Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| libik | 142094 |
|
|
20.4.2014 16:00:13
No mně by mudra taky nevynadala, ale nemám žádný tarif "doktor na telefonu", připadá mi vrcholně neslušné lézt někomu do soukromí mimo ordinační hodiny. Jsou lékařky, co příslužbu na tel mají, ale ne zdarma.
Nemocnice jistě fungují, nicméně pokud nejde o případ pro RZ, tak si hezky počkáš. |
| libik | 142094 |
|
|
20.4.2014 15:54:55
Šlo o volný prodej léků a širokou konzultaci, co s neštovicemi a horečkami u nich.
|
| TaJ | 81121 |
|
|
20.4.2014 11:31:34
Kili, to máte pravdu, že někdy se to může zaměnit s něčím jiným, to je fakt, ale jsem si jistá, že kdyby měl syn potíže při chůzi, tak by mě to určitě zarazilo, protože třeba vím, že jindy to při vysokých horečkách nemívá...takže bych tím pádem viděla, že je to něco neobvyklého...stejně jako by mne třeba zarazilo, kdyby byl syn při horečce ospalý, malátný apod., protože vím, že doteď i při horečkách 39-40 bývá úplně čilý, kromě toho, že je rozpálený, by na něm člověk nepoznal, že má horečku, normálně si hraje, dokonce většinou i jí víc než jindy, přes den ani při horečce nespí apod...zatím takhle probíhaly všechny jeho teploty, takže pokud by to bylo jinak, ta už bych byla ve střehu...
|
| .kili. | 125672 |
|
20.4.2014 11:16:56
"má asi 10 kousků, které jsou uprostřed zardění o průměru cca 1,5 cm "
ještě k tomu jeden dodastek : protože bakteriýlní superinfekcí varicella je přečasto GAS, může se objevit vedle neštovičné vyrážky ještě jiné, drobná krupičková, náležející spále - to pak jde o analogon spály ranné (= z rány), která je bez angíny. Takže pokud se objeví jakákoli jná vyrážka, měl by ji vidět doktor. |
| .kili. | 125672 |
|
20.4.2014 11:11:34
"mně kdyby se něco nezdálo, tak do té nemocnice klidně zavolám"
to je naprosto OK, krom toho máte i LSPP. Tazatelka chtěla mít představu o možných komplikacích, tak jsem se pokusil ji v jejím uvožení pomoci. Vy byste si poradila jak píšete. Pak je tu ještě třetí možnost, žel nepříliš vzácná, kdy rodiř prřipisuje nějaké pozíže nečemu jinému, např. njistou chůzi horečce, vysvětluje to tím, že při horečce to tak být může a vleže potíže nejsou, takže nevolá nikam, nejspíše proto, že netuší zradu. Já jsem se s takovou věcí - varicella a cerebellární ataxie přičítaná rodiči slabosti při horečce - setkal předloni dvakrát za rok a jednou navíc, což ale bylo žel z jiného důvodu a souvislost s varicellou byla toliko časová. |
| .kili. | 125672 |
|
20.4.2014 11:04:54
"myšleno tak, že pokud mám dítě s neštovicemi a ono má horečku, osypává se, svědí ho to apod., tak se znepokojovat nebudu, pokud se objeví nějaký další příznak, nebo se mi něco nebude zdát, tak to budu konzultovat samozřejmě hned s lékařem....a ani k tomu nepotřebuji celý výčet možných komplikací"
to je OK, já jsem to tazatelce napsal v odpovědi na její cílený doztaz |
| .kili. | 125672 |
|
20.4.2014 11:02:32
"dítě z toho množství má asi 10 kousků, které jsou uprostřed zardění o průměru cca 1,5 cm "
nemyslím si, že v tak časné době by došlo k bakteriální superinfekci, žada neštoviček i bez bakteriální superinfekce bývá lemována zarděním, ale puchýřek má čirý obsah. |
| .kili. | 125672 |
|
20.4.2014 11:00:06
"....diagnosa ani příznaky onemocnění nejsou na receptu uvedeny "
a navíc varicella může mít (a také mívá) afebrilní průběh a i při něm je acp kontraindikován docela přísně. |
| TaJ | 81121 |
|
|
20.4.2014 10:58:25
Libiku, souhlasím s tebou, ale jinak třeba mně kdyby se něco nezdálo, tak do té nemocnice klidně zavolám, nebo případně i s dítkem zajedu, nemocnice přece fungují i o svátcích a na dětskou doktorku máme mobil, ale je fakt, že máme výhodu, že je to kamarádka naší babičky
, takže by nám ani teď o svátcích nevynadala, že jí voláme... |
| .kili. | 125672 |
|
20.4.2014 10:58:18
" neměl by toto vědět lékárník?! "
nevím, i když např. acylpyrin je kontraindikován při horečnatém onemocnění dětí do 16 let věku (dle SPC). Lékárník ovšem nemůže tušit, proč byl předepsán, diagnosa ani příznaky onemocnění nejsou na receptu uvedeny. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.