| Lída+2 | 28136 |
|
|
20.12.2007 14:00:31
Bedunko tak si jí přečti,když už ji máš.:-) A něco vymysli....
nepíšeš..jestli jim vadí potopená hlava...s tím se totiž nepočítá..v těch kurzech se to většinou zlomí samo od sebe..takže neznám nikoho z našeho okolí kdo by s tím měl problém..... Jo okolo 1,5-2 roku...jsem sama zažila, že umýt Lukovi hlavu bylo s hysterákem... a scénou,ale zajímavý bylo, že doplavat do hloubky 80cm pro puk neměl problém...stejně tak skočit šipku...takže to bylo takový divný.... Třeba nás na kojeneckým dělali s dětma to, že kdyby spadli nečekaně do vody,aby se uměli zachránit..taky... takže je zase posadila va kolečko s desky... a pak ho pustila...dítě upadlo a potopilo se... a vyplavalo nadechlo se a pod vodou kopalo nožičkama ruce rovně před sebou a plavalo za mámou..nebo na desku(oni všechny ten metr dva na jedno nadechnutí totiž zvládli....)...to bylo jedno...( pro ty co mě zase napadmou- nedělá se to z dětma co jsou věčně marod... a nebo nechodí minimálně rok plavta!!) ty děti to měli rádi.... S těma ostatníma se dělalo to, že měli skočit do vody....a otočit se a plavat odkud skočili....to se trénovala většinou před létem....,aby byli nachystaný k moři, rybníku a tak.... jedný mamince co půjčila babičce dítko to fakt pomohlo...prostě doplavalo samo k břehu, když jim spadlo do bazénu. S 3-4 letýma zase dělaj to, že jim daj pásečky a pak skáčou do velkýho bazénu a maj za úkol pak 12metrů uplavat....pak se jim ty pásečky sundaj.... a my měli stát v prostřed a měli se k nám nějak dostat....když jsme viděli, že neplavou..tak jsme šli na proti.... A v knížce: JAk se rodí vodníčci: TAm to dokonce je v jednom článku..jako tričko , trenky a bačkorky a dělat to co píšu taky....protože né vždycky spadne dítě do vody v plavkách a oblečení něco váží....no jenže hygiena co kontroluje bazén náš to prostě nedovolila...což je pochopitelný..... |
| Lída+2 | 28136 |
|
|
20.12.2007 13:44:02
Bedunko to je podle tý knížky americký způsob..tam se taky začíná kraulem....a znakem..zkus si jí kdyžtak půjčit i v knihovně....je tam právě dost věcí co jsem netušila.....
u nás se plavou kraulový nohy a prsový ruce a hlavu pod vodou nebo s potopenou pusou,aby nebyli prohnutý jak píšeš.... v naší škole zase nechtěj učit děti pokud začínaj plavat prsový nohy a s těma co chodili od miminka to zkouší v 6letech a s těma ostatníma až na základce...prý je pro dítě těžký zkoordinovat prsový ruce a nohy... a proto je pro ně i snažší kopat.... takže náš mladší do kurzu momentálně nechodí jsme ve fázy vynoření..pod vodou palve nádherný prsa....tak až se vynoří a uplave zase pár metrů...nacpu ho zase do kurzu.... |
| Monika. | 10910 |
|
20.12.2007 10:54:07
Díky všem za odpovědi.
