| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Plané neštovice

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1070] Názory 10711080 z 7375  [Dalších 6295 >>]
Albar 93722
23.6.2013 8:21:58
Sun, já jsem měla neštovice jako dospělá před pěti lety, takže si to celkem přesně pamatuju. Nejvíc svědily ty namazané (tekutým pudrem) a taky se hůř hojily. Největší jizvy mám po nich ~:(. Po dvou dnech jsem toho měla tak akorát a ty namazané opatrně od toho pudru oplachovala, to byla úleva. Proti svědění taky trochu pomáhají fenistil kapky a koupel v hypermanganu. V minulém tématu má Ursi popsané, jak se dělá.
Miilu 74767
23.6.2013 7:35:50
ještě vím, že doporučují tento pudr, měl by být lepší, ale vyzkoušené to nemám, jen jsem to slyšela:
http://www.lekarna.cz/pudr-tekuty-mentolovy/
perko 104605
23.6.2013 7:33:28
Opravdu ničím nemaž,nech prřirozeně zaschnout.Můžeš podávat Fenistil kapky proti svědění,dělejte rychlé sprchy.
BERBER+A+L+V 7963
23.6.2013 7:26:49
No, on ten názor prostě není "ustálený"...

Já neštovice objevila u dcery odpoledne cestou z "výletu", tak jsem se hned stavila v lékárně, a tam jsem obdržela, jako ty, tekutý pudr.

Když jsem volala Dr., zda se máme stavit, nebo až jen na kontrolu "po", ta mi radila imazol, a fenistil kapičky proti svědění.
Na pipinku, pusinku, a do vlasů mi doporučila "fialku", přitom všude se řeší, že by se dávat neměla...

Nejstarší, tehdy 7-8leté dceři, s největším výsevem, vůbec nezabíraly fenistil kapky, takže tu jsem pomazala celou mastí, bezmála plošně... hrozně jí to svědilo

Následky(jizvičky) nemají ani jedna - žádný~R^
Miilu 74767
23.6.2013 7:12:43
ono je to i kus od kusu dítěte - třeba jednu dceru jsem mazala pudrem a OK, druhé to nepomáhalo, tu jsem mazala Fenistil gelem...
taky se říká koupat v slabém roztoku hypermanganu....
sun 15 88122
23.6.2013 6:53:43
Malý má od pátku taky neštovice, mě ovšem v lékárně poradila tekutý pudr, že je nejlepší, takže já mažu tekutým pudrem každý pupínek, ovšem tady i na netu čtu , že tekutý pudr se už nedoporučuje :-( ach jo to je kocourkov, prý to pod ním ještě víc svědí a potí se, takže jsem z toho otrávená, myslela jsem si že mu tím pomůžu .. Mám jet tedy zase do lékárny a kupovat něco jiného nebo nemám mazat ničim..... Připomíná mi to období kdy jsem dceři před 11 lety dávala polotučné mléko a kozí mléko což bylo prý strašně ,, zdravé a pro dítě nejlepší,, o pár let později se kozí a polotučné v žádném případě nedoporučeje,, hit je plnotučné :-)
Maťa. 21117
22.6.2013 21:16:45
Starší mal výsev minimálny, mladší naopak veľký. Obaja do týždňa a pol ok.
Maťa. 21117
22.6.2013 21:16:15
Vaša lekárka je trochu dosť mimo...
Maťa. 21117
22.6.2013 21:12:32
Svoje deti som nemazala (ač som doma mala Tanno Hermal Lotio). Kúpala som v hypermangáne a podávala Fenistil kvapky.

Obaja chlapci sa vyliečili krásne (starší mal vtedy 4 roky, mladší 1 rok).
ivaxx 44192
22.6.2013 20:36:13
Mazala jsem Imazolem krém-pastou každý červený flíček, který se objevil. Velmi se nám to osvědčilo, protože většina takto ošetřených neštoviček se ani nenalila sektretem a zaschla rovnou. Jizvičky dcerka nemá žádné.
Jedině na přirození a kolem úst jsem dcerku mazala genciánkou.
Do týdne byla malá OK.
[<<Předchozích 1070] Názory 10711080 z 7375  [Dalších 6295 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.