| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Genetické testy

(?)
[<<Předchozích 190] Názory 191200 z 6622  [Dalších 6422 >>]
Pam-pela 97353
8.5.2014 16:15:56
Cože?

K psychologovi chodí lidi s různejma věcma.
S tím, že byli na potratu a teď je jim to líto, s tím, že nesplňovali představy rodičů a je jim to líto, s tím, že byli na potratu a teď nemohou mít dítě, s tím, že si nechali nechtěné dítě a nemají ho dostatečně rádi...a dokonce i s tím, že měli fázi, kdy svoje dítě v břiše nenáviděli a teď kvůli tomu mají výčitky svědomí...
(Nic z toho nemyslím na zakladatelku)

Proto jsem psala, že je potřeba dostatečně moudře a uvědoměle uvážit všechny možnosti, aby člověk byl opravdu přesvědčen, že to tak chce a že je to to nejlepší, co v dané situaci umí, ví a dokáže udělat..
A reagovala jsem na to, že zakladatelka psala, že i pouhý rozštěp dítěte by byl pro ni nepřijatelný a vypadala rozhodnutá - proto jsem reagovala, že vše je třeba dostatečně uvážit...což jí ale asi jasné ~d~, takže to bylo zbytečné.

A jinak, ty si myslíš, že dítě začne být živou vnímající bytostí až po porodu? Proč si tedy maminky s dětmi povídají, hladí je, zpívají jim, pouštějí jim písničky, když jsou ještě v bříšku?
Myslíš, že plod není schopen rozeznat rozpoložení matky?
boží žena 67104
8.5.2014 16:04:22
Co jsou věci smkterejma lidi chodí k psych?

Chtěla jsem jít na potrat nebo šla jo to věřím

Matka me chtěla potratit? tvoje teorie
Pam-pela 97353
8.5.2014 16:00:44
Hele, Boží, to všechno jsou věci, se kterýma pak lidi choděj k psychologům...a řešej, co měli a neměli udělat, mají výčitky svědomí a pláčou, co by kdyby....a že něco udělali nebo neudělali.

Lepší je to uvážit předem a udělat to opravdu tak, aby člověk byl naprosto přesvědčen o tom, že to skutečně tak chce. Aby si pak mohl říct, udělal jsem to, jak jsem v té chvíli nejlépe uměl a s plným vědomím a svědomím.
Ono leccos se může vyvinou i jinak, než člověk očekává, ale aspoň lze nějakým způsobem obsáhnout v přemýšlení aspoň věci, které jsou prostě obvyklé a časté v tom daném tématu.

Zpětně odsoudit anebo říkat - "jsme ti to říkali" - je pak naprd, to nikomu nepomůže, lepší je upozornit na určité věci předem....když se teda někdo navíc ptá.

