| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Peníze a bydlení : Domácnost - praktické rady

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1270] Názory 12711280 z 12231  [Dalších 10951 >>]
Monika 123907
1.9.2019 10:23:37
Skončily prázdniny, děti se definitivně vrátily domů i se vším obsahem kufrů, nakoupili jsme nové boty do školy, na tělocvik atd., já zdědila během prázdnin asi 4 páry bot velikosti 42 po synovi (mému dvanáctiletému "miminku" jsem kupovala přezůvky do školy velikosti 44 ~n~), zatím zůstavají v pohotovosti i všechny sandály a boty a najednou jsou boty úúúplně všude. Máme v předsíni takový ten tradiční poličkový "botník", velkou bednu, na které se dá sedět plnou méně používaných bot a další boty v šatní skříni dole. Další boty (hlavně "čisté" do haly apod.) jsou různě ve skříních po bytě (plus "depot" mimosezónních bot), ale veškeré rezervy se nějak vyčerpávají. A to myslím nikdo nemá žádné nadměrné počty bot, většinou pro každý účel jedny, dospělí třeba dvoje ... Jediné řešení, které mě zatím napadá je koupě většího (vyššího) toho poličkového botníku. Teoreticky bychom mohli na jednu stěnu v předsíni narvat takové ty mělké botníky s vyklápěcími "šuplíky" na boty, ale to je 1) na naši rodinu celkem náročný projekt (domluvit se na výběru, koupit a hlavně nainstalovat na místo), 2) já bych raději na té stěně nechala současnou síť se spoustou pohledů z výletů ...
Kam dáváte boty, pokud pro ně nemůžete vyhradit nějakou samostatnou komoru, nemáte velkou šatnu a pod.?
byvala radka 154149
31.7.2019 12:25:41
a k čemu to je, že musí být furt prázdný?
byvala radka 154149
31.7.2019 12:23:56
jestli myješ nádobí v ruce, tak na odložení umytého nádobí v prvním (napuštěném) a následné opláchnutí anebo na odkapání (pokud myješ pod tekoucí vodou)
nebo na odložení cedníků, než odkape voda (z umyté zeleniny, ze špaget apod.)
x x 15263
30.7.2019 8:21:36
Měla jsem a už nemám, je to k ničemu zvlášť když jsou myčky.
Marta. 149668
29.7.2019 23:22:35
Žženo, vždy jsem si myslela, že jeden dřez slouží na mytí, druhý na oplachování čistou vodou. Už naše prababičky a babičky měly mycí stůl někdy s jedním dřezem, někdy se dvěma dřezy. Moje babička měla kdysi takový vytahovací se dvěma dřezy.Vodu do něj musela nosit a ohřívat na kamnech.
Stejný je na tomto obrázku:

http://pvnovinky.cz/koktejl/43123-pamatujete-myci-stul
Černá mamba 145715
29.7.2019 23:06:29
Žženo, já mám velký a hluboký granitový dřez s odkapávačem, a vedle dřezu je taková malá dost hluboká vanička, něco jako pididřez, mám to s nerezovou vytahovací vložkou a to si tedy nemůžu vynachválit, dávám do toho umytou zeleninu a ovoce, ta vložka se dá dát do myčky.
Přímo v té hlubší vaničce bez té vložky tam např. rozmrazuju maso.
Takový nějaký - klikla jsem na první obrázek, co mi přišel pod ruku, nechce se mi hledat konkrétní ~;):
https://www.drezy-blanco.cz/granitove-drezy-s-vanickou-a-odkapem/29/
Koníček mořský 156666
29.7.2019 8:51:13
Do jednoho se odkládá bordel a špína, druhý slouží k očistě. Já mám jednodřez a pořád z něj něco musím vyndávat, abych mohla slévat, umývat a omývat. Do dřezu taky hážu zmražené věci, které chci rozmrazit a teče z nich něco. Ty mi tam taky překážeji. Dvoudřez je fajn, když je doma trochu discipliny. Akorát musíš mýt dva dřezy místo jednoho.
Žžena 83005
29.7.2019 8:50:12
Díky všem za pomoc, pro naši domácnost zjevně dvoudřez nedává smysl. Tak mám jasno.
Sedací soupravy od českých ověřených obchodů na Favi.cz
Senedra 14756
29.7.2019 8:18:00
Yuki, to chce myčku ~t~, pak si hlavu opírat nemusíš.

Kuchyň s oknem nad dřezem máme, navíc z toho okna pozoruji bazén, když v něm jsou děti - značka ideál. A okna mám celkem dvě, vidím i na zbytek zahrady.
Senedra 14756
29.7.2019 8:14:56
Stáňo, taky moc nevařím, ale různé hrníčky, lžičky, talířky a podobně myčku na jedno mytí za den naplní. Navíc jsme dost zpohodlněli, nádobí průběžně neumýváme, ale bereme čisté.

Dvoudřez má moje mamka na chalupě - do jednoho dřezu dává špinavé nádobí, druhý má k dispozici, při mytí v jednom myje, ve druhém oplachuje.
[<<Předchozích 1270] Názory 12711280 z 12231  [Dalších 10951 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.