| Lída+2 | 28136 |
|
|
19.12.2007 8:02:02
jo a ty pásečky a destičky, kroužky, rybičky...hady... a velký desky u nás v bazénu jsou normálně vedle bazénu a každý si vezme co potřebuje...
|
| Lída+2 | 28136 |
|
|
19.12.2007 7:42:42
:-OOOOOOOOOOO
teda zírám...tohle jsem nezažila.... a kluci taky ne...to se snad už nikde nedělá ne? Mám kamarádku a ta mi vyprávěla, že jí přišel se školou do kurzu kluk 4. třída...v životě se nekoupal jinde než ve vaně...vody se bál..... a tak mu nakonec přiřadili osobního plavčíka...a ten sním strávil 2lekce v brouzdališti s 20cm vody kde se polívali...cákali na sebe a tak....kluk po 10lekcích se položil v malým bazénu na desku a s pomůckama dělal prsový ruce´a kraulový nohy....,ale je to o tom, že ty lidi to musí dělat s láskou...... Winky...no mě to jako škoda peněz nepříjde...manžel plave jako "paní RADová" a zatěžuje si krční páteř...na zádech neumí, protože se bojí položit( a zrovna jeho bolí záda tak, že by to potřeboval,ále jeho stylem plavání si spíš uškodí....)...takže prostě peníze investovaný do zdravý dětí mi nikdy líto nebylo a nebude, protože za pár let, pokud je budou bolet záda...budou umět plavat znak, který je na to asi tak nejlepší.....umí se položit na vodu.... Děti mi rostou dost rychle...kdyby nebyli týdně se mnou v bazénu 1,5hodiny..tak už jsou asi křivý dávno....:-(((((((((( |
| Lída+2 | 28136 |
|
|
19.12.2007 7:35:42
MONČÁKU,TO TAKY NEMUSÍ BÝT Pravda..třaba DAna je týdně od 4měsíců v bazénu. Pod vodou přeplaval prsovýma rukama.. a kraulovýma nohama( 3metrovou výřivku) někdy okolo 2 roku...tou hrou si ty děti nacvičí jak nohy tak ruce a jsou schopný to spojit....
Takže kurz 3-6let... je ještě u nás rozdělen podle šikovnosti... a ty děti učí i kraula... šipku..jsou skoro pořád ve velkým kde nedostanou, protože dětem co chodí od miminka...prostě 100cm vody nestačí..... A pak maj kurz pro ty co s vodou začínaj v těch 3letech...,ale tam nedaj dítě jako třeaba moje děti... to má Dan, když jde se školkou a věř mi...ty hry ho nudí...prostě chce plavat...chce to asi najít něco kvalitního. U nás se kurzovný vrací...pokud se zamešká půlka... pravda je, že nebydlím v Praze a k nám se na kurzy sjíždí s daleka široka...40-50km lidi sem jezdí... |
| Lída+2 | 28136 |
|
|
19.12.2007 7:30:09
Sama bych do toho nešla a to jsem dělala pětiboj..takže jsem plavala...kluky sama neučím ani šipku.
