| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Jak naučit děti plavat

(?)
[<<Předchozích 230] Názory 231240 z 286  [Dalších 46 >>]
Lída+2 28136
24.3.2009 11:05:08
nebo spíš tuhle:
http://www.grada.cz/katalog/seznam/plavani_4709/
Lída+2 28136
24.3.2009 11:04:18
...kdybych já osobně čekala..až ěm naučí rodiče plavat to bych se načekala..mě to teda naučili o kurzu ve škole......

Jinak našla bych asi jiný kurz...v jiným bazénu. Va našem bazénu...není problém do čerstvých 7..s rodičema,ale ono je to vlastně tak, že dítě samo a maminka má aq...aerobic~f~

no a zkus si sehnat tohle...je to od mimi až po velký.....
http://www.grada.cz/katalog/seznam/plavani-deti-s-rodici_4165/
(my máme doma starší verzi)
If & 3♥ 3270
24.3.2009 11:03:33
Míšo, já jako rodič to rozhodně hodlám vzít do vlastních rukou~;)

Jako dítě si pamatuju že mě vcelku drsně, leč účinně hodil plavčík do vody a řekl mi "plav" a ono mi nic jiného nezbylo.... Jediné co nikdy v životě asi nepřekonám je "skok do vody"... ve škole mě donutili skočit do vody s kruhem a já skočila tak blbě že jsem pověsila za nohy do vody a málem jsem se utopila...

Plavu schopně, plavu ráda, ale nesnáším potopenou hlavu pod vodou a skok do vody ze stupínku u bazénu neřkuli ze skokánku...
Audrey77 6103
24.3.2009 10:57:50
Mám čerstvě šestiletého syna. Vodu má rád, ale bojí se, nedokáže se uvolnit (zvláště v chladnější vodě), nepotopí se - resp. trvá to, než se to v něm zlomí. Loni jsme chodili na týdenní intenzivní kurz, chodil s tatínkem, a udělal velký pokrok, nicméně přes zimu šlo vše do ztracena. Teď jsem ho chtěla přihlásit do osmitýdenního kurzu, ale po zkušební hodině nám ho odmítli vzít s tím, že nic neumí a je už moc velký. Dost mě to sebralo. Já vím, že jsme to asi částečně prošvihli i my rodiče, ale syn míval atopický ekzém a jako miminko prostě na kurtzy chodit nemohl. A celkově není sportovně založtený - je na sebe hodně opatrný:-)
Nicméně plavat se naučit musí, to je jasné, i on to chce, a je nejvyšší čas!
Problém je, že se mu nechce do kurzu bez rodičů - i já myslím, že by to těžko zvládl, minimálně ze začátku, než to vstřebá...

Prosím poraďte mi - jsme z Brna - kdo je nejlepší na takové případy, kdo naučí plavat tak velké dítě, které ještě nic neumí a má trochu strach, a ideálně umožní, aby s ním tam byl rodič?

