| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Peníze a bydlení : Domácnost - praktické rady

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 930] Názory 931940 z 12231  [Dalších 11291 >>]
77kraska 132593
13.2.2021 20:55:40
prosim, pouzivate nakupni tasku na koleckach?

mne vzdycky pripadala jako zavazadlo pro starsi damy, ale nedavno jsem s ni potkala znamou mladsi nez ja, mela hezkou veselou, barevnou s puntiky, tak jsem si rikala, ze to je dobry napad - pro nas, co obstaravame nakupy pesky v okoli (mam kousek masny, pekarstvi, lahudky, ovoce a zeleninu a taky Lidl)

dneska jsem si ji objednala, stravila jsem dost casu vyberem, protoze jsem chtela hezky design, nakonec jsem skoncila u cerne s jemnymi bilymi obrazci

mate a pouzivate?
Simeona+3 110315
4.2.2021 8:25:20
Ovoce z obchodu myju vodou, banány, citrusy a meloun nemyju, oloupu.

Ovoce ze zahrady a z lesa nemyju, sním jak je. Ty borůvky mě lehce děsí, ale mokrý je fakt jíst nebudu, raději to risknu. Konec konců mie to prochází přes 40 let.
A. Andrs 157190
4.2.2021 8:22:32
Rose, ano taky jsem nasla

Snězte kiwi stejně jako jablko, včetně slupky. Slupka je dietní a bohatá na živiny, vlákninu a pektin, které jsou prospěšné pro trávení.[3]
Slupka kiwi je take plná vitamínu C.[4] Vitamín C pomáhá posilovat imunitní systém a chrání před mikroby a proliferací bílých krvinek.[5]
Slupka z kiwi má take pozitivní účinky na vaši pokožku. Vitamíny C a E, které kiwi hojně obsahuje, mají adstringentní vlastnosti, díky kterým zesvětlují pleť a zmenšují její póry.

Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
4.2.2021 8:19:28
tak teta wiki má o kiwi jasno:
"Kiwi má hnědou a chlupatou slupku. Slupka není zdravotně závadná a dá se jíst. Většina lidí však před spotřebou kiwi oloupe."
"Kiwi můžeme jíst syrové nebo tepelně upravené. Mnoho lidí si kiwi před konzumací loupe, ale není to nutné. Kiwi lze jíst i jako jablko, stačí jej před konzumací jen umýt. Nejlepší způsob, jak jíst kiwi, pokud je nechceme jíst se slupkou, je rozpůlit je a lžičkou vydlabat měkkou dužinu. Také můžeme kiwi omýt, oloupat a sníst. Dá se použít pokud možno nerezová škrabka na brambory nebo obyčejný loupací nůž. Stejně jako u jiného ovoce se ale i zde loupáním ztrácí mnoho ve výživě významných látek."
"do nápojů je ale vhodné kiwi oloupat, protože jinak se do nápoje ze slupky rozmixováním rozptýlí příliš mnoho hořkých látek, které sice nejsou nezdravé, ale způsobují nepříjemnou chuť"
A. Andrs 157190
4.2.2021 8:18:20
pak jsou ty nahaty kiwi

https://my-sportblog-berlin.me/2016/10/06/foodies-aufgepasst-baby-kiwis-die-natuerliche-vitaminbombe-fuer-zwischendurch/comment-page-1/

nebo je na dortu izdobne oloupany, ze pulka slupky se ztam necha a pulka se oloupana
A. Andrs 157190
4.2.2021 8:14:06
ja uz ho zase nevidam oloupany
https://www.veggies.de/koestlicher-veganer-kiwi-kuchen/
Inka ..|-.|-.-|.- 141843
4.2.2021 8:05:13
Nikdy jsem na dortu neviděla kiwi se šlupkou. Na poháru leda, když je tam čtvrt kolečka na ozdobu.
A. Andrs 157190
4.2.2021 7:55:42
tak ono nejsou zadna pravidla: - ze se to tak ma jist
loupat kiwi bude spis narodni zvyklost
nevidim kiwi oloupane na poharu, bude ozdobne nakrajene, ale neoloupane, na dortu v zelatine bude nakrajena na platky, ale bude i se slupkou.

Clanky taky uvadi, ze se kiwi ji i se slupkou, protoze obsahuje vitaminy a telu prospesen latky.

https://www.daskochrezept.de/info/kein-spass-kiwis-solltest-du-ab-heute-mit-schale-essen.html
Ložní povlečení na Favi.cz - největší výběr
Vítr z hor 100046
4.2.2021 7:13:02
Bolek a Lolek taky jedli kiwi se slupkou. Znam par lidi, kteri si kvuli tomu vecernicku mysleli, ze se to tak ma jist ~:-D
Renka + 3 26652
3.2.2021 10:41:44
Já tedy umývám všechnu zeleninu, i z vlastní zahrádky, chodí tu kočky (ne naše) plus mi stačí vidět ty slimáky, co po tom lezou.
Umývám vlastně vše, ne něčím speciálním, prostě teplou vodou.
Mám mámu kuchařku, jsem odmalička vedená k hygieně, co se potravin týká. Ona to má zase ve spojitosti s tím oborem. U nás se dbalo na to, aby byla zelenina, ovoce umyté, byly čisté nože a prkénka na krájení a celkově nádobí. Jim do práce chodily kontroly, tak to byl standard i doma.

A banán před oloupáním prostě opláchnu teplou vodou. Je to pro mě příjemnější pocit. Stejně jako omeju vajíčko, než ho rozklepnu.

Určitě jsem ale v životě jedla x neomytých banánů a újmu jsem z toho neměla.
[<<Předchozích 930] Názory 931940 z 12231  [Dalších 11291 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.