NAvštěvují kurzy,ale pravda je, že neřeším nemoci...Syn 9let chodí do zdokonalovacího...a z 12lekcí nebyl na jedný a jen kvůli tomu, že jsme jeli na sraz jedný dizkuze...na 4dny.... Ale možná bych ve VAší situaci koupila knížku: nakladatelství GRAda: http://www.grada.cz/katalog/kniha/plavani-deti-s-rodici_4165/detail/?det=13624&pro=4165 ![]() Je tam napsáno jak co a pak chyby kterých se děti dopouštějí a co je třeba kontrolovat u každýho stylu....mám jí doma a OBČAS Z NÍ ČERPÁM...NENÍ TAK DRAHÁ... (ale před 3 rokama jsem kamarádce řekla jestli jí nevadí, že jí dcera plave každou rukou a jinak a nohu jednou plave a druhou skoro tahá za sebou....- skoro se urazila, byla v domění, že holka plave skvěle)....nakonec se jí to rozleželo a holka skončila v kurzu zdokonalovacím... |
| Kirkland | 74921 |
|
|
19.12.2007 4:01:13
Me ucil prave ve 3 letech plavat v bazenu profesionalni trener, ke kteremu me odvedl tatinek. Postupoval takto - odvedl me do hloubky a rekl "tamhle jsou schudky, po tech se dostanes ven" a hodil me tam. Zaroven za mnou strcil nasadu od smetaku a pridrzoval ji kousek prede mnou. No, a ja ke schudkum doplavala. Vody jsem se nikdy nebala, zustala jsem v oddilu a plavala zavodne az do 14let. Byla jsem svedkem toho, ze to tak delali casto. 2 deti z takto "vrzenych" se pozdeji staly mistry Evropy. Ja karieru plavce ukoncila diky zraneni, ktere me trapi dodnes:-(
Bratra ucili nasi trpelive krucek po krucku. Plavat se naucil ve 14, kdyz mu to bylo trapny pred holkama. Asi se Ti nelibi ani jeden zpusob, co? |
| Moncaka | 56657 |
|
|
18.12.2007 23:02:04
Pokud z jistých důvodů nebudou děti chodit na kurz, tak bych je při občasných návštěvách bazénu nechávala blbnout. Ono na těch kurzech v tomto věku jde spíš o organizované blbnutí. Blbnutím myslím různé cákaní vodou s pokusem umět ponořit hlavu do vody, učit děti dělat bublinky, skákání do vody někomu do náruče, atd.
Pokud je chcete učit základům plavání, tak bych začala kopáním nohou, rukama je zatím nechte dělat, co jim vyhovuje. Učit cíleně tempa má prý smysl až tak od 5 let. Dobré je pořídit různé pěnové pomůcky, pás, kolečka na ruce, destičku. |
| Winky |
| • |
18.12.2007 22:39:16
A na ten kurz se vybodněte -za ty peníze.... radši počkejte až se třeba vydáte na dovču k moři, tam se plave skoro samo :-))))
|
| Winky |
| • |
18.12.2007 22:38:00
Mě učila plavat babička v létě na koupáku. Trvalo to snad celý léto, chodily jsme pomalu denně.... pamatuju si jako dneska jak jsem hlásila mamce postup -mami dneska 2 tempa, dneska už 3..... atd.... a to byly obvykle švindlovaný s odrážením se nohou ode dna :-))) rozhodně mi bylo 6a víc, prostě školačka. Dodneška plavu ráda a docela dobře... jen mi jednou jeden tělocvikář řekl že mám křivý "střih" nohama (kvůli nějaký plavecký soutěži - že by mě diskvalifikovali poněvadž to je rychlejší způsob) -nevím jak jsem k tomu přišla, asi jsem zefektivnila na úkor akurátnosti :-DDD
|
| Káťa+2 Škubánci | 25704 |
|
|
18.12.2007 21:53:35
Koupila jsem dětem takové pásky, na kterých jsou navlečené pěnové dílky. Ty dílky nadnášejí velice málo a dítě musí makat, aby se nad hladinou udrželo. A pak se jeden dílek po druhém odendává.. až zbyde jen ten holý pásek :-) Karolina se takto dokázala udržet nad hladinou v 4 letech a během léta se naučila plavat (to jí ještě nebylo ani pět), byť zatím nic moc, ale plave. Nejdříve jsem ji vůbec neučila tempa, to až když zvládla sama "čubičku".
Klukovi to nejde a nijak se ho nesnažím přesvědčit, je jistý jen ve kruhu, tak to necháme na příští léto :-) |
| Merylin5 | 68735 |
|
|
18.12.2007 21:33:37
Tedy přístup jednoho neambiciózního flegmatika:
Aby děti uměly plavat považuju za nutný v době, kdy začnou jezdit na tábory, abych se nemusela bát, že se utopí. Já bych je to učila sama, radši chybující rodič, který s nima tráví čas, než profesionál. Lyžovat taky pořádně neumim, ale chtěla bych to svoje děti učit sama, je to takový hezký, když vás maminka něco učí:) |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.