Takže vy, co jste svoje dítka učily plavat, tak jste začínaly rovnou prsama? Byla jsem totiž na přednášce v plavecký škole, kam jsme nakonec kluky teda nedali, a ta paní mluvila o tom, že učit v tomhle věku dítě prsa je akorát na zničení páteře, protože je přitom dítě nepřirozeně prohnutý. A to oni prý vůbec neučí, začínají kraulem a znakem, na konci kursu by mělo být dítě schopné, pokud spadne někde do vody, lehnout si na ni na záda, zorientovat se, a dokopat k nejbližšímu břehu - asi v poloze na zádech. Tak mám strach, abych jim těma prsama nezničila páteř. Kraul neumím, to bych je učila špatně, ale splývat na zádech mi jde, tak aspoň něco:-) A díky za tip na knížku, už ji mám půjčenou z knihovny:-) |
| Líza | 17721 |
|
|
20.12.2007 6:08:11
Já dám trochu pohled z opačný strany - já plavu stylem paní radová, protože namáčet obličej mi vadí dodnes a prostě to nepřekousnu. Starší dcera se vždycky vody hodně bála, a to i když jsme chodily na miminčí plavání (jako jediná tam poměrně často vyváděla). Pak byla tak nemocná, že nějakej ten rok se dostala do hluboký vody fakt akorát v létě. Když jí bylo pět, začala se učit plavat, jen se mnou, bylo to u moře, ale v bazénu - takže slaná voda co nadnášela, ale ne vlny. Bazén mělkej, žádný pomůcky, jen moje ruka pod bříškem... nejdřív jsem se zaměřovala na to, aby se v tý vodě vůbec uvolnila a položila se na ni, aby se nekrčila strachy. Potom zkoušela tempa rukama. Pak se nataženýma rukama držela mý paže, kterou měla napříč před sebou, a zkoušela nohy... během dvou týdnů byla schopná tak ty tři metry uplavat... potom postupně metrů pomalinku přibývalo, vychytala koordinaci dýchání s tempy a dneska už je plavec, i když má spoustu co zlepšovat. Je hodně po mně, takže jsem věděla, že splýváním s obličejem pod vodou ji akorát odradím, ani jsem se ji k tomu nepokoušela nutit.
Mladší je pět teď a podobným způsobem se učí plavat s manželem. Já byla ten typ dítěte, který šlo vždycky ke dnu jak šutr, a to navzdory tomu, že se mě pokoušeli "rozplavat" různí plavčíci a tělocvikáři... byla jsem poslední neplavec ve třídě... ale nakonec jsem se to naučila sama ve chvíli, kdy jsem pochopila ten grif, jak se udržet na hladině - protože o tempa ve skutečnosti nejde ;-), pak už to šlo všechno samo. |
| Lída+2 | 28136 |
|
|
19.12.2007 13:56:09
Winky nemyslím, že bez odborníka to nejde...,ale zastávám názor než něco dělat blbě a škodit si..tak to nedělat vůbec.... než to flákat a tak to mám se skoro vším....(asi nemoc...)
A pak záleží na dítku. Třeba DAn poslechne na slovo co mu člověk řekne..takže ho můžem i něco učit...u Luka všechno trvá dlouho a když se ho manžel pokoušel 2 měsíce lyžovat..Luk trval na tom, že mu stačí jezdit rovně.... a za 2 hodiny s instruktorem změnil názor....:-D pomlčím o kole a bruslích...prostě né každej na něco je... A taky snad nikoho nenutím aby plaval od miminka!!! to jsem nenapsala..já napsala naší situaci a doporučila dost dobrou knížku pro rodiče...docela se mě to teda dotklo...jsi sem tu knížku mohla dát hned...pokud jsi jjí znala ne!!!! je tam všechno od prvních krůčků až po básničky .... každej ať si dělá co chce a jak jemu vyhovuje víš....pokud někomu stačí,aby dítě plavalo jen,aby se neutopilo prosím...dřív se unaví a tak....taky fakt každýho věc.... já se přeučovala v 18 styl plavání (dýchat do vody pořádně...plavat takl,abych se nevyčerpala...)a učila se správně skákat šipku,abych mohla vůbec na závody....na můj dotaz, proč mě to nenaučili naši malou mi bylo řečeno_ copak jsme mohli tušit, že to budeš někdy potřabovat!..... |
| Lída+2 | 28136 |
|
|
19.12.2007 13:45:37
Winky až ti dítě mezi 3-4 rokem vyroste 12cm...další rok 10cm...pro nás je to nutnost(já od tří let vadný tělo...8let jsme lítala po rehabilitacích a denně 30minut cvičila né příjemný cviky...protě bych toho kluky táda ušetřila víš!) a pak zdroj oužování..takže nepatří mezi ty brečícví maminky s věčně nemocnýma dětma...protože díky vodě jsou otužilejší maličko...přece jen...
|
| Winky |
| • |
19.12.2007 12:38:13
Lído, to vám přeju že to dětem jde a že je to tak baví.
