| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Drbárny : Povídání nejen o očních problémech

(?)
[<<Předchozích 190] Názory 191200 z 8026  [Dalších 7826 >>]
Evista 25207
12.9.2011 10:29:07
Leonie, u nás ve školce se na přístrojích a dalších "lepších" zařízení cvičí čistý čas tak max. 3/4 hoďky, obtahování po papíře a vymalovávání apod. do toho nepočítám, to může dělat doma. Taky těch přístrojů tam není pro všechny děti.
No na kontrole před operací dr. říkal ještě o nějaké úchylce směrem nahoru, že operace toho třeba za rok. Nikdy jsem si ji nevšimla. V tuto chvíli představa, že za rok vše absolvovat znova je pro mě nic moc. Samotná operace ani tak moc netrápí, spíše ten cvičicí kurz (ona tam vůůbec nechce chodit, ikdyž spí doma). Snad to nebude třeba. Na papíře máme napsané, že nové brýle se předepisují tak za 2měs. Možná jim je předepíše nakonci pobytu. Oni si tam ty děti hlídají, takže si nemyslím, že by něco opomněli.
Tak děti odrůstají, maminky chodí do práce, pak není tolik času na net. Já jsem teď vyjímka, bo jak si to doma uspořádám tak to mám:-) a teď ještě není tolik práce, to přijde až více k podzimu a zimě.
Leonie + 2 lvíčata 70868
12.9.2011 9:51:40
Evisto my měli hody, takže času fakt nebylo, nevěděla jsem, kam dřív skočit. Romám jsem přečetla od A do Z a doslova ho hltala. Jen at nezapomenu, u nás ve školce se cvičí co vím 2 hodiny dopoledne a 1-2 odpoledne. Určo ne 3/4 hodiny.
Jinak jsem strašně moc ráda, že to takhle dopadlo a malá vůbec nešilhá. Myslím si, že to cvičení udělá taky svoje a přeju vám, at už je to i definitivní operace a at už na žádnou jinou nemusíte.... A dioptrie jí budou snižovat? nebo zatím ještě nevíte? Piš piš, strašně nás to zajíma....

Mrzí mě, že už jsem opravdu chodíme jen my tři, ale co už teď že jo? Bylo nás tu kdysi dost...~n~
Evista 25207
11.9.2011 21:34:46
Janet, v pohodě, stejně už tu nikdo nechodí:-)
Teď nešilhá vůbec, neviděla jsem jediný moment kdy by jí zajelo oko. Ale nekoumám to, má to krvavé a víčka trochu oteklé, takže to ani moc nejde vidět a navíc abych řekla pravdu nedělá mi to moc dobře:-)
Kontrola byla den po operaci, ten samý co je operoval si je přišel zkontrolovat a přeměřit a má na starosti všechny děti tam v oční škole(školce) takže si je během týdne určitě vyšetří. Cvičení jak probíhá nevím, cvičí hodně dopoledne, pak prochajda, oběd, spánek a pak pohybové cvičení kdy se ale zapojují oči. Konec této školky má datumově 7.10. Časově tak bude 7:30-15:30
Ke cvičení v její oční školce, nejdříve jsem si myslela, že tak po 3týdnech to bude stačit už jen tam. Ale vzhledem k tomu, jak se tvářili k té změně, že nebude pobytově, ale bude denně dojíždět, tak to radši ani nevytahuju, jsem ráda, že vyšli vstříc aspoň tak. Ve školce ve Zlíně cvičí tak půl až 3/4 hodiny (co si budem namlouvat). Tady cvičí dopoledne tak 2,5hod a odpoledne tak 1hod.
Ty očička má krvavé pořád stejně jako první den (jen teda s těch koutků už nic neteče), kdy se to zlepší nevíš?
Byli jsme i chvili venku, ale až zašlo slunko a jen kolem baráku. I tak se hned unavila.
A jak Janet vůbec válčíš ty?
Janet+sluníčko:-) 75570
11.9.2011 20:22:34
Ahoj Evisto,
aby sis nemyslela, že to tu nikdo nečetl. četla jsem to už dopoledne. ale opravdu jsem neměla čas ti odepisovat. vaření plus chystání na maruščinu oslavu svátku. pak oslava. ted sjem konečně uklidila a sedla ke kompu.
Tak se omlouvám, že píšu až ted.

Jsem hrozně moc ráda, že to dopadlo dobře. že jste to tak dobře zvládly holky naše. ~s~
Takže zatím to vypadá, že se operace zdařila, a šilhání je o moc lepší?
Kdy máte kontrolu a jak bude probíhat cvičení oček po operaci? jak dlouho by mělo probíhat to cvičení v té "nemocnici" - tak jak jsi psala, že tam Sárinku budete vozit denně? co říkají doktoři - nestačilo by větší cvičení v Oční školce?
S tím krvavým bělmem si nedělej starosti, to zmizí. Maruška to taky měla po každé operaci.