nebo snad bude lepší se na slavné kurzy vykašlat a vzít to do vlastních rukou? Vždyť nás taky naučili plavat rodiče, že ~;)
Iva
  • 
9.9.2008 7:43:51
Zdravím všechny přítomné a moc prosím, jestli se nenajde nějaká rada nebo doporučení, co dělat: Dcera bude mít příští měsíc 9 let. Od malička má panickou hrůzu z vody, zejména když se jí dostane do očí (co jsme zažívali při koupání a mytí hlavy je na román). Při návštěvě bazénu jí nesmí nikdo stříknout vodu do očí (což je v praxi nerealizovatelné). Jednou se bohužel potopila - špatně jsme "vyměřili" jak sjede ze skluzavky.... Hned jsme ji sice vylovili, ale zase bylo o důvod víc se vody bát. Na dovolené u moře se už zdálo, že strach překoná a dokonce pár temp uplavala, ale pak se objevily medůzy a do konce pobytu do vody nevlezla....Nyní odmítá i dovolenou u moře, při jakémkoliv výletu se dotazuje, zda tam nebude bazén, když ano, nechce jet nebo vynucuje příslib, že nebude muset zkoušet plavat. Letos ji čeká plavání ve škole v rámci TV, sice probíhalo už loni, ale to "naštěstí" promarodila a doktorka účast z důvodu možné recidivy nedoporučila... Už nevíme, co dělat a jak jí pomoct. Poradíte?
Káťa+2 Škubánci 25704
2.3.2008 21:58:49
Též nedočítám, jen rychle svůj postřeh. S holkou jsem jako s miminem plavat nechodila, jen s klukem (neměla jsem coby samoživitelka tolik peněz, kluk to potřeboval ze zdravotních důvodů více).
Přesto je holka šikovnější, ve 4 letech jsem jí koupila takový pás, na kterém jsou navlečené dílky z nějakého lehce nadnášejícího materiálu. Nadnáší to opravdu málo, musí se sama snažit, pokud se nechce potopit pod hladinu. Dílky se postupně ubírají, holka během dvou měsíců plavala sama, tedy nikoli nějakým úžasným plaveckým stylem, ale čubičkou. Když se udržela nad hladinou bez problémů, začala jsem učit tempa.
Kluk zatím jinak než s kruhem do vody nejde :-)
lucie
  • 
16.2.2008 22:07:58
ahoj,vpadávám tady do diskuse už rozběhlé a moc dozadu jsem nelistovala.
ve stručnosti:
myslím že pokud chcete naučit dítě lavat jako do budoucna,není k tomu kojenecképlavání nutné. můžete podle mne začít třeba až ve třech letech nebo zkrátk atehdy kdy ude i dítko naladěno....

a teď pro čtivce a jak jsem k tomu došla?:
musím se připojit k názorům jak na vše je dnes nutný nějaký ten kurs.....určitě je lepší být veden odborníky,pokud odborníky jsou
s prvním dítkem jsme chodili na plavčo. začínali jsme ve 4m ve vaně i se mnou ve vodě o to bylo myslím super naučila jsem se všechny chvaty, cvičitelka byla mírná mojí bázlivce naprosto sedla a nikam nás nehonila,cvičili jsme i vojtu, tak jsem zdůrazňovala že bych chtěla hlavně podpořit její zdravý pohybový vývoj. plavání si dcerka oblíbila tak jsme pokračovaly v dalších kurzech už ve skupinkách větších a větších. vybírala jsem ty dražší kluby šlo mi hlavně o kvalitu. nicméně mi nepřišlo že by se dělo něco dál, chyty a vše stále stejné. mám pocit že kdyby se pár maminek,podotýkám že třeba prošlých prvním kursem, domluvilo se a pronajalo si bazén s pár těma pomůckama bylo by to stejné,možná lepší...plavání s miminky nezatracuji,to ne,ale brala jsem to posléze jako společenskou událost,kdy jsme se také dostali do společnosti jiných dětí. i z toho je plavání fajn. také jsem věděla že po plavču malá usne a budu mít na 99% čas něco si v klidu zařídit či si jen v klidu vypít kafe :-)
ale pokud jde o to naučit dítě plavat je myslím jedno jestli začnete třeba až ve třech letech. tady jde podle mne o ten kladný vztah k vodě,beze strachu. a stejně tu Líza psala že dcerka nějaký ten ostych měla ikdyž kursem prošla (snad jsem to pochopila dobře).také pokud má někdo v zahradě bazén je myslím jeho zájmem naučit se dítě co nejdříve ve vodě orientovat a doplavat ke břehu.
když se narodilo další prtě začal také ve 4 měs v bazénu a v podstatě levnějším klubu,říkala jsem si že už vím co a jak tak si to sama ohlídám a do vany jsme se už zkrátka nevešli :-) byla jsem velmi překvapena profesionalitou lektorky a její přístup vedení hodiny které rozhodně se nestávali stále se opakující nudou byla mile převapená. to jsem za tu cenu nečekala. bohužel klučík začal mít problémy s oušky,tak jsem ze zdravotních důvodů dále nepokračovali a byl bez plavání až do svého roku a půl tedy rok pauzy.te´d byl s námi v bazénu a řádil jak by byl trénován denně. dokonce si oblíbil skákat do vody ze břehu a musíme být opravdu obezřetní protože ne do naší náruče ale hezky mimo.podruhé už šel na skokanský můstek...ten myslím zvládne co dcerka za několik let. jde podlemne hodně o povahu dítěte a nemá cenu něco lámat. Lída píše o tom potápění že se to na kursech "zlomilo"samo. to je také věc která se mi moc nelíbí. moc se s vámi nemažou jestli chcete nebo ne dítko potápět, natož aby se bralo v potaz minění dítěte a pokud ano je člověku dáno najevo opovržení. alespoň to je má zkušenost.
já myslím že kojenecké plavání je dobré,ale pokud jde o to aby se naučilo plavat jako do budoucna není to nutnost. dcerce teď budou 4 roky a to už zase mi uvažujeme,že by šla někam do kursu,protože ve skupince dětí se nechá třeba strhnout k činnosti kterou s náma už nechce ,jako motivaci. dotěď plavala s námi jako běžnými návštěvníky bazénů a v pohodě s pásem přaplave bazén i bez kursů. ty přestala navštěvovat před druhým rokem.také jsem se tenkrát dočetla v knížce o plavání že dítě mezi druhým a třetím rokem žádný větší pokrok neudělá vzhledem k jeho fyzickým možnostem,jde jen o kondičku a aby neztratilo dobrý vztah k vodě...
Michala+Míša+Via 7869
7.2.2008 22:20:18
A co říkáte na tohle

