| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Drbárny : Povídání nejen o očních problémech

(?)
[<<Předchozích 180] Názory 181190 z 8026  [Dalších 7836 >>]
Leonie + 2 lvíčata 70868
14.9.2011 9:21:42
Evisto, to je teda fakt ,,dobré,, spojení~Rv. To bych radši jezdila tím autem. Hrůza.

Nevím, jestli jsem to tu psala, ale Vikča má nové učitelky ve školce. Obě, co tam byli odešli. Sice mě to mrzelo a byla jsem z toho smutná, ale ted zjišťuju, že vše zlé je k něčemu dobré.
Prostě luxus. 100x lepší učitelky má ted. Opravdu. Do školky se těší a navíc, ta jedna učitelka je kamarádka mojí sousedky a ta druhá mě učila na škole~z~. Takže paráda. A zdá se mi, že se s dětma ještě více dělá než před tím. Včera jsem tam přivedla vikču, už jim tam hrál kazeťák s písničkama (dětskýma, klasika...) a hned šup okluzor a než jsem odešla, tak vikča navlíkala korálky. I ten přístup a všechno je daleko lepší. Ta minulá uč. ta mladší, tak ta chtěla odejít hned po roce (ale vydržela dva roky, páč nic nesehnala), ale bylo hoooooodně vidět, že je otrávená a netajila se nám tím, že stále hledá. Takže si dovedete představit ten přístup, když jí to tam očividně nebavilo. Ta druhá byla už v důchodě a měla ještě komunistický metody~q~. Tuším, že děti zavírala do koupelny, když třeba brečely. Vikča se jí bála celý dva roky a já se neudržela a jednou jsem to té mladší řekla, že se té ,,staré,, viki bojí, že se úplně třepe, když jí vidí atd. No ta jí to řekla pochopitelně, ta stará za mnou pak přišla a cítila se dotčená. No já jí řekla, že jsem pouze chtěla vědět, co se tam děje, když viki reaguje tak jak reaguje když jí vidí. No mazec ale stála jsem si za svým a hotovo.
Takže teď jsme všichni spokojení což je fajn. Konec románu~t~ Jsem se potřebovala vykecat.
terezie + tadeáš 05 + berta 08 43496
13.9.2011 18:28:36
a vyučování mají do 11:40 pak oběd a pak družina či domů
13.9.2011 16:33:03
hele brečelo jen pár dětí. taduna brečel první den - všichni se ho furt ptali jak se těší apod, všude spousta lidí . na nádvoří 4x 25dětí + rodiče a babičky apod. (ale on má teď nějaký divný období, u babičky občas taky brečí a přitom tam jsou pečený vařený buď jen s ním a nebo všichni). Druhý den už šel v poho, ale zase brečely jiný děti :-). Paní učitelka říkala, že na třídu to jsou vždy tak 1 - 2 děti ale že to jsou oproti školkám velice krátkodobé pláče.
Evista 25207
13.9.2011 16:24:11
Terez, to mi radši ani neříkej, že i při nástupu do školy jsou slzičky. A do kolika zhruba mají vyučování?
Leonie, Viki je drobnější, určitě jí ten odklad jen prospěje. Ale třeba tě taky může překvapit:-)
Janet dobré bus spojení je asi takové ... tady to mám k vlak. nádraží 20min., pak 20min. místní lokálkou, pak přejít na bus nádraží(3min), za 3/4hodiny je to v kroměříží a tam buď 2km jít nebo jejich MHD... a toto je vyjmenovaná ta nejschůdnější možnost:-)
Tyjátr jsme mívali v září jiné roky, letos chodila ráda, ovšem tady do té Kroměřížské to je taky keců:-) Sára taky nemá ráda, když říká pravdu (ona neumí lhát) a učitelky jí to nevěří. To je s toho taky špatná. Ta dětská láska to je hezkéé~s~, S. zatím jen holky, vůbec se s klukama nechce kamarádit:-)
Martino, to je teda dost na mašlu, když člověk vlastně neví jak to s ním bude, to nezávidím. Sáře spravovali šilhání, ale na FB jsem se o tom nebavila, jen tu na rodince.
Dneska za cesta byla šílená, samy traktor, bus do kopce, cyklista (omlouvam se vsem cyklistum, ale jako ridic je nesnasim:-) )
13.9.2011 9:04:20
Ahoj všem, Marti tak pokud ho do školy nechceš dát tak ho prostě nedáš :-) KOnečné rozhodnutí je na tobě. kámoška vzala kluka do poradny a domluvila se tam ať mu tam něco napíšou , že ho do školy dát nechce a přitom je na tom kluk lépe než náš tadeáš :-)

U nás nic extra nového. Tadeáš ve škole. ze začátku slzičky ale už ok. je ale trochu cíťa. Berta do školky, ale tento týden bude, o vík měla teplotu a drží jí to.