Ale holt každý ty možnosti nemá stejné, a myslím že je vcelku jedno jestli dítko chodí dřív hrát fotbal, na keramiku nebo plavat.... víš jak to myslím - preference mohou být různé, takže bych nezatracovala nikoho kdo se zrovna na plavání nevrhá už od miminka (my teda od miminka chodili, ale na třičtvrtě roce zase přestali, takže nyní po dalším roce a půl... bych řekla žádný rozdíl). Pokud mají děti autorky nějaké zdravotní trable, nejdřív by se mělo vyřešit to a pak až plavčo. I když třeba zrovna sauna je na posilování imunity docela vhodná... Jinak - nevím, přijde mi že dneska jak není na něco odborník, tak nic nejde.... možná můj zmedializovaný dojem, ale opravdu mám někdy pocit že pokud člověk nemá odborně vypracován svůj životní manuál, měl by se jít rovnou zahrabat. Prostě mě nikdy nenapadlo uvažovat nad tím, proč bych určité činnosti (do určité úrovně pochopitelně) neměla zvládnout naučit své děti sama, ať už je to plavání, lyžování, jízda na kole nebo i prachobyčejná chůze.... Nechci to nikomu brát abyste si nemysleli, jen se mi zdá že tuhle ideu nám podsouvají všemožné časopisy a netové zdroje |
| Anadar | 27930 |
|
|
19.12.2007 9:01:33
Nejlepší je to v létě,když je čas na to chodit k vodě třeba každý den.Děcka se musí zbavit strachu z vody,takže hraní na mělčině a všelijaké blbnutí je na místě.Zkoušet splývání,dýchání do vody(někdo se bojí namočit obličej).Děcka směla s rukávky i na hloubku(aby si zvykla na to,že je pod nohama prázdno).Pak jsme zkoušeli tempa-ruce nohy zvláš´t-samozřejmě prsová,něčím se začít musí.Kluci plavali nejdřív pod vodou,pak jim to šlo i nad ní,oba plavali než šli do školy.Zbytek techniky zvládli ve školních kursech.V tomhle věku to chce spíš věnovat čas,netlačit na ně.Tenhle vývoj šel u nás přirozeně od dvou do šesti let.
Já jsem pedagog hrozný a jenom na to plavání můžu být hrdá,kolo,lyže byly peklo... |
| 1.3Magráta13 | 36870 |
|
|
19.12.2007 8:34:59
Dcera chodila jako mimino a pak v 5 letech na kurzy plavání.
od instruktorky jsem se dozvěděla názor, že pro předškolní děti je nejdůležitější, aby se nebály vody a jakýmkoli stylem se udržely nad vodou. Nemá moc cenu se snažit pilovat u nich nějaký konkrétní styl. Samozřejmě výjimky existují. Takže učili děti nejdříve v mělkém bazénku "padat" do vody, přeskakovat obruč do vody, potápět se pro věci na dně. Pak se začaly učit splývat a přešly do hlubokého. Tam dostaly ty zmiňované pásky a znovu splývaly a prokládaly to nějakými základy prsou a znaku. Nicméně, když se měla dcera dostat rychle ke břehu, plavala "čubičku". Instruktorka mě uklidňovala, že díky vytrvalosti je mé dítě "nepotopitelné", a styl že prý nacvičí později. Dneska je ve 3. třídě, vloni na plavání jezdili se školou a konečně umí prsa a kraula. Ale nijak kvalitně. V bazénu radši jen blbne, ale věřím, že doplavat v případě nebezpečí, by zvládla. I když v takové chvíli je asi nejdůležitější nepanikařit. V panice se utopí i dobrý plavec. |
| Insula | 28056 |
|
|
19.12.2007 8:04:11
Tedy kdybych hodila dceru do vody, kde nevystačí, tak se zcela jistě začne topit. A už bych jí do vody nikdy nedostala nebo po dlouhé době. Vody se bojí (přesto, že máme bazén) a nesnáší, když jí voda cákne do obličeje. Ale chodí se koupat ráda, je to takový paradox.
|
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.