Naučí se s tím dítě plavat? Klukovi bude 5, hrdina ve vodě rozhodně není, na plavání jsme nikdy nechodili. A bylo by to i třeba pro 2letou?
Winky
  • 
20.12.2007 21:45:25
LÍDO, nikoho jsem se dotknout nechěla, jak jsem napsala, jsem ráda že vám to pomáhá a baví vás to.
A taky že lidé mohou mít různé preference, a že není NUTNÉ aby děti chodily plavat od miminka, od tří let nebo prostě od nějakého daného věku, když se to nejví jako rozumné teď, může se začít později... prostě chtěla jsem aby tu nezaznělo žádné dogma.

S tím učením rodič vs. odborník -byl to opět jen můj názor, nebuď tak strašně chytlavá - vysvětlila jsi mi svůj a tím to taky hasne, nemáš proč se cítit dotčená, je to jednou diskuse tak to tak je že se holt názorově nesejdeme. Nevím, dcera je celkem malá, třeba taky jednou budu ráda až ji naučí někdo něco jiný, zatím mi to vyhovuje tak jak to je.

Monika. 10910
20.12.2007 14:20:13
Lído, knížku jsem si půjčila po přečtení tvýho příspěvku dneska ráno, měli tam ještě "Od šplouchání k plavání", tak je mám doma obě. Zatím jsem mrkla na to šplouchání a to je něco pro fandy do fyziky, četla jsem si nahlas názvy prvních kapitol - Vztlak, Váha, Vznášení, Rovnováha, Odpor a manžel se mě ptal, jestli se chystám konstruovat letadlo:-)

Starší kluk nemá s potápěním ve vaně problém, ale mladší chce jít okamžitě z vody, jakmile se mu do obličeje dostane voda, umývání vlasů je horor, tak to bude ještě zajímavý. Jako mimino se nechtěl koupat ani bez namáčení hlavy, to už mu teď naštěstí problém nedělá.
[<<Předchozích 230] Názory 231240 z 286  [Dalších 46 >>]

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.