Leonie + 2 lvíčata 70868
13.9.2011 9:02:36
No tak co se Vikči týče, tak jí dávám 100% odklad. Kvůli fyzičnu. Aktovku by neunesla ani omylem, dám jí ještě 2 roky školky plus intenzivního cvičení očí. Nedoporučila mi to ani dětská dr. Ale k zápisu samo že musíme jít, ale jsem domluvená s dr. že před zápisem k ní příjdu a ona mi napíše, že ze zdravotních důvodů žádá o odklad. Říkala, že Vikča je chytrá, že nepotřebuje psychologickou poradnu, tak prý, ať nás zase zbytečně nikam nehoní. Jinak Vikča krásně mluví a je fakt chytrá holčička, ale plus rok školky jí jen prospěje, není vůbec kam spěchat. A hodně maminek dává odklad, i když jsou děti třeba v lednu. Ona je červencová, ještě ke konci, takže bude mít čerstvých 7 když půjde do 1. třídy.
Martí, můžeš se rozhodnout ty sama a zažádat o odklad, je to čistě jen na tobě.

Daninka by mě taky zajímala, jak dopadlä...
Janet+sluníčko:-) 75570
13.9.2011 8:48:31
No tak pokud je tam dobré busové spojení Evi, tak bych neváhala. Vyjde to stopro líp. Sára je ještě zadarmo. a automat fakt sežere hodně. vím o čem mluvíš....~Rv
To je fajn, že už je to lepší, protože slzičky Sárince by určitě taky na ta bolavá očka moc nepomohly. Tak je fajn, že už je doma. Jj, cvičení, to je opruz. Dneska ráno zas byl tyátr. Hrozné. Brečela, že chce spát ještě. a že nechce do školky. školka je hnus. nechce nikoho vidět. a podobné bláboly. jenže má holka smůlu.
Sice jsou naši v důchodu. ale musí mít nějaký řád. A nechci jí ulevovat, aby si nemyslela, že si to může vyřvat. ~7~
Takže se šlo s kraválem. ale šla.
Před spaním si mi stěžovala, že sestřička jí říkala, že "lže jak tiskne" ~7~ protože prý říkala obrázky na nějakém přístorji naopak. Jakože vlevo má pejska, vpravo kočičku. a pak se ty obrázky nějak propojujou. jsem to tak nějak pochopila. a ona musí říct, kde který obrázek vidí. a ona že to říká naopak. Tak se mi nezdá, že by viděla opačně, že.... Tak jsem jí říkala, že si asi ze sestřičky dělala legraci. A ona se hrozně rozbrečela, že ani já jí nevěřím. že jí nikdo nevěří.....~7~ tak fakt nevím. zeptám se jí dneska, jak jí to šlo. Když tak zítra se zajdu zeptat sestřičky, co se děje. ~7~
Včera měla sváteček. Byli jsme u Mekáče. všichni tři. i s tatínkem. jako bylo docela fajně. ale je to o ničem. Tož tak - Evi. nechce se mi to rozepisovat.

Na Daninku taky občas vzpomenu, jak asi to u nich dopadlo ~7~~6~ ale není jak to zjistit. už sem vůbec nechodí.

