Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| angrešt | 114837 |
|
8.5.2022 20:44:22
Jako standardní zavazadlo nosím batoh, spoustu toho nachodím, v běžném dni obvykle tak 6 - 12 km, a nevyvážené zavazadlo by mi nesmyslně a zbytečně ničilo záda. Navíc obvykle cestou nabírám průběžně narůstající nákup do toho batohu :)
Pokud jdu tam, kam je batoh nevhodný, tak kabelku výhradně do ruky/na předloktí. Asi nikdy nenosím kabelky s dlouhým popruhem, když ho mají, tak ho odepnu a nechám doma. Kabelky mám kožené - černou hladkou Furlu, tu nosím nejradši, je příjemně lehká na svou velikost. Pak mám asi tři kožené české značky Hajn. Koženkovou mám jednu, smetanově bílou, protože jsem v téhle barvě kdysi potřebovala a koženou tehdy nesehnala. A pak mám nějaké látkové, od hipísácké režné kytkama vyšívané (ta jediná má dlouhý popruh, k té to prostě musí být:D) ) po skládací Longchamp. A i tu longchampku mám ten typ na nošení v ruce, dlouhé popruhy nee :) No a pak nějaká psaníčka, nejlepší je takové malé kožené tělové barvy od Coccinelle, které má i závěs na zápěstí, ne, že bych ho nosila zavěšené, ale dá se za to pověsit na háček na WC :D |
| K_at | 121378 |
|
8.5.2022 20:23:15
Elega trekky a elega hills. Tak zhruba ve všech barvách.
![]() |
| Hr.ouda | 123574 |
|
|
8.5.2022 20:20:13
V Praze bývala klenotnictví, která prodávala fejky, hlavně turistům
ale ony i české granáty ve stříbře zase nejsou tak drahá věc, např. že bys to chtěla zpeněžit nebo schovat na horší časy, to se nevyplatí kvůli tomu lítat a ověřovat pravost Takže jedině pokud Tě to fakt zajímá |
| Saamajna | 115449 |
|
8.5.2022 20:07:10
Alraune,
Ta Elega Shopper Eshly neni spatna! A to jsem hnidopich. ![]() Kdyby jeste mela dole cvocky na ochranu kuze pri odstaveni na podlaze a ty konce na drzadlech ne tak strohy (treba zakulaceny nebo tvar obracenyho lipovyho listu), tak ji uz objednavam. |
| K_at | 121378 |
|
8.5.2022 19:16:26
Alraune, teda ta Furla má fakt pěkný věci! Hned bych brala tak 4 -5 kousků. A Elegu jsem vůbec neznala a ty se mi líbí ještě víc. Ono zůstane u toho koukání, ale to nevadí.
|
| Alraune | 129596 |
|
|
8.5.2022 17:36:07
No, noblesní. Já mám na předloktí tu Elegu, vejde se do ní hodně, klidně do ni nastrkám nákup, stejně jako do ostatních značkových kabelek. Moc ji to neprospívá, ale co už. U batohů mám pocit, že mi je někdo vykrade.
|
| Alraune | 129596 |
|
|
8.5.2022 17:32:39
Dvě malé Furly, jednu malou Liu Jo, jednu střední Furlu, dvě velké Furly, jednu velkou Elegu, jednou velkou Coach, jednu obří Guessku, ještě z časů, kdy to nebyly takový maškarády jako dneska, jednu obří Marciano, Victoria Secret k vodě... a pak mám ještě takový, co nenosím, ale nechce se mi je vyhodit. Preferuju kožené kabelky, malé jsou crossbody, velké mají delší uši, nebo je nosím na předkoktí.
Obecně doporučuju Furlu, je to kvalitní značka, za kterou se člověk nemusí stydět, není astronomicky drahá a nekopíruje se. Nedoporučuju Guessky, i když jsem je dřív hodně nosila ale teď se hrozně zkazily designy a jsou to většinou napodobeniny známějších značek. No a lepší jakákoli neznačková taška, než fejk. Pro dospělou ženskou fakt ostuda a vsaďte se, že se ty turecký vuitonky poznaj. |
| angrešt | 114837 |
|
8.5.2022 15:19:47
no, tak pokud je to bez certifikátu, je vcelku dobře možné, že jsou české granáty nahrazené almandiny. Proto Turnov ty certifikáty dává, protože pravé pyropy jsou cennější než almandiny, tak to pořádně zdůrazní, že to neošidili.
Jak je nechat přezkoumat - no, možná bych je vzala na nějakou geologickou burzu, včera byla jedna na Smíchově, bývají na jaře leckde, tam bývá dost lidí, kteří jsou schopni to poznat a jsou rádi, že je někdo žádá o radu :) pokud bys to chtěla následně s certifikací, tak holt nic jiného než gemolog asi nezbývá, no. |
| holkamodroočka | 156337 |
|
8.5.2022 11:55:44
Šperky byly koupené ve zlatnictví v Praze, které se specializovalo na české granáty. To už neexistuje. A mělo být v kombinaci se stříbrem, ale nemůžu tam najít punc. Tak jsem na vážkách i ohledně pravosti těch granátů. Nějaké certifikáty k tomu asi byly, ale jsou ztraceny v nenávratnu.
![]() |
| Hr.ouda | 123574 |
|
|
8.5.2022 11:21:50
v Praze je muzeum českého granátu
jinak pokud by to byly šperky vyrobené v Turnově, tak oni k tomu dívají certifikát , zkus pohledat |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.