Přeju, aby vše šlo tak jak má být. a Sárinku pozdravujem ~6~~6~~6~
Evista 25207
11.9.2011 10:42:48
Tak se zkusím trochu rozepsat:-)
Ráno v sedum jsem si ji vyzvedla. Byla tam ještě jedna maminka se 7mi letým synkem. Dali nás všechny 4 na pokoj. Sára měla jít na zákrok kolem půl deváté, chlapec kolem 10 hodiny. Vybalila jsem trochu věcí a za chvíli přišla sestřička a dala Sáře kapky do nosu. U toho teda brečela, kapky do nosu nesnáší. Ale pak jsem ji nosila a asi 3min. a už byla utlumená. Měla přivřené oči, občas si zpívala, taková apatická, spokojená. Kolem 7:50 přijela sestra s lůžkem a Sáru jsem vyslékla a dala na lehátko i s peřinou. Jen se usmívala. Jeli jsme společně do 3patra do předsálí. Tam ji pán přendal na ještě jiné lůžko a přikryl zelenou plachtou a prostěradlem, zabalili ji a dali na hlavičku takovou tu bílou průsvitnou čepičku. Stála jsem tam s ní tak 10-15min. Pěkně jsme si vykládaly o blbinách apod. Tak 8:05 přišla jiná sestra, že jestli máme panenku, říkám že jí ji zapomněli v kurzu nabalit, tak, že dají nějakého slona. Pak si Sára už nic nepamatuje, jen se domnívám, dali jí aby nadýchla přes masku balonek. Křik jsem neslyšela, fakt kapičky účinkovali u ní 100%. Sestra říkala, že mám přijít za 45minut. No ale znáte to, došla jsem zpět za 40minut ju v předsálí čekat. Přišlo mi to jako věčnost. Furt nikde nikdo kdo šel za mnou. Asi v 9:05 vyšla sestřička, že už to má zasebou, ale že mi ji sem dovezou za 15minut, že ještě ji monitoruje sestřička nebo co. Vzali dalšího chlapečka. Opravdu tak za 15min. mi ji dovezli a zavolali sestru od nás z oddělení ať s námi jede dolů. Se sestričkou jsme ji dovezly dolů, přendaly na postel. Spinkala. Jedno oko měla zalepené, ale operovali obě... lepí jen jedno, aby se dítě po probuzení neleklo tmy. V ručičce měla píchlou "kanylu"? takové to kdyby se náhodou něco stalo, by ji připojili na kapačku. Spala asi 2hodinky, pak se probudila, chtěla držet, maličko tekly krvavé slzy, ale za 15minut zase usnula a vzbudila se tak v 16hod, ale musela jsem sedět vedle ní a držet, jinak tekly slzy. V tak 16h se probudila, mluvila, měla žížeň, dala jsem jí po malých lokách trochu napít. V 17hod. chtěla na wc, ač jsem ji nesla, říkala že ji bolí bříško a i ty tři loky vyzvracela. Dál jsme jídlo ani pití nezkoušela. přišla mi teplá, ale měla 37st. přesně. Tak jsem s ní ležela až do 20:40, kdy se zhaslo, tak jsem ji uspala a šla na své lůžko. No ještě 2x jsem ji v noci uspávala. V 6:15 byla vzhůru. Pomalu jsme šly na wc, říkala že ji bolí bříško, ale že má trošku hlad. Zkusily jsme po kouskách a pomalu hrušku. Udržela ji. Na snídani jsem ji pak dala suchý rohlík po částech a ten už udržela. Ráno měla 37,1. Pak vizita. Doktor spokojený, vše standartní. Do dálky žádná úchylka, do blízky zbytková, která se nechává. Na teplotu a proti bolesti (děti si stěžovaly že je oči bolí) nám dal Nurofen ať dáváme 2x denně. A volaly jsme manželovi, ať pro nás dojede. Po Nurofenu se zbrchala, dodal jí sílu. Máme pak po 3hodinách mazat dovnitř oka Opthalmoframykoin, to mi u toho doma brečí. Na noc jsme dali Nurofen. Teplotu pořád kolem 37, ale už sní pěkně všechno. Když ji oči bolí tak je zavře a odpočívá. Jsme doma, světlo jí nedělá moc dobře, ale jinak už se lepší. Očička má ve vnitřních koutcích krvavé, víčka měla maličko nateklé, řasy slepené od té mastičky. V den operace byla bez brýlí, od včera úž jsme když nespí měli brýle dávat.

Tak snad jsem nic nezapomněla a doufám, že jste dočetli až sem a omluvili plno chyb:-) Román po sobě nečtu:-)
10.9.2011 21:27:40
Evi, tak to je dobře, že to dobře dopadlo.
Budu netrpělivě čekat, až napíšeš podrobnosti. ~6~
Evista 25207
10.9.2011 14:31:21
Holky, díky. Vše je jakš takš ok, teď mi leží na klíně, takže moc nenapíšu:-) Dneska už jí trochu otrnulo:-) Nesla to moc statečně, až mě překvapila. Jen doma brečí, když co 3hodiny musim spodní na víčko aplikovat Optalmoframykoin ci tak nejak. Více napíšu večer.
Leonie + 2 lvíčata 70868
9.9.2011 9:46:10
Holčinky naše, myslíme na vás~6~~6~~m~~m~~x~
8.9.2011 14:40:26
božátka :-(
Evista 25207
8.9.2011 13:52:37
Holky díky. Za chvíli vyrážím. Snad to bude poslední smutná návštěva.
Hlavně si říkám aby auta fungovaly a my všichni byly zdraví, aby se to tak dalo dělat. Ono je fakt něco jiného když je člověk 200km a když je 50km... to zvládnem. A doufám, že dneska už nebude tolik slzavého údolí. Hned ráno v 7 s jí mám vyzvednout a máme nástup na oční oddělení. O půl 9 jde na sál. Propuštění v sobotu asi po vizitě, takze písnu případně sem až v sobotu odpoledne.
[<<Předchozích 190] Názory 191200 z 8026  [Dalších 7826 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.