| Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
|
|
4.3.2019 10:08:42
Máme je postrkaný v zásuvkách. Naštěstí na většinu přístrojů funguje stejná. Akorát na foťák máme uklizenou, protože už ho moc nepoužíváme.
|
| TaJ | 81121 |
|
|
4.3.2019 10:04:05
Ahoj všem
, jdu pro nějakou inspiraci, jak doma zorganizovat to narůstající množství nabíječek - po včerejší oslavě narozenin nám přibyly ještě další k mobilu a powerbance, do toho kamera, foťáky, naše mobily...zatím jsem to měla v krabici a každá nabíječka byla zvlášť v tom rychlouzavíracím sáčku, na každé nálepka, čí to je a k čemu to je...jenže jelikož jsme všichni trochu pohodlní to zase vracet do těch sáčků, tak se z toho často stává změť kabelů a zástrček a už mě to prostě nějak nebaví...máte nějaké šikovné řešení? Nějakou krabici s přihrádkami třeba, nebo tak něco? Co nezabere moc místa, hodně se tam toho vejde a dobře se to z toho vyndává i ukládá zpátky? Díky moc za nápady![]() |
| Ambrosie | 96492 |
|
|
4.12.2018 15:34:21
Záručáky 2 roky, všechno ostatní skenuju, ukládám do složek a papírově vyhazuju.
|
| Evka... | 12244 |
|
|
4.12.2018 15:13:10
Asi od všech existujících dražších věcí.
Před pár lety jsme pojišťovně dokládali účtenky za nábytek starý přes 10 let. ...když zemřel otec, tak jsme vyhazovali paragony za věci, které byly koupeny před 40-45 lety. To už byly spíše účtenky pro retro vzpomínky ;-) |
| Lída+4 | 138596 |
|
4.12.2018 10:13:16
Výplatní pásky neskladuju, ostatně je už delší dobu vůbec nemáme v papírový podobě, jen elektronický v systému (takže si je v případě nutnosti můžu snadno dohledat a případně vytisknout).
|
| Danik78, P+D 7/09, H 4/11 | 61018 |
|
|
4.12.2018 9:34:37
Na důchod stačí zaměstnancům archivovat pouze evidenční list důchodového pojištění.
Výplatní pásky v práci ani nevydávám, pouze na vyžádání a posílám je elektronicky. Papírovou jsem už netiskla několik let, škoda papíru ![]() Přiznám se, že mě už papíry zavalily, a je těžké a velmi časově náročné se z nich vyhrabat. Doklady o zařízení domácnosti si skenuji do souboru. Lékařské zprávy taky. Vše se snažím vyhazovat, ale jde to z tuha... p.s. nedávno se ozvala zdravka klienta po třech letech ohledně nesrovnalostí v odvedeném pojistnémů. Byla jsem ráda že jsme dohledali vyúčtování ze zdravky kde uváděli nulu ![]() |
| bdo | 151836 |
|
|
4.12.2018 1:38:09
Jo a určitě archivovat zápočtové listy, pro případ, ze bychom ještě měli nárok na nějaký důchod.
|
| bdo | 151836 |
|
|
4.12.2018 1:37:31
Účtenky se můžou hodit i mnohem později, hlavně ty za větší předměty. Napadají mě 2 důvody. 1 - pojištění, pokud byste vyhořeli, na důkaz, kolik jste toho měli. 2 - exekuce na někoho, kdo bydlí ve společné domácnosti, na důkaz, kdo je majitelem. Všechny doklady si archivuju na google drive. V originále nechávám jen platné smlouvy, účtenky v záruce a nějaké čerstvé záležitosti. Plus samozřejmě kupní smlouvy k nemovitostem. Zelené karty k pojištění auta stačí myslím taky archivovat elektronicky.
|
| libik | 142094 |
|
|
3.12.2018 23:39:48
výplatní páska je pro kontrolu, že ti dobře spočítali mzdu a dovolenou a pak bývá prokázaným příjmem pro nějaké úvěry (většinou 3 poslední), před nekompromisním vyhozením bych si možná zavolala na důchodové, jestli tě tam v těch dobách, za které vyhazuješ, mají vedenou.
Daňová přiznání, no.. tak oni mají na berňáku ty originály, ke kontrole ho nepotřebuješ. Jestli si může nějaký bordelář úředník vzpomenout po x letech, že jsi daňové přiznání nepodala a doměřit ti daň, toť otázka. ![]() Nascanovala bych je a uložila si je do mejlu (a další bych podávala elektronicky) Věci spojené se školou tak max pro nostalgickou vzpomínku, dávno ukončené smlouvy o stavebkách taky ne. |
| paní Bilbová | 75950 |
|
|
3.12.2018 23:31:43
Ajaj, chybí mi tam někde písmenka
Už mi jde hlava z toho přebírání kolem...tedy: nejrůznějších věcí a potvrzení - tam má být (víc chyb tam snad není ) |
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek
Macramé workshopPraha 9 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.