| angrešt | 114837 |
|
8.5.2014 9:40:46
Rozštěp je multifaktoriální vada, dítě by nepředávalo svým potomkům rozštěp, pouze do určité míry zvýšené riziko rozštěpu, které by se projevilo pouze v koincidenci s dalšími rizkovými faktory.
Jinak je rozhodnutí zcela na vás. Odběr plodové vody ukáže to, zda se rozštěp u vašeho miminka nepojí s nějakou závažnou chromosomální vadou. Mentální retardaci AMC vylučovat nemůže, ale izolované rozštěpy se s MR zpravidla nepojí. |
| boží žena | 67104 |
|
|
8.5.2014 9:40:25
Teda fakt sem nevěděla ze kvůli rozstepu by šel někdo na potrat
|
| margotka78 alias shit-roller | 108560 |
|
|
8.5.2014 9:35:35
Nemám zkušenost, ale potrat bych v této situaci nezvažovala. Dnes je plastická chirurgie na vysoké úrovni. Leda možná kdyby šlo o rozštěp páteře, i tak znám jedno dítě s tímto postižením..
![]() Uvidíte, jak vám dopadne ta plodovka. |
| Katka |
| • |
8.5.2014 9:34:38
No kdyz uz vnitrne vis ze takove dite mit nechces tak zde o tom nemusis diskutovat nebo?
Mam takovy pocit ze se tu jenom chces vnitrne ujistit ze potrat je spravna vec. On to za tebe ale nikdo jiny nez ty nerozhodne. |
| Apolenka | 141396 |
|
8.5.2014 9:29:36
Dobry den,
Chtela bych se zeptat, jestli tu jsou maminky s toutou VVV-levostranny rozstep rtu. Vcera nam na II. Screeningu zjistili tuto VVV. Jsem v 21tt. Zitra jedeme na odběr plodové vody. Z me strany i ze strany přítele nikdo v blízké ani vzdálené rodině nikdy netrpěl žádnými VVV ani genetickymi vydami. Zatim nevime rozsah postiženi, ale vazne zvažují potrat. Mam pritelovu plnou podporu, at se rozhodnu jakkoli. Pokud ma nekdo stejne zkušenosti, za jak dlouho budeme vedet výsledky z amniocentezy a budeme mýt dostatek času na zvážení potratu? Vnitřně vim, ze nechci takové miminko, zivot uz nam naházel tolik klacku pod nohy, ze toto je snad posledni kapka. I kdyz jsem se divala na studie a výsledky operaci, vim, ze by nase dite tuto vadu predavalo zase dále svym dětem, nikdo mi nezaruci, ze bude i mentálně v pořádku. Sama v sobe vim, ze bych lépe zvládla potrat, nez mit postižené dite doma. Prosim jen o názory k tématu a o zkušenosti. Ne odsuzuje mne za me pocity, každy jsme jiny. Dekuji |
| Chrysantéma | 100475 |
|
|
14.4.2014 22:33:28
Minutko,
je to podle pracoviště = na soukromých(ne moc kvalitních) se to platí...ale já bych asi raději zvolila fakultní pracoviště,kde na to mají většinou granty a je to zdarma,tedy na ZP... |
| Zuzaniela | 76377 |
|
|
14.4.2014 12:44:55
Minutko, jsem u OZP a NT mi loni, někdy na podzim propláceli. Ale jen 1000,-- Kč.
|
| ChemicalJane + 4 | 86738 |
|
|
14.4.2014 0:45:39
v Gennetu v Praze se tento screening platí, nicméně s daňovým dokladem to potom proplatí pojišťovna. Doporučení jsme měla.
taže nejdřív jsem dala 1100 ze svého, následně mi bylo vráceno pojišťovnou v plné výši. Mám ale ČPZP |
| Moncaka | 56657 |
|
|
14.4.2014 0:03:47
Nebo najít, kde ho dělají zadarmo. Vím, že třeba v Praze u Apolináře, nebo v Olomouci. Třeba je i něco v Brně. Info mám teda loňské.
|
| Radka |
| • |
13.4.2014 22:09:54
http://www.ozp.cz/elektronicka-komunikace/informace/ozp-on-line-faq
Tady je odkaz na nejčastější dotazy, tam by to mělo být - ale nečetla jsem to:-D |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.