
Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Stará husa | 154854 |
|
29.7.2024 9:25:36
Šunku kupuju často a ještě se mi nestalo, že by se zkazila. A to koupím třeba 20 deka a jim to 4 dny k večeři. Asi mám výjimečné štěstí.
|
| Stará husa | 154854 |
|
29.7.2024 9:23:05
Já jsem od dětství zvyklá dojídat, takže i v restauraci, pokud to není vysloveně přes moc všechno dojím. Občas zbude knedlík nebo suché brambory, ale fakt výjimečně.
|
| Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
|
|
29.7.2024 9:20:59
Jestli se za vyhazování považuje nedojedení v restauraci, tak to občas jo. Nedokážu tu porci sníst. Když je se mnou manžel, dojí, ale když ne, tak někdy vracím. Snažím se neplýtvat, ale ne za každou cenu.
|
| Martina, 2 kluci | 15942 |
|
|
29.7.2024 9:18:52
Spíš ne. Snažím se kupovat jídlo dle potřeby, stejně to občas nevychytám, tak se snažím kreativně něco uvařit/vyrobit. Např mívám dost tvarohu (miluju ho), pokud přebývá, mají kluci/kolegové Míša řezy. Přebývající maso - buď grilovačka nebo ho naložím a vydrží nebo něco uvařím a zamrazím.
Šunku kupuju jen v zatavených balíčcích, jsou tam 4 plátky, tedy 4 moje snídaně, nikdo jiný ji u nás nejí. Parmazán vcelku vydrží věky. Zelenina ve fresh zóně taky. Obrané maso kočkám(milujeme vývary), kosti sousedce, mačká je a krmí s nimi nevím koho. Ale určitě po létě vyhazuju zbytky marinád, čatní, omáček k masu,...které si kluci koupí, ochutnají, skleničku strčí do lednice. Baví mě pečivo - chleba na kostičky pod gril, rohlíky se nesmí mrazit, tedy časem strouhanka, tousťák je asi z plastu, úplně nesmrtelnej 🙂 |
| Silvie+dva kluci | 103202 |
|
|
29.7.2024 9:14:10
Jídlo nám obcas zbývá, naštěstí máme slepice, které se o ně postarají. Tvrdé pecivo používám na strouhanku.
|
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
29.7.2024 9:12:52
bohužel vyhazujeme... nejčastěji nám zplesniví chleba, občas nějaké ovoce či zelenina... a pak občas malé zbytky od oběda - to se nám stane málokdy, že něco zbyde, takže o to těžší je pak myslet na to a dojíst včas... taky se stane, že si někdo něco uvaří "nad plán" a pak nejí to, co bylo v plánu... nebo teď v létě se stane, že kvůli horku vynecháme oběd a pokud je už naplánováno a nakoupeno, máme problém to nějak zprocesovat... výjimečně se stane, že vyhodíme maso - to bývá problém u kuřecího, že dcera koupí balíček, půlku spotřebuje a ten zbytek do večera v lednici prostě zasmrádne a to pak vyhazuju nekompromisně (a vždycky nadávám, že jestli se zkazilo během pár hodin v lednici, jak moc "čerstvé" asi předtím bylo)
no a někdy vyhazuju zplesnivělé džemy, to je obvykle když nějaký lump kontaminuje džem špinavým nožem od másla, třeba... |
| Vítr z hor | 100046 |
|
|
29.7.2024 9:12:09
Zrovna ted jo. Udelala jsem velkou cistku v zasobach a hodne se mi ulevilo.
Taky mam spatny pocit z vyhazovani jidla, takze zuby nehty planuju a snazim se, aby se nevyhazovalo, ale pak se ty kompromisy nahromadi a to je pak strasny. Kdo se v tom ma vyznat a hrozi plytvani, protoze se neco prehlidne. Navic jsem zasobovaci typ, takze potrebuju mit poradek a system, aby to fungovalo. Stava se ale, ze si ke me nekdo odlozi svoje zasoby, pak na ne zapomene a ja uz se jich ani nezbavim, ani nevim, co to je. To je to, co jsem ted po letech vyhazovala. |
| Koníček mořský | 156666 |
|
|
29.7.2024 9:08:44
Vůbec
Jídlo nikdy nevyhazuju. K jídlu chovám až nábožnou úctu a kdybych měla nějaké jídlo vyhodit, trpěla bych. Zrovna tak trpím, když vidím nějaké jídlo vyhozené.S jídlem umím hospodařit, vařeného a pečeného dělám tak akorát, abychom ho snědli. Případný přebytek dám k pozdější konzumaci do mrazáku. Pokud i tak zbude nějaký malý zbyteček - slepice, pes, kočka, ryby v rybníku to jistí. Zvířata jsou na tohle super a ne, ta malá částečka lidské potravy jim nijak fatálně neuškodí. Jinak mají svou, zvířecí. V restauraci dojídám vždy. Však tam jdu od toho, abych se pořádně najedla. Jediné co občas "vyhodím" je nějaká nahnilá či zplesnivělá zelenina či ovoce. Ale to jde na kompost, což není vyhození ale recyklace. Příroda do přírody. |
| Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
|
|
29.7.2024 9:04:52
Prakticky ne, jsme žravý a manžel neváhá sníst ani prošlý jídlo. Jedině, když něco zplesniví, ale je to málokdy. Letos jsme bohužel už jednou vyhazovali, celé balení krkovice. Nebylo to prošlý, bylo to v lednici a smrdělo to a bylo zelený.
|
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
29.7.2024 9:03:21
s tou restaurací - vždycky mě iritoval "dobrý zvyk" nechat alespoň sousto jídla na talíři (aby hostitel měl jistotu, že host je nasycen)... pokaždé, když to vidím, mám chuť dát tomu vraceči pohlavek
a úplně nejvíc mě to rozsekalo teď v hotelu, kdy slečna u vedlejšího stolu očividně dřela na dodržování bontonu (to bylo to, proč jsem si jí vůbec všimla, bylo znát jak se soustředí a jak má načteno ohledně vkládání do úst a podobně ) takže na talířku vrátila nedojedený kousek croissantu, načež stejný kousek ujedla z talíře svému partnerovi chudince nikdo neřekl, že když je snídaně formou bufetu, takže si nandavá sama, opravdu nemusí na talířku nic nechávat ![]() (jen dodám - je to volná asociace, ne že bych to chápala tak, že nedojídáš z "bontonu" ) |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.