| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Peníze a bydlení : Domácnost - praktické rady

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 940] Názory 941950 z 12231  [Dalších 11281 >>]
Lída+2 28136
3.2.2021 10:01:00
pevalo, my si nedávno vařili ze sněhu čaj a jaký byl~t~
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
3.2.2021 9:36:39
z domova jsem žampiony moc neznala, nevím, jestli se běžně nedaly koupit nebo jen u nás v lesích - kdo by kupoval žampiony, když má za domem plantáže hřibů ~:-D vím, že byly v plechovce, ale to jsme nikdy nekupovali...
takže když jsem pak začala víc vařit a "objevila" žampiony, automaticky jsem je loupala (možná jsem to někde viděla, nevím) - to překvapení, když jsem pak zjistila, že je to zbytečné ~t~ a postupně jsem odnaučila loupat babičku i mámu, tchýni jsem nepřesvědčila, když u ní grilujeme, vždycky se mě ptá, jestli nechci ty žampiony nejdřív oloupat ~:-D (ale spokojeně je jí i neoloupané)
jediné, co loupu jsou klouzci :-)
Salamajka 156972
3.2.2021 9:23:51
Ničím stejně jako ty. Pokud potřebuji citronovou kůru tak koupím biocitron a omyji. Jinak nic. Já teda ,,nesmím,,jahody nebo tak něco ze zahrádky neomyte a ani z vlastní, kterou si žádným sajratem nehnojíme mám hned ,,afty,, ,ale miluju to tak někdy risknu. Borax je můj veliký kamarád. Takže pokud to je od hlíny normálně ve dřezu umyju a když je třeba tak kartáček na ruce. Např. mrkev. Jinak jen oplachnu. Meloun oplachnu , ale moc ho doma nejime. Klouzky oloupu ten klobouček od slizu. Jinak nic jiného z hub neloupu. Jen odkrajim ,
Inka ..|-.|-.-|.- 141843
3.2.2021 9:01:19
Ten černej kousek ve špičce taky nejím
Alena 129302
3.2.2021 8:57:21
"Jediné, co myju saponátem, je meloun. Protože to jsou schopni hnojit lidskými výkaly." Kdo je schopen? Pokud kupujes od nejakeho mistniho pestitele (nebo z Turkmenistanu :) posedleho organikou tak mozna, ale je to pracne shanet, slozitejsi nez beznymi hnojivy. U produktu ze supermarketu bych se neceho takoveho fakt nebala. A co ostatni zelenina "ze zeme", treba okurky?
3.2.2021 8:34:55
banány by mě taky nenapadlo mýt, ale ani bych neukusovala slupku ~:-D
já naopak nehtem odrýpnu špičku, abych mohla vytáhnout i ten černý kousíček, nevím proč, je mi nesympatický ~:-D a pokaždé si musím umýt ruce, protože od té slupky je mám opatlané (z té šťávy, co ta slupka pouští, když je banán méně dozrálý)
3.2.2021 8:19:58
na ten přípravek jsem svého času taky narazila a byla jsem stejně překvapená ~:-D
jinak taky myju všechno jen vodou (většinou horkou), něco drhnu kartáčkem (bio citrusy, pokud chci kůru)... a venku bez mytí - neznám nic chutnějšího než čerstvě utržené třešně, špendlíky, maliny, lesní jahody (ty by dopadly, chtít je mýt)... borůvky donesené z lesa teda proplachujeme natřikrát (nasypu do mísy, napustím vodu, rukou promíchám, pak scedím v cedníku, umyju misku, vrátím cedník, napustím vodu, promíchám rukou, scedím a na závěr v cedníku propláchnu pod tekoucí vodou - zvyk z domova)
a hroznové víno mě jednou pěkně vytrestalo, když jsem ho snědla špatně umyté - bylo mi asi tři dny strašně zle, navíc těhotná, dlouho jsem pak víno nejedla vůbec...
kysnutá knedla 99495
3.2.2021 7:41:33
Už dlhé roky ho umývam v octovej vode. Ocot a sóda, moji najvačší miláčkovia v domácnosti ~;)

https://www.flowee.cz/civilizace/3940-jak-zbavit-ovoce-pesticidu-nejlepe-pomuze-obycejny-ocet#:~:text=Pou%C5%BEijeme%20n%C3%A1lev%20vody%20s%20octem,jako%20ocet%20poslou%C5%BE%C3%AD%20i%20soda.
Obývací stěny na Favi.cz - největší výběr
Lída+2 28136
3.2.2021 7:39:16
Koníček mořský, já nejím banán se šlupkou, jím ten vnitřek a toho se umím najíst, tak , že se toho nedotknu rukou.

A dostávám se do něj tak, že lámu ten stonek teda.

jediný teda co dělám, že si pak jdu umýt ruce co tu špulku mám v ruce, většinou mám pocit, že je mám špinavý.

Dokonce jsem ve Val d Iser pila vodu z potoka a podobně.

Inka ..|-.|-.-|.- 141843
3.2.2021 7:33:39
Toho se teda bojím nikdy jsem to nejedla. Ale na druhou stranu neznám, ani z doslechu, nikoho, kdo by se otrávil.
[<<Předchozích 940] Názory 941950 z 12231  [Dalších 11281 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.