| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Peníze a bydlení : Domácnost - praktické rady

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1450] Názory 14511460 z 12231  [Dalších 10771 >>]
Anadar 27930
5.3.2019 13:11:14
My máme doma nabíječky jednak s mikroUSB,jednak s C konektorem,které pokryjí naše mobily a powerbanky.Ty máme zapíchlé(trvale)do jezevčíků,frčí u nas ty delší :-)Každý má svou nabíječku u počítače,pak jsou další v kuchyni,v obýváku a já mám jednu u postele.Ty prodlužovačky jsou s vypínačem,když se nepoužívají,tak jsou vypnuté.Nepříde mi,že by v tom byl extra bordel.
TaJ 81121
5.3.2019 12:25:04
Monty, tak teď už rozumím, proč jsi psala, že se ty přístroje stejně brzy zničí apod...my třeba na návštěvě telefony nikde položené nenecháváme, většinou je máme někde v tašce, nebo třeba když k nám přijde návštěva a mají zvíře nebo malé děti, tak telefony prostě dáváme někam mimo dosah...když někdo volá, tak to slyšíme, ale eliminuje se to riziko nějakého vylití něčeho, nebo shození apod...to samé, když jsem někde venku, nechápu, jak to někdo může pořád držet v ruce, vidím to u dospělých i u dětí a kolikrát je sranda, když u mě někdo platí, v jedné ruce kabelku, v druhé třímá mobil (který v té době nepoužívá) a teď to přendává, evidentně to tomu dotyčnému překáží, případně to občas někdo položí na pult a pak se pro něj vrací, protože ho tam zapomenou...a děti to samé, jdou z pár se metrů vzdálené školy, všechny mají v ruce mobily, které jen tak drží...občas jim to samozřejmě upadne apod...tohle třeba já nechápu, já telefon vytahuju jenom když chci psát, nebo volat, nebo třeba když jedu delší dobu autobusem apod...ale abych ho jen tak držela v ruce, když s ním nic nedělám, to fakt ne...
Monty 129940
5.3.2019 12:17:21
Renko,
u nás jedinej, komu nepraská sklo je syn. Taky si na mobil kupuje flipový pouzdro. Paradoxně má z nás všech ten nejlevnější mobil, prý mu stačí a novej nechce.
Manželovi posledně prasklo sklo asi třetí den poté, co si koupil novej mobil. Mně minulej mobil shodil na návštěvě pes, bohužel na beton. Po zkušenosti s výměnou displeje u předchozího mobilu jsem ho nechala prasklej a koupila si jinej. A poprvý v životě mám i to pouzdro, tak uvidíme, jestli to bude něco platný. ~;)
Renka + 3 26652
5.3.2019 12:06:09
Myslím, že v tom domácím prostředí se to nerozbije tak často jako někde venku, ale třeba teď začal jezdit na přípravné kurzy na 8G, takže jde ze školy na bus, ale musí na něj čekat 40 minut a do města, kde je gymnázium dojede a má dalších 45 min. před začátkem kurzu, takže je jasné, že někde vytáhne mobil a krátí si čas. Samozřejmě se může stát, že mu někde vypadne, ale teď se snaží dávat si pozor, má pouzdro a ochranné sklo. Doma se mu mobil také nikdy nerozbil.
TaJ 81121
5.3.2019 12:05:03
Jo, tak to je jasný, u dětí je to hned...jako ten můj je taky dost poděs a rozhodně není nějaké extra klidné dítko...ale na tyhle věci nějak dává fakt pozor...a jsem právě i radši, že s sebou do školy tahá ten tlačítkový, protože na takové to zavolání, kdyby něco, to bohatě stačí a hry si na mobilu hraje stejně jenom doma, ani nechci, aby do toho třeba koukal někde po cestě, posledně jsem u školy viděla hlouček dětí, jak šly přes silnici, vůbec nekoukaly, jestli něco jede a všechny čuměly k někomu do mobilu...fakt super nápad~a~...a to byly v jeho věku, ne nějací prvňáčci...
Renka + 3 26652
5.3.2019 12:00:49
TaJ, to víš, tvůj syn je opatrný, ty mé 2 ADHD děti jsou pošuci, občas dřív jednají než myslí, je jim to samozřejmě vždycky líto, když se to stane. Ale oni jezdí dost samy busem - mezi městy , desetiletý syn jezdí na kroužek 20 km s přestupem, dcera vlakem ještě dál, takže mobily potřebují a používají často a občas se něco přihodí. Ono i kdyby jednou za rok jim upadl, tak se prostě může rozbít. Já už ani nenadávám, protože mám sama x různých příhod, muž také.
TaJ 81121
5.3.2019 11:58:40
Rose, jo, to se mi s tlačítkovým taky párkrát za ta léta stalo, že se rozletěl, baterka venku, všechno...a stačilo to jen poskládat dohromady a zase to fungovalo...už chápu, proč manžel na tyhle telefony nedá dopustit a svojí tlačítkové Nokie se nehodlá vzdát, dokud to půjde...A syn tahá v aktovce na takové to běžné spojení taky tlačítkovou Nokii, navíc ji má většinu času vypnutou, takže mu to vydrží nabité fakt dlouho:-), ve škole to stejně musejí mít buď vypnuté v aktovkách a nebo schované ve skříňce, takže dotykáč ani do školy nenosí...ani v družině ho nevytahují, až když jdou domů, tak k čemu by mu tam byl, že jo~;)
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
5.3.2019 11:54:07
tak jasně, že ani flipové pouzdro není všespásné ~t~
smartfouny jsou typickým příkladem toho, jak čím víc věcí to umí, tím je to křehčí... s nostalgií vzpomínám na své staré nokie (znáte to, jak najdete svou starou 5110 po letech a ukazuje, že jí zbývá poslední dílek energie? ~;))... dodnes dávám k dobru, jak mi jednou za chůze vypadl telefon (nokia 6230i) z ruky, já ho ještě v letu nakopla, při dopadu se rozsypal na součástky, já je sebrala složila a telefon byl naprosto nedotčený a plně funkční ~s~ ~t~
Saténové povlečení na Favi.cz - top výběr
TaJ 81121
5.3.2019 11:51:18
Renko, já mám dotykáč asi rok a čtvrt a zatím mi nikdy nespadl a to si ho půjčuje syn, bere si ho nahoru do pokoje a x krát za hodinu nám běží dolů po schodech něco ukázat a nikdy mu taky nespadl...na to si dávám extrémně pozor, mám na něm protiskluzové pouzdro a snažím se ho nevytahovat tam, kde je to riziko vyklouznutí z ruky a pádu větší...
Renka + 3 26652
5.3.2019 11:45:24
Flipová pouzdra máme a dokáže se i přes to rozbít, dceři ho vyrazila z ruky kamarádka, jenže měla pouzdro odklopené, protože právě na mobilu něco dělala a sklo mělo dokonce ochrannou fólii a stejně prasklo. Ale pomůže to záleží, jak mobil spadne, někdy se pouzdo během pádu i otevře a mobil dopadne displejem dolů. A takový pád ze střechy auta neustojí žádné pouzdro.
[<<Předchozích 1450] Názory 14511460 z 12231  [Dalších 10771 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.