| Gabulina,Eliska a Alenka | 3543 |
|
|
24.3.2009 14:32:51
Ahoj Miso, ja jsem vloni ucila plavat svoji dcerku. Po par tydnech plavala bez problemu
Koupila jsem vesticku na plavani, ktera ma v sobe vlozenych asi 8 kousku penovych podlozek a jdou libovolne vytahovat. Od zacatku jsme chodili plavat do bazenu, kde je 3 metry hloubka - tam to dite nuti, ze se musi hybat a plavat samo a ne stat na dne a nebo se odrazet. Nechala jsem ji asi 2 tydny plavat s plnou vestou a potom vytahla 2 kousky zezadu, po tydnu jsem vytahla neco zepredu.... Proste nenasilne. Kdyz uvidis, ze vytahnes dalsi a ditko jde ke dnu, tak to tam na par dni zase vrat- nic se nedeje. A hlavne to chce delat hodne blbinek - treba hrat na honenou, aby se decko muselo pohybovat a tim se drzet na vode. Nakonec plavala jeste asi hodinu s uplne prazdnou vestou, protoze ji pomahala pri plavani A hlavne hned neuc synka nejaky styl plavani - na to se uplne vykasli! Dulezite je aby se naucil drzet na vode a prestal se bat vody. Styl plavani se nauci pozdeji. Zijeme v cizine a tady se tak deti uci normalne- nejdriv se musi udrzet na vode. A taky muzes koupit prkynko na plavani - kdyz dcerka uz umela kousek plavat sama, tak ji bavilo prkynko odhodit a kousek si pro neho doplavat. Drzim pesti - to zvladnete |
| Dáša,Ondra10/03Lucka1/06 | 19585 |
|
|
24.3.2009 14:04:13
Ahoj, zajímalo by mě, která plavecká škola vás odmítla...
My plaveme v Plaváčku (www.plavacci.com) pravda od mala, ale vím, že se občas objeví děti např. 3 leté, které teprve začínají.... Vím, že Plaváčci mají i pro větší děti (nad 4 roky a více) začátečnický kurz na Kraví Hoře v bazénu, s rodiči. Myslím, že tam by to mohlo jít. Je to hrátkový bazén, čili větší, děti se vejdou, zkus se zeptat. Pravda, nejsou asi úplně nejlevnější, ale my jsme moc spokojení. |
| lipoo | 47870 |
|
|
24.3.2009 12:49:49
tak u nás jsou všechny typy...pro rodiče s dětmi,pro děti-neplavce,pak pro děti plavce ,pak je pro dospělé neplavce,a pak dělají pro školky a školy...
|
| Federika | 14090 |
|
|
24.3.2009 12:42:17
asi jo, Lipoo, u nás v okolí žádný takový kurzy nebyly..Buď pro malý děti s rodičema nebo pak pro větší,už plavce...Chce to ptát se...
|
| ivaxx | 44192 |
|
|
24.3.2009 12:37:41
Míšo - děti chodí do kurzů a s mladší dcerkou (nepotápí se, skočí jen za ruku atd.) tam chodí i starší. Ona (skoro 4) je tam nejmladší. Ty nejstarší neplavce (cca 6 až 7 let) mají zvlášť, a vůbec neočekávají, že by děti něco musley umět. Rodiče jsou na břehu a když je nejhůř, tak pomůžou z boku bazénu nastavit správně destičku atd. Takže bych doporučila obvolat více kurzů a poptat se. Vždyť existují kurzy pro neplavce i pro dospělé. My jsme bohužel z Prahy, takže s konkrétním kurzem Ti nepomůžu.
|
| Krevetka | 65934 |
|
|
24.3.2009 12:36:08
Ahoj,
tak já se přidám. Synovi je 7 let. Na kole jezdí bezvadně od necelých 3 let, na in-linech začal asi o 2 měsíce později. Nikdy neměl s pohybovou aktivitou problém, ale plavání je kapitola sama pro sebe. Jsem plavec a myslím, že poměrně dobrý, do bazénu chodíme i několikrát týdně. Syn skáče do vody, krásně plave pod vodou, ale s hlavou nad vodou prostě nechce. Teď v 1. třídě chodí se školou na kurz plavání, udělal velké pokroky, věřím, že s někým jiným lépe vypiluje techniku. Do vody je nikdo nehází, kdo chce skákat, pod dohledem může, ale nedobrovolně ne. Kdysi mě puberťáci přitopili a nebylo to nic moc. Od té doby se bojím plavat daleko v moři - prostě to jištění vykachlíčkovaného dna tam není ![]() Přeju hodně štěstí a určitě to zvládnete ![]() |
| lipoo | 47870 |
|
|
24.3.2009 12:26:44
jak ROVNOU do kurzu??však se tu bavíme o Kurzu pro neplavce,ne?
..."plavecká škola" |
| Lída+2 | 28136 |
|
|
24.3.2009 12:22:46
u nás se chodí každý rok ve školce...na 102 hodinovek....s tím, že jsou i v páře na vyhřátí......
a paks e školou...zrovna od dubnu do června zase 2hodiny v bazénu nás čekají. ![]() |
| Federika | 14090 |
|
|
24.3.2009 12:21:26
KaMyš,
tady šlo spíš o to, že většina šestiletých dětí už nějakým kurzem prošla nebo plavat umí...Proto ho rovnou vhodit do kurzu nemusí bejt to nejlepší... |
| kaMyš | 6886 |
|
|
24.3.2009 12:15:37
Já teda rozhodně neplánuju učit dítě plavat sama. Za prvé si nenechá ode mě nic říct a za druhé, u plavání mi přijde docela důležitá technika - prsa a la paní radová se vztyčenou hlavou nejsou efektivní a bolí z toho za krkem. Chtěla bych, aby kluci plavali pořádně, takže určitě půjdou do kurzu, akorát si teda pohlídám, aby je nikdo do vody rovnou neházel. Tak nějak naivně předpokládám, že to by si nikdo už dneska nedovolil! Mmch, mě taky učili plavat v kurzu, tak možná proto mám tenhle postoj.
|
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.