát na vyhození
![]() |
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
29.7.2024 12:35:56
já jako dítě nesnášela chleba se sádlem a pak bílou kávu (melta s mlékem) - občas se to sešlo dohromady k snídani a to jsem byla dost nešťastná... doma ani ne, to maximálně ta melta, ale babička mi to dělala tak nějak naschvál, ačkoliv jsem si řekla o suchý chléb, stejně jsem ho dostala s tím sádlem... a jako výhružka platilo, že pokud to nesním, nedostanu nic dalšího (jako třeba oběd)... nevím, jestli bych nedostala nic, ale bála jsem se a snědla to (meltu občas nenápadně vylila do dřezu, nebo to snědla a vypila sestra za mne)... vlastně vůbec nechápu, proč mi to dělali
|
| Monika | 123907 |
|
29.7.2024 12:35:45
Drypetis, tak to já mám raději právě med nalitý na másle a nerozmíchaný (i když z toho může být člověk opatlaný). Ve školce jsme mívali "medové máslo", tj. smíchané měkké máslo s medem a to jsem naopak nesnášela. Stejně jako smíchaný čaj s mlékem, přestože zvlášť jsem pila oboje. Moje mamka pracovala v jeslích a tam mívali na jídelním lístku místo čaj s mlékem napsáno "švédský čaj" - pak jsem někde viděla recept, že švédský čaj má být čaj vylouhovaný přímo v horkém mléku (tj. bez vody) a vylepšeno vodkou nebo rumem nebo čím. To se mí zdálo zajímavé, ale zatím jsem to nikdy nezkusila
![]() |
| Stará husa | 154854 |
|
29.7.2024 12:35:23
My jsme v neděli měli k snídani citrónovou Babetu. Moc mi chutnala a vždycky jsem se na ni těšila. Já mám od dětství ráda sladké snídaně. A hrnek kakaa byl tedy čtvrtlitrový, půllitrové hrnky jsme nikdy neměli a půllitru jakékoliv tekutiny na ex bych to sebe nedostala.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.