| TaJ | 81121 | 
| 
 | 
 22.11.2021 8:15:36 
Termixi, jinak s těmi kroužky je to blbý, no...syn má třeba takový kroužek, že se setkávají spíš venku, když jedou na nějakou akci, nebo v rámci té akce jdou třeba někam na exkurzi (tam mají samozřejmě roušky, po cestě vlakem, nebo MHD taky), takže doteď stačilo akorát to čestné prohlášení, vlastně akorát v létě na tábor měli mít PCR nebo očkování. 
 | 
| Markéta | 121171 | 
| 
 22.11.2021 8:15:00 
Beru to jako fakt.  
Můj syn vede turistický kroužek, měli být tento víkend na parádní dlouho a pečlivě plánované víkendovce. Před dvěma týdny měli přípravný víkend (bez dětí), někdo tam dotáhl covid. Všichni neočkovaní jsou v karanténě, víkendovka tím pádem padla. Pokud máš problém s neexistujícím dokladem dítěte, nech mu udělat občanku a je pokoj. Děti v turisťáku, ve skautu a v jiných kroužcích běžně nějakým dokladem disponují, musí prokazovat věk dopravci, při vstupech atd - nikdy mě nenapadlo, že by v tomhle mohl být problém.  | 
| TaJ | 81121 | 
| 
 | 
 22.11.2021 8:12:46 
Termixi, jasně, taky bych nechtěla, aby školkové dítě mělo roušku...ale proč tam aspoň netestují, jako ve škole? 
 | 
| TaJ | 81121 | 
| 
 | 
 22.11.2021 8:11:43 
Nebesko, prokázat věk může dítě třeba průkazkou na MHD (tam má fotku a datum narození)...nebo některé děti mají odmalička občanku, nebo syn s sebou má v peněžence kopii kartičky od zdravotní pojišťovny... 
 | 
| Termix | 105545 | 
| 
 | 
 22.11.2021 8:10:19 
Že školkové děti nemají ve školce roušky, to chápu. Neumím si to představit.  
Ale ty kroužky bez těch platných opatření to mi hlava nebere. Jsou děti, které mají kroužky denně a to může být klidně několik desítek kontaktů. Plus škola. No vypadá to, že se vlastně nic neděje.  | 
| TaJ | 81121 | 
| 
 | 
 22.11.2021 8:07:46 
Pollyenko, syn byl v sobotu na výletě s kroužkem a taky chtěli vlastně jen čestné prohlášení, že je očkovaný, testovaný, nebo že prodělal covid...ale přímo výsledek testu, nebo certifikát vidět nechtěli...jinak my jsme všichni očkovaní, včetně 13 letého syna, ve škole se testují všichni, i očkovaní, i jsem to výslovně do školy psala, že chci, aby ho testovali taky, je očkovaný jako jediný ze třídy...a u manžela ode dneška testují taky všechny. 
 | 
| Renka + 3 | 26652 | 
| 
 | 
 22.11.2021 8:06:47 
Nám v tanečních zbývají ještě dvě lekce, tak jsem zvědavá, jestli závěrečná bude. Co ale vím, tak naprostá většina účastníků je očkovaná nebo prodělala Covid, je to na malém městě, tak se všichni znají. Většina je ze stejné třídy gymnázia. A Covid se hodně rozšířil po první prodloužené, kde, jak se zjistilo, pozitivní byli. 
Já mám pocit, že v tom městě, kam chodí děti do školy - je tam jedna ZŠ plus gympl se společnou školní jídelnou, už mezi dětmi Covid nemá moc kde udeřit. Zajímavé je, že jsme nikdy nespadli do testování ve školách podle té incidence v krajích, přitom to ve škole řádilo neskutečně. Takže se v září udělaly ty tři testy, to nezachytily nikoho, od té doby se netestovalo.  | 
| Pruhovaná | 64704 | 
| 
 | 
 22.11.2021 8:04:42 
Jo, je to normální. Je to dobře. 
 | 
| TaJ | 81121 | 
| 
 | 
 22.11.2021 8:03:45 
Monam, jo, s těmi školkovými dětmi to fakt nechápu, už od začátku...tam nenosí roušky, netestují se apod...a nikdo to neřeší. Nějak nevím pořád, co si mám o tom myslet - to nikdo nevidí tu díru? Nebo to schválně nechávají tak? Nerozumím tomu. Třeba u syna ve škole je zároveň i školka, naštěstí se tedy ani ty třídy ZŠ nijak nemíchají a syn už dávno nechodí ani na obědy, takže kontakt s dětmi z jiných tříd má tak maximálně venku před školou... 
No a do 12 let nemusí mít děti vůbec nic, to je taky super...když to teď mezi nimi jede ve velkém...Aspoň, že to testování ve školách nechali, u syna ve škole se naštěstí testují všichni, i očkovaní.  | 
| Pruhovaná | 64704 | 
| 
 | 
 22.11.2021 8:01:07 
Jen když je jich vic než 20. 
 | 
Povídání o bylinkáchChrudim  
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou  
Vítání sv. MartinaBlansko  
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město  
Vánoční trhy v KuksuTrutnov  Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.