| Leonie + 2 lvíčata | 70868 |
|
|
10.11.2011 14:44:42
Já holkám na vánoce určitě oblečení, drogerku, prostě to co dává holkám, Lucce asi voňavku nějakou lepší (už je to slečna, bude mít 12let) no a Vikča stále ulítává na koníkách, takže asi nějakýho do sbírky. Jinak hraček mají miliony, už to vyhazuju, věnuju, do zkrátka rozdávám, ale zase Viki je ještě malá, nemůžu jí nic nedat
![]() |
| Evista | 25207 |
|
|
10.11.2011 12:11:58
Leonie, tady to není s prací o nic lepší. Kdybych hledala práci mohu jít asi tak do skladu, obchodu apod. A tam by si zase říkali, že když mám VŠ tak budu chtít brzo odejít, takže mě radši nevezmou...
Tak to jsi měla super, že jsi i to nepříjemné jako je pobyt v nemocnici pochvalovala Já si na kroměřížskou nemocnici taky nemohla stěžovat. Zrovna ten den jsme na celém očním oddělení byly jen my 4(já+S a jedna maminka s chlapcem) na jednom pokoji, takže komu jinému by se věnovali když né nám![]() Na kontrolu máme jít přelom prosinec/leden. Upřímně už teď se děsím, bo Sára říkala, že oční Dr. říkala, že se jí jedno oko moc nelíbí, že si to teda představovala lepší![]() Minulý týden byla S. nachcíplá, tak byla doma a cvičily jsme dukce, myslím, že jsme to docela rozcvičily. Ale já houby vím že. Holky co kupujete na vánoce? Jako každý rok nevím, hraček přehršel, ale říkám si že furt je to děcko a hračky potřebuje ![]() |
|
|
10.11.2011 9:39:50
Evisto, zrovna dnes ráno, jsem si řekla, že sem něco písnu, ať to trošku prolomím.
Včera jsme byly s holkama u zubařky. Vikča OK, Lucce 1 trhala a mně akorát převrtala vypadlou plombu. Takže v poho. Před asi 14 dny jsme byla po roce a půl na gyndě na preventivce ![]() . Musím se přiznat, že to všecko strašně flákám ty doktory. S dětma chodím všude a pravidelně ale na sebe opravdu kašlu . Musím se polepšit.Pátek, sobota a neděle jdu do práce. Konečně mi zavolali. Většin ou chodím už od prvního, ale ted prý nebrali, tak až od zítřka. Jinak píšu všude možně. Psala jsem už i jako pomocná síla do kuchyně, jaká je tu nouze, ale ani tam mě nevzali , takže s mým vzdělání se nehodím ani na uklízečku nebo co... No mám jen SŠ a to na škrábaní brambor už asi nestačí. Psala jsem i do JYSKU. Hledali na poloviční úvazek, tak to taky ne a včera jsem odepisovala na vedoucí školní jídelny , ale to budou chtít asi přinejmenším právnický titul . Takže s tím taky nepočítám. Aspon že mám tu brigošku už dva roky, jinak nevím nevím.Byly jsme s Vikčou v nemocnici nedávno s laringitidou. Ale do té doby byla naprosto zdravá a ted je zase, musím teda zaťukat na vše kolem sebe, at to nezakřiknu. Kupodivu se letos ve školce drží. Konečně má asi v sobě protilátky a není v jednom kuse na hromadě. Jinak v nemocnici jsme se měly naprosto suprově. Mamča tam totiž dělá sestřičku, takže jsme se měly jak královny. oprašovali nás tam, dostaly jsme nadstandart, no prostě co víc si přát. Měla jsem to jako takovou mini dovču. Se sestřikama jsme kecaly...Fakt paráda. To byl hned jiný přístup že jo, když tam je mamča... ![]() |
| Evista | 25207 |
|
|
12.10.2011 12:04:28
Díky za podporu. Rok je ještě daleko, tak uvidíme.
Abych řekla pravdu, tak jako laik skoro rozdíl nevidím, v brýlích skoro vůbec ne ale bez nich teda jo. Předtím když neměla brýle, tak jí oči často zajížděly. Teď jsem ji "nachytala" jednou kdy jí oko zajelo bez brýlí. Ve školce se teď snaží cvičit, tu půl hoďku určitě ji teď drezůrujou plus jak pak doma tak 15min, někdy děláme jen dukce či jak, jindy díru v dlani co máme. S učitelkou jsem si ujasnili, co která budem cvičit. Doktorka z MŠ ji ještě neviděla, má přijít za týden, podle mě si ji hned vezme a možná dá ve školce i jiné cvičení. Teď tam má dukce, tužky, díru v dlani a stroboskop (možná ty názvy píšu blbě ) )Leonie, taky jsem myslela, že když je to takový super vynález tak to super bude. No škoda. Jsem si na vás vzpomněla, když v Kroměříži Dr. říkal, že potom časem možná bifokální skla, ale že až v krajním případě, že děti se přes to neumí dívat, že mají brýle věčně povolené a pak se dívají špatně... jak to jde Viki? Nám za celé naše "oční" období rozkápavali tak 3x. Rozdíly mezi rozkapaným a nerozkapaným u nás nejsou tak velké, max 1dioptrie. S tím roztahováním zornic? To po operaci měla děsně velké, pomalu ani nešla vidět barva očí, spravilo se to až tak za 3dny. |
|
|
12.10.2011 10:46:28
Ještě k Evistě. Moc mě mrzí, že se to doktorům nelíbí, ale snad se to ve školce rozcvičí. Máte na to ještě skoro rok. Každopádně nás informuj. A to šilhání, jak je na tom po té operaci?
|
| Janet+sluníčko:-) | 75570 |
|
|
12.10.2011 8:52:15
Evisto, tak to je mi líto, že až tak moc nejsou spokojení :-(
ještě ad školka a cvičení. Tak já myslím, že oni tam v té naší oční školce tomu cvičení přímo u sestřičky v ortopické pracovně moc nedají. Cvičí jednou denně. žádné dvakrát denně (myslím že psala Leoni že u nich se cvičí 2x). a myslím že to třeba není hodina. možná půlhodina (a to myslím, že možná ani to ne) snad to bude tak, jak píše Tereza, že příroda zapracuje, a očka se budou lepšit. ![]() ad vyšetření dioptrií bez rozkapaání..... fakt si myslím, že to nemůže být přesné bez rozkapaání, protože ten přístroj nezaměří tu čočku, když není roztáhnutá ![]() Marušce se moc neroztahuje, protože má srůsty po operacích. Jedno očko - levé, ještě jo. Ale pravé se neroztáhne vůbec, i když kápnou třeba třikát. ![]() |
|
|
11.10.2011 9:07:19
No a ještě pro upřesnění. Dnes jsem se bavila s maminkou, co tam vcera byla tak. Tak malej má +9D no a ten přístroj mu naměřil 1,5D
![]() ![]() . Takže fakt mazec. No jsem ráda, že dr. bude dále používat osvědčenou metodu. Jinak fakt nevím. Já se neptala, kolik jí naměřili na pravém oku. No říkala že míň, ale kolik to nevím. To je škoda, že jsem se nezeptala. Je to ale přístroj na h....... |
| terezie + tadeáš 05 + berta 08 | 43496 |
|
|
10.10.2011 18:07:06
Evisto čas a příroda je mocná , třeba se zadaří
![]() |
| terezie + tadeáš 05 + berta 08 | 43496 |
|
|
10.10.2011 18:06:38
možná je to tak lepší, aspoň nemusíš řešit , který měření je správně
![]() |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.