| Martina |
| • |
12.5.2014 20:49:15
Moc bych vám přála, aby zůstala pouze diagnóza u rozštěpu. Ani nevíte jak vám rozumím... Rozštěp není takové neštěstí, jak se na počátku zdá. Snad vás uklidní, že samotný rozštěp rtu není v naprosté většině vázán na přidružené vady jako např. oboustranné rozštěpy celkové (ale ani u těch to není časté). Já se právě dalších postižení velice obávala. A to až do prvního vědomého úsměvu dcerky. Byl to pro mě ten nejkrásnější úsměv na světě :)Držm vám pěsti!!! Pokud budete chtít, přidejte se do skupiny na Modrém koníkovi Děti s rozštěpem. Je sice nová, ale uzavřená a moderují ji naše členky Šťastného úsměvu. http://www.modrykonik.cz/group/6037/?post_id=5875443
|
| Apolenka | 141396 |
|
12.5.2014 13:52:40
Moc dekuji za komentar. Zvazujeme potrat pouze tehdy, pokud by bylo dite dale postizeno (MR ci jine postizeni). Mame po AMC, cekame na vysledky. Po detailnejsim UZ byl u nas potvrzen rozstep rtu na leve strane. Je nastesti zasazen pouze ret a nic dalsiho. Moc se nam ulevilo, ale jeste stale neni vyhrano, uvidime, co nam reknou vysledky z AMC. S touto kosmetickou vadou, jsem se jiz smirila, mam strach z dalsich vysledku, ale to je uz na prirode, co nam prichystala, snad diagnoza zustane pouze u toho rtiku a nebude se vazat na horsi veci :(
|
| splechtulka & M+J+R | 35354 |
|
|
11.5.2014 10:31:50
Přečtěte si na netu pribehy léčby, počkejte na info od lékařů. Moje neteř mela levostrany rozštěpen rtu i patra a teď v 10 letech je bez problémů. Další 2 děti po ni jsou v pořádku. Pokud jde jen o rozštěpení rtu da se to krásne sešit.
|
| Lucka , Aneta + Adam | 5862 |
|
|
11.5.2014 9:50:27
Můj, dnes už téměř 9letý syn se narodil s kompletním levostranným rozštěpem rtu, takže vím o čem píši. Pokud rozštěp není jen přidružená vada k nějakému syndromu, tak to je jen kosmetická vada, která je dnes velmi dobře léčitelná. Syn chodí na logopedii, prospěch ve škole má ale velmi dobrý, učí se angličtinu, má výbornou paměť. Operace zvládá v pohodě a nijak netrpí. Já osobně s potraty v tomto případě moc nesouhlasím, je to ale osobní rozhodnutí každé z nás. Jen si říkám, kdo nám dnes zaručí, že to další těhotenství bude v pořádku a narodí se nám krásné, bezchybné dítě. A kde máme jistotu, že to krásné, vizuálně bezchybné dítě časem neonemocní nějakou mnohem horší a neléčitelnou nemocí. Jinak informace o rozštěpech a velmi podrobné najdete na dvou webových stránkách, které provozují občanská sdružení, sdružující rodiče dětí narozených s rozštěpem obličeje. Jsou to Šťastný úsměv www.stastny-usmev.cz a Za novým úsměvem www.zanovymusmevem.cz. A doporučuji ke shlédnutí videodokument https://www.youtube.com/watch?v=WheWArz84I0
|
| Martina |
| • |
10.5.2014 20:38:31
Dobrý den, moje dcera (9) se narodila také s rozštěpem obličeje. Oboustranným celkovým. Je to krásná modrooká blondýnka. Měla dokonce široký rozštěp patra. Díky dnešnímu načasování operací patra před nástupem řeči nemá s výslovností problém. Logopedickou terapii ukončila v pěti letech. S ušima potíže neměla, tekutina ustoupila sama krátce po operaci. Zuby se budou samozřejmě rovnat ještě dlouho, ale dnešní ortodontická léčba je již na takové úrovni, že bude mít zuby rovné jako ostatní. Případné chybějící se nahrazují implantátem... Pokud vaše dítě nebude mít diagnostikovanou jinou vážnější přidruženou vadu, osobně nevidím důvod k ukončení těhotenství. Rozštěp je dnes velice dobře léčitelná vada. genetické zatížení samozřejmě existuje i do dalších generací, ale není vysoké. Nabízím ke shlédnutí video, které jsme natočili na našem setkání ve Vizovicích 2013. Je ukázkou toho, jak jsme informaci o rozštěpu přijali my rodiče, jak to vidí plastický chirurg z rozštěpového centra a jak samy děti... https://www.youtube.com/watch?v=WheWArz84I0 Najdeš nás i na FB nebo www.stasny-usmev.cz
|
| Apolenka | 141396 |
|
9.5.2014 14:49:10
Dekuji za velmi cenný příspěvek. Stale hovořím o potratu, pokud bude dite postižené, to neznamená, ze bude mit operovatelny rozstep rtu, ale melo by nejaky syndrom ci MR. Coz neni vyloučené, jak zde nekdo psal.