Jinak lidí s rozštěpem znám asi 5, nevěděla jsem to o nich dlouho, myslela jsem, že jen mají nějakou malou jizvičku po úrazu. Všechny jejich děti jsou Ok.
.
  • 
8.5.2014 15:53:49
Zakladatelko, ale on ti nikdo nezaručí, že bude dítě mentálně a geneticky v pořádku, ani u žádného zdravého dítěte. Podívej se třeba na fotky malých mentálně handicapovaných dětí nebo autistů - převážná část jich vypadala na uzv úplně stejně jako jiné děti. A i u chytréjo dítěte ti nikdo stoprocentně nezaručí, že nebude třeba fetovat nebo že z něj nevyroste psychopat.
x x 15263
8.5.2014 15:51:40
Tos přesně trefila, to je důvod, proč jsem ve 2 těhotenstvích ze 4 nebyla krom UZ na žádných testech. Na jednu stranu testům fandím, na druhou stranou je to dvojsečná zbraň, která skrývá takovou sílu, že mě to skoro děsí. Zkrátka, někdy je lepší nevědět. Kdy je ale to někdy, to nikdo neví. Zkrátka, život se nedá zaškatulkovat, nejsou na něj záruky a každé rozhodnutí ohledně života a smrti nenarozeného dítěte je těžké a nedá se bohužel vrátit zpět.
x x 15263
8.5.2014 15:47:13
Tatramelko, to je ale strašně těžké. Zakladatelka chce jistotu, že to bude POUZE rozštěp, a tu jí nikdo samozřejmě nedá a ani u dalšího těhotenství, kdy dopadnou třeba všechny testy dobře, nemusí vše dopadnout na jedničku. Prostě na zdravé dítě není nikdy záruka. Ona by ho k adopci myslím nedala, pokud by mělo "jen" rozštěp, pokud by byla vada vážnější, tak by to dítko asi moc lidí nechtělo. Jestli víš, jak to myslím. Mám za to, že zakladatelka bude určitě mladá, já jsem měla taky ve věku kolem 24 let dost radikální názory, teď jsem na tom o hodně jinak, po skoro 11 letech a 3 dětech s nějakými problémy. Dřív bych postižené div že neházela ze skály a nyní jsem hodně, hodně pokorná v tomto.
x x 15263
8.5.2014 15:42:49
Boží tak jsou to teorie, které je ale potřeba před takovým rozhodnutím uvážit, nicméně si myslím, že toto všechno zakladatelka moc dobře ví a pere se to v ní, jinak by tu diskusi asi nezakládala.
x x 15263
8.5.2014 15:41:15
Pokud by se jednalo pouze o rozštěp, rozhodně bych na potrat nešla ani bych o něm neuvažovala. V životě nemáš nic jistého, myslím, že po odběru plodovky budeš moudřejší. Mně jednou prof. Dungl řekl (mám dceru s vrozenou asymetrií těla, pravděpodobnost dědičnosti na její potomky 50%), že toto není vada, kvůli které by se dítě nemělo narodit. A měl pravdu. Dcera je skvělá a já jsem ráda, že ji mám, i když nás ještě čaká operace atd.
boží žena 67104
8.5.2014 15:12:30
Takové pusté teorie si si odpustit mohla
Marika Letní 140743
8.5.2014 14:55:26
Nebudu tě odsuzovat, to určitě ne. Zatím nevíš, zda je to jen tato kosmetická vada nebo zda je postižení závažnější a je jich více. Zatím si nech čas a rozhodni se po výsledcích AMC. Uvědom si ale, že žádná AMC ti nezaručí, že dítě bude zdravé. Nezkoumají se zdaleka všechny vady. Např. může být slepé nebo může mít nějakou vzácnou vadu, která se netestuje. I u porodu se může stát hodně věcí. Nebo se vada může projevit až delší dobu po narození. Dítě si může podobný úraz způsobit později. Nechci tě děsit, jen trošku otevřít oči, že NIKDY nemáš jistotu.

Nevím kolik je ti let, on člověk často s věkem mění názory a někdy i dost radikálně. Pokud opravdu půjde jen o tu kosmetickou vadu, tak se zamysli nad několika věcmi. Co když už se ti nikdy nepodaří otěhotnět? Uneseš pak tíhu toho rozhodnutí i zpětně? Zvládneš porod mrtvého dítěte? On to totiž není žádný minipotrat v narkóze - musiš to dítě normálně porodit se všemi bolestmi a na konci tě nečeká odměna v podobě vytouženého miminka, ale mrtvé dítě. Pak normální šestinedělí, hojení všeho. To ti totiž doktoři neřeknou, když navrhují "potrat" v takto vysokém stupni těhotenství.

Přeju ti hodně štěstí, ať je to jen ta malá vada a rozhodneš se co nejlépe. A i kdyby ses rozhodla, že dítě nechceš, radila bych ti ho donosit a najít mu adoptivní rodinu, která si ho po porodu adoptuje. Uděláš štastných hodně lidí. ~;((
[<<Předchozích 190] Názory 191200 z 6622  [Dalších 6422 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.