| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Plané neštovice

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 750] Názory 751760 z 7375  [Dalších 6615 >>]
libik 142094
20.4.2014 10:51:43
Já jsem ráda, že to tu zaznělo. "Každá máma" zažije maximálně jedny neštovice u jednoho dítěte, takže o nějaké normě těžko mluvit. Navíc je Boží hod velikonoční, tudíž bych chtěla vidět, jak někdo volá své doktorce, případně na infekční do nemocnice.

Kili tady seriozně a polopaticky vypsal, na co dát pozor, palec nahoru~R^
TaJ 81121
20.4.2014 10:45:48
Kili - tak samozřejmě, asi je dobré o těch komplikacích vědět, že můžou nastat, nebrat to jako nějakou lehkou nemoc, na druhou stranu si myslím, že asi každá máma pozná, kdy se děje něco, co už není v pořádku - bylo to myšleno tak, že pokud mám dítě s neštovicemi a ono má horečku, osypává se, svědí ho to apod., tak se znepokojovat nebudu, pokud se objeví nějaký další příznak, nebo se mi něco nebude zdát, tak to budu konzultovat samozřejmě hned s lékařem....a ani k tomu nepotřebuji celý výčet možných komplikací...
libik 142094
20.4.2014 10:39:38
u nás totéž, 1. atb v první třídě , je podzimní, takže až po sedmém roce.

Zmátlo mě asi, že vždycky probíhá téměř burza neštovic aneb každý to chce,já bych po probdělých a prořvaných nocích možná hlasovala pro očkování a to ještě nejsme u konce..
libik 142094
20.4.2014 10:35:03
no těpic, díky za zkušenost
libik 142094
20.4.2014 10:34:18
Děkuji, dítě z toho množství má asi 10 kousků, které jsou uprostřed zardění o průměru cca 1,5 cm
libik 142094
20.4.2014 10:31:51
Děkuji za info, apropos neměl by toto vědět lékárník?!
Pollyenka 97098
20.4.2014 8:48:46
Syn skončil s neštovicema v nemocnici. Měl týden čtyřicítky, , osypaný a zhnisaný fakt hnusně. Dva měsíce doma, a protože se mu rapidně snížila imunita, tak chytil ještě virový zápal plic. Fakt humus. Jeho sestra, šlo po 14 dnech do školy. Když se nám narodil třetí syn uvažovala jsem, že ho nechám očkovat,/po zkušenostech se starším/, no, očkování bylo v té době mimo naše finanční možnosti a nakonec měl lehký průběh, jako dcera.
.kili. 125672
20.4.2014 7:52:47
"bych se ale zase nenechala vyděsit tím výčtem komplikací, co píše kili, myslím, že nejsou zase až tak časté.."

no, informace byla uvedena v odpovědi na dotaz, nemá za cíl vyděsit, ale zavdat připravenost. A např. u zánětu mozku je šance na zhojení bez škod a následků tím větší, čím dříve je poznán. Co týče se četnosti komplikací, pak vágní náhled že nejsou časté je na pendrek tomu, koho postihnou. A je to žel často i tak, že právě podcenění zavdá zbytečnou ztrátu času.

Zánět pozmku postihuje cca jedno z 50 000 dětí, trpících varicellou, akutní cerebellrání ataxie jedno ze 4 000, sekundární infekce jedno z dvacti dětí. Jestli je to málo nebo moc, to nevím. Prograsivní varicella a pneumonie jsou u dětí docela vzácné vyjma dětí imunokompromitovaných.
.kili. 125672
20.4.2014 7:38:46
"neštovice jsou hodně legrační nemoc na 2 dny.. "

většinou jde o lehce probíhající onemocnění, protivné toliko svěděním neštoviček, které se zbyšuje tím více, čím více se ho někdo snaží zmírnit. Dva dny to netrvá nikdy, ale některé děti mají za táden po něštovicích.

Dlležitá rada : v žádném případě nepodávat žádné léky obsahující kyselinu acetylsalicylovou v jakékoli lékové formě. A proti horečce raději Paralen než ibuprofen /ten raději nepodávat vůbec).
.kili. 125672
20.4.2014 7:34:47
"trochu mi vrtá hlavou, jestli poznám opileckou chůzi, jestli dechovými potížemi myslíme zrychlený či hlasitý dech a co jsou to krvácivé projevy. Hnisání asi poznám. Omluva, ale jsem matka dítěte, co nemarodí."

- tak řekl bych, že jistě poznte, že chůlze je jiná než byla, nejistá, vrávoravá.

- dechové potíže .- především dušnost. Zrychleně dýchá při horečce případně těsně před jejím vzestupem,, to samo o sobě není pronlém, spíše kdyby zrychleně dýchal i po poklesu těl. t, ale hlavně byste - řekl bych - dobře poznala, že je dušný

- krvácivé projevy, to kdyby se objevilo krvácení v jakékli podob, třeba o kůže, sliznic (petechie, malé ři větší modřnky, do neštoviček, z nosu...

- hnisání - tekutina v puchýřcích je normálně řirá, pokud se zakalí a neštovičku obklopí výrazně zardění
[<<Předchozích 750] Názory 751760 z 7375  [Dalších 6615 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.