Dnes jsme prodělali AMC, výkonnější UT potvrdil rozstep, nastesti jen rtu. Nyní budeme cekat na výsledky AMC. Snad se nepotvrdi žádné postiženi a nase miminko bude jinak zdravé. Jeste jsme nepreskocili, ale cast me je klidnější. |
| Marcela A+E |
| • |
9.5.2014 14:18:26
Víš, ono se nám to tady hezky teoretizuje a radí, ale já si (bohužel) ještě vzpomínám, v jak hrozném šokovém stavu zakladatelka asi je :( Napadají tě samé hororové scénáře a zkratkovité reakce. A rozumné reakce okolí tě ještě spíš podráždí. Ale snad se na diskusi za pár dní zakladatelka podívá znovu a zjistí si všechny informace - ale potom se stejně bude muset rozhodnout sama. Svůj úkol jsme splnily děvčata a teď staň se co se stát má...
|
| Yanull & 2 | 15067 |
|
|
9.5.2014 14:07:14
vzít rozum do hrsti a přijmout zodpovědnost za nový život, který jste se s manželem DOBROVOLNĚ rozhodli přivést na svět - a nikdo vám nikdy neslíbil, že bude 100 %
![]() ![]() ![]() |
| Marcela A+E |
| • |
9.5.2014 13:34:54
Dobrá, žádáš jasné a praktické informace. Tak tedy:
VVV: oboustranný celkový rozštěp rtu a patra!! Velké problémy s krmením po narození, ale zvládly se - jen to bylo velmi časově náročné (starší dcera měla tehdy 18 měsíců). Operace: v 6ti týdnech (ret),v 6 měsících (vnitřní patro), v 18 měsících (nos), ve 3 letech (uši), v 6 letech (korekce rtu), v 9 letech (kostní štěpy do chybějícího patra+zuby) a další estetická operace nás čeká. Přiznávám, že rozštěp patra (zvláště ve velkém rozsahu) opravdu NENÍ jen "kosmetická" vada. Často se s ním pojí problémy s ušima (eustachova trubice z uší ústí na postiženém patře), poruchy řeči a problémy se zuby. Ale VŠECHNO je léčitelné, jen to vyžaduje (pravda, často dost únavné) běhání po doktorech, u nás např. i speciální školku a školu (kde je dcera mimochodem velmi šťastná a spokojená). Prosím, spoj se s nemocnicí v Praze nebo Brna - zajdi si tam, vše ti vysvětlí, ukážou fotky dětí "před" a "po". Nezůstávej na takové těžké rozhodnutí sama. |
| Marcela A+E |
| • |
9.5.2014 13:20:18
Ahoj,
opravdu tě chápu - také jsem před 14 byla v těžkém šokovém stavu po zjištění VVV u svého dítěte. Ale až nejhorší pomine, je na čase vzít rozum do hrsti a přijmout zodpovědnost za nový život, který jste se s manželem DOBROVOLNĚ rozhodli přivést na svět - a nikdo vám nikdy neslíbil, že bude 100 %. Asi je to tvoje první dítě - my matky vícerodičky už bohužel víme, že nic v životě není a nikdy nebude ideální. Jsem jedna z matek, jejíž příběh najdeš na int.stránkách šťastného úsměvu. Mé dceři je dnes už 14 let, byly a budou ještě těžké okamžiky, ale nikdy jsem ani na jedinou pidisekundu nezalitovala toho, že ji mám (a to s ní momentálně mlátí těžká puberta) Poplač si a pak hurá do boje!!! Neboj, nebudeš na něho sama, pan doktor Borský (příp. paní primářka Vokurková - pokud jsi z Moravy) tě v tom samotnou nenechají... |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.