Martino, to je blbé s tím, že si tě tam ASI nenechají. chjooooo. zas hledat místo. To tak uteklo, že už děláš poslední rok školy. A pak budeš Bc? jsi fakt šikovná. Si vzpomínám, jak jsi tu popisovala začátky. Chlapa furt v čudu, dvě děcka, práci na plný úvazek, a ještě školu. Jsi borec ~R^~g~

Představte si, že včera marušce k svátku volal Jindřišek (její ženich ze školky - oni tam byli úplní milenci - tolik pusinek co Maruška dostala, to já už ani nepamatuju ~:-D), jenže ted od září už je v "normální" školce. Byl tam jen na rok. Byl na operaci se šilháním. a už to má ok. tak šel zase do té svojí původní školky. Marušce je to líto. Byli u nás o prázdninách na návštěvě. No včera jí volal. Byla z toho KO. ~:-D a domluvili jsme se na neděli, že spolu někam zajdem. nebo přijdem k nim na zahradu. jsou ve vedlejší vesnici. :-)

Jdu něco dělat. ~3~
Martina+M+M 52447
12.9.2011 22:53:21
Ahoj holky,
já tu za váma chodím, ale v poslední době jsem nestíhala, tak jsem si jenom přečetla, když bylo co. Já popravdě zase neumím moc s FB, takže jsem spíš bez informací. Koukala jsem jak z jara, co Evista mluví o operaci. Teď jsem z toho pochopila, že nespravovali dioptrie, ale to ujíždění očka?
Naše dr., Šnajnarová, Janet bude vědět, se vůbec nezmínila. Do budoucna vůbec nemluví, vždycky vyšetří, a máme přijet za půl roku. Kdybych neměla vždycky blbé dotazy, tak se nedovím nic. V lednu s ní chci řešit nástup do školy. Vůbec si neumím představit, že by měl od září chodit s aktovkou. Když si nandá pár knížek do Míšiné staré aktovky, tak si většinou sedne na prdel, nemůže ji ani unést. Ale dle dr. je zdravý, žádný problém nastoupit nevidí, a dle ředitelky ze školky by prý byla škoda ho nechat ve školce. Tak co já vím? Tak jsem to chtěla zkusit ještě přes ty oči.
Já ještě chodím do práce, ale paní za kterou jsem se má vrátit v červnu 2012, tak jsem zvědavá, co se mnou bude. Nejspíš si mě tam nenechají, to už vím nenápadně od ředitelky. Příští týden mi začíná poslední rok školy, v květnu státnice, a pak budu asi nezaměstnaná.

Evisto, přeju Vám ať to všechno vzládnete jak nejlíp to půjde, a brzké uzdravení!!!
Evista 25207
12.9.2011 19:55:23
Sáru to cvičení právě taky nebaví, takže samo nechce jezdit ani do toho Kroměříže :-) Dneska poprvé jsem ji vezla po svačince domů a jsme celá rodina už tak nějak v klidu, ten min. týden byl děsný. Říkala, že si ji pan doktor dneska kontroloval.
Dojíždění vyjde finančně skutečně náročně, i proto že moje auto-automat "žere" více. Chci to aspoň jednou týdně zkombinovat s busem, není tam tak špatné spojení, ať tolik neojíždím auto a jednou týdně slíbila mamka.
Dneska už ty oči nemá tolik opuchlé, už nemá jen škvírky:-)
Janet a jak teda bojuješ doma?
Taky by mně zajímalo jak dopadla třeba Daninka.
Janet+sluníčko:-) 75570
12.9.2011 10:51:25
No u nás ve školce bych řekla, že se cvičí jak píše Evista - si myslím že tak ta půlhodinka - a toť vše. Podle mě.
Vůbec to Marušku nebaví. často říká, že školka jo, ale že se jí nechce zase cvičit očička ~7~ že je to otravné. ~7~ i když sestřička je fakt fajná ~d~
mají tam sestřičky dvě. dvě vyšetřovny. každá má osm dětí.

Myslím že jste udělali dobře, že jste to změnili na ten dojížděcí systém. i když co si budeme nalhávat, vyjde to finančně asi katastrofálně ~6~
ale aspon nebudete všeci smutnit.
si to nedovedu představit, že by měla jít malá na operaci - to už je pro to děcko (i maminku) stres jak hrom. a k tomu ještě "za odměnu" aby byla někde v "nemocnici"-jakoby několik dní. bez rodičů. a cvičila tam oči. a smutnila. a plakala. takhle aspon ví, že odpo pro ni zase někdo přijede. ~R^

no mívala vždycky očka krvavé tak tři týdny určitě. ale to je asi větší zásah do očí, když to tam otvírají a jakoby čistí. nebo vkládají fungl novou čočku. pokud rozřezávali i spojivku, tak to bylo fakt hooooodně škaredé a dlooouho se to hojilo ~n~
[<<Předchozích 180] Názory 181190 z 8026  [Dalších 7836 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.