| Kalali | 142455 |
|
|
8.5.2014 10:51:54
Těžké rozhodnutí. Na ZŠ byli dva spolužáci s rozštěpem rtu a oba byli odlišní. Na rtu to bylo vidět a celkově i obličej byl takový deformovaný (oproti jejich zdravým sourozencům). Intelektuálně oba v pohodě, oba měli vadu řeči. Známá lékařka operující rozštěpy říká, že ona by dítě z rozštěpem dala na potrat, když vidí, kolik těmi operacemi zkusí.
|
| Lída+2 | 28136 |
|
|
8.5.2014 10:42:16
Arien+2, to bylo ve víkendu co dávají v úterý na Nově. On je neustále na telefonu a bez meškání se vrací do CR. Jsem říkala, že je to od něj hodně obětavé.
Pravda je, že čím víc si tu čtu, tím víc si myslím, že 80% uživatelek tady má narozené vymodlené dítě....či víc.... |
| Arien+2 |
| • |
8.5.2014 10:30:17
Asi to moc slyšet nechceš ale tady tě asi málokdo podpoří v tom zabít jinak zcela zdravé dítě kvůli kosmetické a bez následků léčitelné vadě. Nezlob se že to napíšu tvrdě, ale přijde mi to jako rouhání, co by jiné maminky za "jen takovou vadu" daly, a to se jim třeba narodilo nejdříve zcela zdravé dítě. Jenže člověk nikdy neví co život jednou přinese.
Zvaž moc dobře abys toho jednou velmi nelitovala. Chápu že jsi teď asi ještě v šoku, ale zvažuj v klidu, a zjisti si veškeré dostupné informace. Je to vada kosmetická a operovatelná bez následků. Zvlášť u nás kdy na tento druh zákroků máme jednoho z největších světových kapacit. Před časem jsem viděla dokument o doktorovi který je nejlepším odborníkem, nepamatuju si už jméno. Prováděl operace krátce po narození, prý je to nejlepší, protože tam je nejlepší hojivost, dokonce neopouští na déle než týden republiku, aby byl k dispozici. Taky si přesně zjisti co to vlastně znamená potrat v cca 22-23 týdnu, to je totiž regulérní porod, dítěte kterého předtím v tobě zabijí. A kolem tebe rodí matky svá miminka. Jsi si opravdu jistá, že tohle dáš? Snadněji než operaci miminka a pár měsíců rekonvalescence. Ano, nebude to hned po narození "krásné" miminko jaké jsi si vysnila, ale tuto jistotu nemáš prostě nikdy. Můžou se totiž, až třeba během porodu, stát mnohem horší věci. U rozštěpu ale naštěstí aspoň řešení existuje. |
| Lída+2 | 28136 |
|
|
8.5.2014 10:20:48
Tak jsem nenašla co jsem hledala, ale mám jiný:
http://www.rodina.cz/clanek8668.htm http://www.rodina.cz/clanek9574.htm prostě ten o tom chlapečkovi jsem nenašla třeba si na to vzpomene někdo jiný.... |
| Citronove koliesko | 7937 |
|
|
8.5.2014 10:09:45
Šéfovi sa pred 2 mesiacmi narodila vnučka s rozštepom rtu na pravej strane. Na UZV to neviem prečo nezbadali, inak vyzerá byť v poriadku, v rodine rozštepy nie sú.
Zatiaľ je OK, dr. im vravel že teraz ide hlavne o to aby mohla piť mlieko, čo malá dokáže v pohode takže plastiku budú riešiť až o pár mesiacov. Berú tak nejak normálne, ono ani na UZV a na amnio nespoznáš všetko. So mnou do jednej skupinky chodí mamička z Nemecka, ktorej druhé dieťa zomrelo na nejakú komplikovanú srdcovú vadu, v treťom tehotenstve bola prísne sledovaná a narodilo sa jej dievčatko s down syndromom. |
| Černá kronika | 103775 |
|
|
8.5.2014 10:06:13
Pokud jde opravdu jen o rozštěp rtu a není k tomu přidružená žádná jiná vada nebo postižení, tak bych o potratu vůbec nepřemýšlela. Taky je rozdíl rozštěp rtu a rozštěp patra, protože rozštěp rtu se vyřeší úplně jednoduchým sešitím a tím to končí. Při rozštěpu patra bývají problémy s růstem zubů nebo vývojem řeči, ale ani to není nic fatálního, je to dobře léčitelné. Měli jsme v rodině oboustranný rozštěp rtu i patra a dnes je z malé slečny dospělá žena a nezasvěcený člověk na ní nic nepozná. S inteligencí se tato vada nijak neváže.
|
| Oliverka | 70017 |
|
|
8.5.2014 10:04:51
Sagan tofi? To jsem vubec nevedela!
Nema ho I ten hollywoodskej herec Jaquim Phoenix? |
| Oliverka | 70017 |
|
|
8.5.2014 10:01:28
Nedelej unahlena rozhodnuti. Povyptavej se doktora, rekni mu z ceho mas obavy. Neni to lehka situace, ale mozna ze prognoza neni tak hrozna, jak si ted myslis. Hodne stesti.
|
| neznámá | 91073 |
|
8.5.2014 10:00:05
Nevím jak teď, ale před sedmi lety mi potrat pro rozštěp nabízeli. Teda bylo to jen takové uklidňování před ultrazvukem, který nic nepotvrdil. Navíc by to byl potrat po 24týdnu (teď si nevybavuji přesnou hranici pro potrat ze zdravotních důvodů, potrat by byl pár dní po). Doslova "nebojte se, pokud by tam byl rozštěp, tak s tím něco uděláme, trošku posuneme datum porodu, aby vše bylo podle zákona".
Zakladatelku chápu, na jejím místě bych asi taky volila potrat. |
| margotka78 alias shit-roller | 108560 |
|
|
8.5.2014 9:59:24
přesně tak. Můj syn byl do 11 let naprosto zdravé dítě, pak u něj propukl Tourettův syndrom s obsedantně kompulsivním spektrem. I tak si žije dobře
Teda nestěžuje si.Psychiatrička pravila, že je to skoro zdravej šťastnej a vyrovnanej puberťák ![]() |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.