| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Peníze a bydlení : Domácnost - praktické rady

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1220] Názory 12211230 z 12231  [Dalších 11001 >>]
Monika 123907
25.10.2019 9:05:48
Neznám "smrádek z mrazáku", resp. dovedu si představit, že mrazák vydává nějaké "vůně" , ale ne, že by byly pak cítit ze zabaleného jídla. Některé jídlo po rozmražení jinak chutná (prostě "jako když to bylo zmražené"), ale čichem to nevnímám. Cítí ten "smrad" z třešní ještě někdo jiný než ty? Není to nějaká psychika a nebo tedy rozdíly v ostrosti čichu mezi jednotlivými osobami? Jinak do ledniček se dřív snaž už z výroby dávaly takové "absorbenty pachů" (plastová krabička s dírkami, ve které bylo "něco"), počítám, že něco takového stále existuje, ale jestli to funguje v - 18 stupňů Celsia, to netuším ... My máme v mrazáku celkem bordel, ale necítím z něj nic ...
Kudla2 58452
25.10.2019 8:08:53
Pomoc!

Jídlo uložený v mrazáku nám po čase chytá takovej divnej "čuch", možná víte, co myslím, prostě "smrádek mrazáku".

Při tepelné úpravě se to zčásti ztratí, jídlo se tím úplně neznehodnotí, ale nepříjemný to je.

Nemáte někdo nějakou vychytávku, jak se toho zbavit? Myslela jsem, že když budu skladovaný věci důsledně uzavírat do obalů, co se neroztrhnou, že se mi to podaří aspoň trochu eliminovat, ale dneska jsem otevřela mražený třešně, který jsem schválně dala do silnýho pytlíku a pevně zagumičkovala, a bylo to tam zas.

Díky předem. ~x~
NovákováM 120401
27.9.2019 23:59:20
wer...

ani šuplíkovej nepomůže, pokud máš doma zásobovače na válku.

My máme. On to myslí dobře, ale vždycky si myslí, že to zpracujeme a často to nestihneme. Takže jsem nedávno vyklízela nenabalující se mrazák - 4 hodiny.
Nemohl pak vyvézt popelnici.. a ptal se, co v ní je.. no asi 20 kilo šedivého masa. Nesnáším vyhazování jídla..
Takže naštvaní jsme byli oba.

Na pultový mrazák mám jediný recept - sektory a pravidelně prohazovat vrstvy.
čajka 142112
27.9.2019 19:10:36
Tak jsem nakonec koupila v papírnictví tlusté igelitové pytle, trochu je zkrátila a na dno jich dala osm, do každého jen jednu "náplň". Navrchu jsou přes to položené tři malé přepravky (v jedné vrstvě), a na schůdku mrazáku dvě přepravky na sobě, tak jako předtím. Přijde mi to dobrý, je to přehledný a odendavá se vždy maximálně jedna přepravka.
Ty boxy z videa jsou fajn (ale jen 4, to by mi nestačilo), taky jsem přemýšlela třeba o koších na prádlo, nebo odpadkových koších, ale už sem v mrazáku pár plastů měla a často to zkřehlo tak, že se to lehce lámalo. A igelitové pytlíky jsou taky nepoměrně levnější ~;)
Děkuju všem za příspěvky!
TiNiWiNi 109646
26.9.2019 5:19:07
https://www.youtube.com/watch?v=UFMJgC3apx0

Nejake nakupní košíky by se ti tam nevlezly? paní říká, že hledala 3 hodiny na netu správné kontejnery.
čajka 142112
25.9.2019 20:32:45
to jo, to už je hodně japonský ~t~
kouknu kolik stojí...
wer 81075
25.9.2019 20:10:04
Koupit šuplíkový mrazák.
Žžena 83005
25.9.2019 19:48:20
čajko,
čtverečkové placičky v zipových pytlících ala ikea by nestačily?
Komody na Favi.cz - největší výběr
čajka 142112
25.9.2019 18:34:49
Děkuju za odpovědi,
mezitím mě taky napadly, podobně jak píšete, větší igelitové pytle (nebo ty rašlové), ty mít na dně vždy se "stejnou náplní", a nahoře nechat třeba ty přepravky na menší věci a holt je odendavat, troše přeskládávání se tak jako tak asi úplně nevyhnu. Na placičky už taky mrazím ~;) ale nejdokonalejší by byly čtverečkové placičky a na ty nemám formičku ~t~
Sešit by asi nefungoval, nejsem jediná, kdo tam chodí pro věci a ostatní jsou podstatně méně organizovaní než já... by si ze mě dělali leda srandu
neznámá 91073
25.9.2019 18:16:05
Ráda používám rašlové pytle. Je přes ně vidět a dobře se přemísťují.
Pulťák mi přijde praktický na mononáplň, v pulťáku je kráva a nemusí se v něm moc hrabat, beru první balík, co mi přijde pod ruku~t~. Hodně se do něj vejde, tolik do šuplíku stejného objemu nenarvu.
Ale mrazení od každého něco používám šuplíky, jsou přehlednější.
[<<Předchozích 1220] Názory 12211230 z 12231  [Dalších 11001 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.