| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Genetické testy

(?)
[<<Předchozích 200] Názory 201210 z 6622  [Dalších 6412 >>]
Jarmilka. 136465
8.5.2014 14:23:34
Souhlasím s Angreštem. Mimoto nic o zakladatelce nevíme, určitě bude dobré provést vyšetření, jestli to není projevem větší poruchy. Osobně bych také nevolila potrat z důvodu izolovaného rozštěpu rtu, ale zakladatele se asi honí hlavou různé děsivé scénáře, mě taky, čekáme n genetiku u dvouletého syna a bůh ví, co mu je a vidím taky to nejhorší, tím spíš, že ho za nic nedám.
sylvaina 77406
8.5.2014 14:04:48
Já bohužel ano. Vymodlené děťátko našich sousedů. Kromě rozštěpu, který už mu zpravili a není skoro poznat, má ale bohužel ještě jiné vady a MR. Je to velmi smutné. Moc zkusili, rodina i děťátko. Takže bych se do zakladatelky takhle nepouštěla. Na jejím místě bych hlavně vyčkala výsledků dalších vyšetření. Držím palce, ať je vše ostatní v pořádku.
Pam-pela 97353
8.5.2014 12:58:16
..já bych ještě možná doplnila, že to dítě uvnitř cítí vše - tedy i zoufalství, pochybnosti, i třeba nenávist a na druhé straně i přijetí přes případné své nedostatky.
Někdy se s tím odmítnutím a nepřijetí v prenatálním věku pak lidi vyrovnávají celý život, je to ukryté uvnitř v nich.

Osobně bych se taky velmi těžko vyrovnávala s postiženým dítětem, dítě s pouhým rozštěpem rtíku ale za postižené nepovažuji, určitě bych to neřešila "potratem" takhle velkého dítěte.

Kamarádka potratila/předčasně porodila dítě ve 23. týdnu, moc o tom nemluví, ale bylo to pro ni strašné. Nezachraňovali ho ani ~d~, jen ho odnesli.

Pak bych se ještě ptala sama sebe, jestli je pro mne přijatelnější dítě s takovýmhle postižením, nebo eventuálně dítě žádné, protože kdo by mi zaručil, že příště bez problémů otěhotním, nebo že to dítě bude 100% OK?
Mluvím pořád o pouhém rozštěpu bez přidružených těžších vad.

Rozhodně přeju zakladatelce moudré a zodpovědné rozhodnutí, kterého by později nelitovala.
Krabatka 140749
8.5.2014 12:08:09
Já i můj bratr jsme se narodili s "hezkým" obličejem a teď?
Oba máme na obličeji viditelnou seštychovanou jizvu po úrazu. Ani jednomu nám nevadí, naopak. :-) A že to je šlinc! Žádná plastika.

Takže pokud k tomu rozštěpu nebude přidružena žádná vada, zkus pouvažovat, zda je narození s "hezkým" obličejem záruka toho, že takto vydrží celý život.
~x~
Yanull & 2 15067
8.5.2014 12:04:45
A tiež sa stotožňujem s názorom, ktorý tu už padol - keď to dieťa nechce, nech ho donosí a dá na adopciu. Pokiaľ viem, na "miminká" sú celkom dlhé poradovníky a pre bezdetné páry nejaký rázštep problémom nebude.
Yanull & 2 15067
8.5.2014 11:54:41
Angrešt, pri všetkej úcte, mne príde ďaleko surovejšie v dnešnej dobe vôbec uvažovať o "potrate" pri rázštepe. Zakladateľka na amniu ešte nebola, ale podľa toho, čo píše, je jasné, že o tom uvažuje celkom vážne. Ovšem to, čo v sebe nosí, je v podstate hotový a pravdepodobne celkom zdravý človek, ktorý bude akurát potrebovať plastiku, keď sa narodí. Som skutočne zástancom prenatálnych skríningov a už som ich tu obhajovala, ale v takýchto prípadoch si ich "užitočnosťou" nie som istá ani ja, pretože môžu viesť presne k tomu, čo tu teraz sledujeme a z čoho mi je zle, nech si o tom myslí kto chce, čo chce.
Verím, že dieťa bude v poriadku a dostane šancu žiť a že sa nedožijeme toho, že bude niekto na základe prenat. skríningov uvažovať o potrate kvôli odstávajúcim ušiam.
Mmch, že to fakticky potrat nebude, už tu bolo povedané.

A zakladateľka by si tiež mala uvedomiť, že nikde nemá zaručené, že otehotnie znovu a ak áno, že sa jej narodí bezchybné, zdravé dieťa a nič sa nepokašle napr. pri pôrode alebo neskôr.
Malea 84697
8.5.2014 11:51:01
Mám kamaráda s rozštěpem rtu a patra, operovali to před cca 30 lety - od té doby šel vývoj dopředu, co si budeme povídat. Díky tomu patru měl těžkou logopedickou vadu a máma se s ním dost nadřela, ale už někdy ve 2. - 3. třídě mluvil perfektně. Intelektově naprosto v pořádku.
Já osobně bych z tohoto důvodu na potrat nikdy nešla, není to žádná těžká vada, a navíc se dá opravit bez následků. Já sama mám kombinaci několika VV vad kosmetického charakteru - chybějící prsty, srostlé prsty, atd., atd., žádné drama. Neříká, že bych dítě s mými vadami vysloveně vyžadovala, ale kdyby se to už stalo, není z mého pohledu co řešit. Prostě banalitka. Rozhodnutí je ovšem jen na Tobě.
ivaxx 44192
8.5.2014 11:48:59
Toto si musíte rozhodnout sami.

Za mě - rozštěp rtu je snadno odstranitelná vada. Sestřenka ji měla, není to na ní vidět a má 2 zdravé děti. Bez práce to pro tetu nebylo. Není to tak, že by dítě šlo 1 den do nemocnice a druhý den nic nebylo poznat, ale v životě se může přihodit daleko větší maléry než toto i zcela zdravému dítěti. Kombinuje-li se k tomu i rozštěp patra, je to vážnější, ale i s tím si lékaři umí poradit.

U nás to bylo jedno malé klíště a asi se z toho kluk bude celkově vyhrabávat roky.
Insula 28056
8.5.2014 11:42:27
Pokud AMC ukáže, že jinak dítě nemá žádné chromozomální vady, tak bych na potrat kvůli rozštěpu rtu nešla. Rekonstrukční chirurgie to vyřeší a výsledky jsou ohromojící. Ale rozhodnutí je na tobě a manželovi.
[<<Předchozích 200] Názory 201210 z 6622  [Dalších 6412 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.