| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Módní doplňky a šperky

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 570] Názory 571580 z 2048  [Dalších 1468 >>]
vlad. 38059
6.5.2022 11:52:45
Sovice, vidím to podobně, kožené boty nosím, hovězí jím.

Kabelek mám několik, spíše více ~f~ do práce nosím koženou spisovku na rameno, aby se tam vešla A4 a ev. NTB, na zimu tmavší, v létě světlou. A musí mít pevné širší uši, aby to něco vydrželo a nezařezávalo se to do ramene, značku neřeším, musí mi být sympatická :-) hlavně musí být jednoduchá, jednobarevná, bez nějakých serepetiček, pevná kůže. Tuhle zimu jsem nosila tmavě modrou, náhodný nákup z tehdy krachující Kary, krásná pevná safiánová kůže. Kabelky ala "zlomená ruka" nechápu, nezvládla bych nosit něco na předloktí, ani v ruce. Jen tak do města mám různé menší crossbody na peněženku, klíče mobil, brýle, kapesníčky, rtěnku a tak. A potom nějaké divadelní a společenské, ty sdílíme s dcerou, už je to tady ~t~
Okolík 129526
6.5.2022 11:51:48
Může mi prosím někdo osvětlit, co je kabelka/taška crossbody? Narážím na to stále častěji, zdá se, že se tím označuje cokoli, co se dá přehodit "křížem" přes rameno a nosí se na boku, na břiše a nebo na zádech? Nebo jsem mimo?
susu. 129001
6.5.2022 11:46:15
Vlastně nevím.

Běžně nosím dva batohy, menší - běžný den, větší - náročnější den s větším množstvím věcí. Pak mám samozřejmě i velké batohy na výlety.

A kabelky si tak různě kupuju, třeba do divadla a na společenské události, ale jinak je skoro nenosím, ale mám jich celkem dost, tipuju kolem 20, materiál různý, kožené i látkové i ropa.
Preferuju ale, z logiky věci, spíše menší modely a do ruky. Mám ráda, když jde, dle potřeby, zavěsit na rameno, ale styl pošťák se mi moc nelíbí.
Nemám ráda dlouhé uši, při nesení v ruce je pak vleču po zemi a narážím do schodků.

Nesnáším fakt velké kabelky, navíc nesené na ztopořeném předloktí. Když dotyčná ještě stojí s překříženýma nohama, mám co dělat, abych se nesmála. A nerada je doplňuju dalšíma taškama, i když se tomu občas nevyhnu.
neznámá 91073
6.5.2022 11:45:58
Kabelek mám asi 10, většinou kožených,vlastně snadvšechny kožené. Cenově tak do 4tis, kdybych teď něco kupovala, tak vzhledem k zdražování bych měla pomyslný strop 5tis, ale to už bych skřípala zuby.
Dříve jsem preferovala větší kabelky přes rameno, tak aby se do nich něco vešlo. Teď mi stačí malé crossbody kabelky.
Nevadí mi barevné kabelky, pod stromeček jsem dostala modrozelenou a lahvově zelenou crossbody kabelku od Bagind, ty teď nosím nejčastěji. Vtipné bylo, že jsem je dostala od dvou lidí, nezávisle na sobě, asi někde běžela reklama na Bagind.

Jinak více kabelek z Kary a různou směsku, co se mi kde líbilo.
Do společnosti mám ráda psaníčka, většinou nevím co z rukama, psaníčko mě uklidňuje a vypadá elegantně.
sovice 18997
6.5.2022 11:44:05
Ropucho,

mně připadají kožené věci ze zvířat určených i na maso OK, že se zuzitkuje co nejvíc. Nekoupila bych nic ze zvířete, které nejím a loví či zabíjí se primárně pro tu kůži či kožich.
Ale kdybych byla vegetarián, asi bych to viděla jinak.

(leč kabelku mám ropnou. A zrovna dosluhuje. Potřebuji něco, v čem se nezkrci sešit A5 a unese mé 2 velké a 1 malý svazek klíčů, tablet, mobil, knížku, pouzdro... Mám kabelku obvykle ve váhové kategorii
vhodné k sebeobraně)
Ropucha + 2 120300
6.5.2022 11:31:00
Mariko, zpracování ropy určitě není nic třeskutě ekologického, ale nejsem si jistá, že velkochov zvířat a následné zpracování produktů je ve výsledku ekologičtější.
Nejspíš to ani nelze do důsledku porovnat a změřit.
V obou případech je to prostě průmyslová výroba plus doprava kolem světa.
Ale v případě zvířat je to týrání živých tvorů, takže to já si nevyberu.

Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
6.5.2022 11:30:03
Fern, jo teď jsem koukala, ta "moje" je kolem 7 tisíc (tvar a velikost, stejnou barevně jsem neviděla), to bych za kabelku nedala... Nevím, možná je to pravá kůže, ale o to nestojím (je mi to vlastně dost nepříjemné a to jsem normální masožravec). Za tu svou jsem dala asi 10 euro, slouží mi už pěkně dlouho, dřív jsem ji nosila denně asi 3 roky, teď jen občas, za mne ideální investice .. jako je mi možná líto pana korse, že byl krácen na licenci a tak, ale zase jsem fér a sundala jsem jeho monogram... Nebo jsem ho tím ještě připravila o reklamu? No snad to přežije a neuvrhne ho to do chudoby, zvlášť, když ten originál bych si stejně nekoupila ~t~
Marika Letní 140743
6.5.2022 11:24:48
“ mně se do toho nechce, nosit s sebou kus mrtvé kravičky z marnivosti.”

Přijde mi tedy méně marnivé mít koženou která využije jako materiál ekologicky kůži z krávy. Nebo je snad lepší kravského kůže vyhazovat a dělat tašky z té ropy?
Fern 155759
6.5.2022 11:19:35
Na jednu stranu bych si ráda kabelku koupila,na druhou to mám položené jako ty- nepohybuji se v hodnotících a nobl kruzích,nejčastěji právě vyuziju menší koz.batuzek na ty cokli procházky do poli~:-D a jelikož jsem spíš prakticky zalozena,tak následuje i stejná otázka co u tebe: "na co". Tak u mě by to bylo pro chvilkou radost,než by zapadla mezi ty ostatni,chjo.~d~
Fern 155759
6.5.2022 11:12:27
Origos kabelky od MK jsou dost drahe,ale nechápu proč.

Z Turecka mám 2 napodobeniny,umeliny; už jsem si kolikrát říkala,že bych je měla vyměnit,ale jsou praktické a já si taky furt nějak nemůžu vybrat~:-D

A mensi kozeny batůžek mám taky,ze Španělska z Rondy,ten se mi velmi hodí se psem na prochajdy.vleze se do něj deštník,peněženka,pití.

Taky mám ve všech kabelkach hadrovou pohotovostní tašku/sitovku na nákupy,velmi praktická vec
[<<Předchozích 570] Názory 571580 z 2048  [Dalších 1468 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.