| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Horečka

(?)
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 5512  [Dalších 5402 >>]
Termix 105545
8.8.2023 22:03:04
Teploměr mám, ale ne kvůli mojí rodině, ale protože vždy v létě organizuju hromadnou akci a musím mít pořádnou lékárničku. Mám dokonce dva teploměry, jeden klasický digitální a druhý jako pistolku na čelo. Ač stál více než 2000, je to šmejd a rozmezí má i dva celé stupně a to je tedy moje ruka přesnější.
Bohužel rtuťový nemám a žádný neměří správně. Dětem jsem teplotu nikdy moc neměřila. Horečku jsem vždy poznala.
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
8.8.2023 21:59:14
Já se bez něj neobejdu... Sama mám asi nějakou nestálou teplotu, takže poslední dobou nepoznám teplotu ostatních... A taky je muž trochu hypochondr a musí si změřit teplůtku, abychom ho přesvědčili, že mu nic není ~t~
No a hlavně u nejmladší musíme teplotu hlídat, jak necháme u ní teplotu dojít přes 38 a nesrazíme ji, vyletí to ke čtyřicítce...
Lei 37503
8.8.2023 21:55:42
Máme rtuťový, troufám si tvrdit, že teplotu i její přibližnou hodnotu už dokážu u svých dětí odhadnout, nicméně děti měřím mj. i z “výchovného” hlediska - aby samy viděly, že teplotu mají a že tudíž mé představy o odpočinku, odpovídajícím oděvu, možnostech trávení volného času atd. jsou opodstatněné :-).
77kraska 132593
8.8.2023 21:51:52
za covidu jsem koupila poradny digitalni a konecne jsem schopna spravne merit teplotu

se rtutovym jsem porad upozornovala merenou osobu, aby ho poradne drzela v podpazi a pak jsem nevedela, jak dlouho mam merit a jestli mame namereno spravne...a porad jsm se bala, ze se rozbije, zvlast ted, kdy se neda koupit novy

pred 18 lety (narozeni ditete) jsem koupila takovy ten tenky digitalni, ale nikdy nemeril dobre

jinak jsem schopna taky poznat teplotu rukou, u deti i dospelych....na sobe ne
Žžena 83005
8.8.2023 21:48:55
Ano, obejdem se bez.
Teplotu na dítěti poznám rukou, ale hlavně není podstatné, jestli má teplotu, ale jestli má další příznaky: únava, bolest, nespavost atd. Někdy mají děti teplotu i aniž by jim něco jinak bylo (třeba zezačátku nemoci), tu nesrážím. Pokud mají teplotu a nemůžou kvůli ní v noci spát, tak srazím.
Hlásit lékaři teplotu nemusím často, s dětmi kromě preventivních prohlídek prakticky nechodíme (v podstatě jdeme k doktorům jen se specifickými věcmi, co často vyžadujou ATB - typu zánět středního ucha)... rýmy, kašle, neštovice apod. řešíme doma po vlastní ose, děti nemají dramatické průběhy a já nepotřebuju OČR, jsem stejně doma, tak na to nepotřebuju papír.
V podstatě jsem teplotu u lékaře hlásila zatím tak jednou za život u každého dítěte. Cesta k lékaři je jediná okolnost, kdy ten teploměr případně vytáhnu.

No a u nás dospělých je to podobně. Teplotu na sobě cítím, je mi v podstatě jedno, jestli je to 37,5 nebo 38,5, sleduju tělo a řeším případné příznaky. A obecně: máme u nás ve zvyku, jak děti, tak dospělí, teploty a nemoci nepřecházet, ale poctivě vyležet/doléčit. Takže když je mi blbě s teplotou, tak zkrátka nedělám hrdinu a ležím, namazanej rohlík je taky večeře a většina věcí prostě počká.
Inka ..|-.|-.-|.- 141843
8.8.2023 21:28:28
Akutní potřebu teploměru jsem měla po mnoha letech včera v noci, kdy jsem se bála, že manžel nedožije rána, byl tak horkej. Když byl syn mimino používala jsem ten nalepovací na čelo. V cestovní lekarničce mám ten digitální, ale nevzpomínám si, že bychom se někdy měřili. Pediatr se neptá, synovi je 30.
Moje maminka neměla teploměr mnoho let, tipuju tak 30, donutila jsem ji ho koupit, když začal covid
Rodinová 140078
8.8.2023 21:28:00
Behem zivota s malymi detmi jsme teplomer meli vzdycky, ted si myslim, ze asi nemame, nechybi mi.

Teplotu a horecku na sobe poznam bezpecne, navic na ne moc netrpim, u muze, pripadne velkych deti poznam prilozenim sveho obliceje k jejich celu a na dalsim se uz nejak dohodneme~:-D
Ropucha + 2 120300
8.8.2023 21:23:48
Jsem zvyklá teploměr mít, odjakživa, i jen pro dospělé. Pro děti každopádně. Pocitem nebo dotykem zvýšenou teplotu bezpečně nepoznám.
A je to pro mě užitečný ukazatel, že se něco děje.
Gavašetka 111364
8.8.2023 21:14:05
V návaznosti na diskusi o sklepávání teploměru jsem si všimla, že někdo ani teploměr doma nemá. Měli jste to vždycky tak, že teploměr zkrátka nepotřebujete? Nebo k tomu došlo nějakým vývoje, zkušeností? Jak řešíte situaci, kdy se třeba pediatr ptá, jak vysoké má dítě teploty? Jak si jistí, že poznáte teplotu i bez teploměru? Já to rukou nepoznám, to už musí mít dotyčný fakt velkou horečku. A u dítěte mi přišlo fajn někdy to zachytit dříve, i když většinou pod 38°C jsem léky nedávala a ani nedávám.

Pro mě teploměr do domácnosti patří a beru ho s sebou jako součást lékárničky i na dovolenou.
Len 108740
25.4.2023 13:08:03
Nojo, to je hezky,ovsem kdyz nekdo pri 38 stupnich omdleva, tak nebude cekat na ozdravny proces vysokych teplot.Ja si takhle vikend po maturaku rozrazila k chripce jeste hlavu na spanku, kdyz omdlela cestou ze zachodu do loznice. Pred deseti lety jsem cestou pro ibuprofen v noci trikrat lezela na schodech z patra, abych do te kuchyne dosla, pak pul hodiny v kuchyni na zemi, nez mi zabral prasek, protoze do postele bych se zpet bez padu nedostala.

Nebo cekat na ozdravujici vysi teploty u autisty, ktery po kazde vyssi teplote zapominal mluvit, pozdeji cist a psat...

Kazdy clovek reaguje jinak, telo neni stroj podle jednotneho mustru.
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 5512  [Dalších 5402 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.